Fimo staafjes gebruiken.Fimo is een erg makkelijke vorm van nail-art, ik vind het zelf wel erg leuk. Wat heb je nodig om de fimo op je nagels te 'plakken'? Fimo, een fimo mesje ( staat niet op de foto ) , lijm of blanke nagellak en een pincet.
Als eerste snijd je een dun plakje van de fimo af, doe dit zo dun mogelijk. Wanneer de fimo dunner is, blijft het langer en beter op je nagels zitten.


Pak de fimo op met een pincet of met je handen, met een pincet kun je de fimo makkelijker op je nagels laten vallen zonder dat je meteen met je vingers in de nagellak zit.


Laat een drupje nagellak/nagellijm op je nagel vallen en leg het figuurtje erop, leg het op de manier hoe jij het wilt op je nagel en druk het een beetje aan. Je kunt het ook gewoon vasthouden met het pincet/je handen tot het redelijk vast zit.
Breng vervolgens nog een laagje topcoat aan, ik gebruik hier de Quick Dry topcoat van Essence.En je fimo zit erop, wat vind jij van nagelfimo? Laat het me weten in de reactie's.8 opmerkingen

 1. Leuk!
  Ik vind fimo's super leuk. Alleen lukt het mij niet als ik ze ga snijden. Daar moet ik nog even op oefenen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, bij welke winkels kun je die staafjes halen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze zelf besteld via Ebay, maar Essence heeft nu de Fruity collectie en daar zit ook een doosje met allemaal fimo's in fruitvormen in, deze zijn al gesneden.

   Verwijderen
 3. Super leuk! Ik ga dit zeker weten proberen!
  Owja je hebt ook echt een super goede uitleg! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vraag me altijd af hoe lang zoiets blijft zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ligt eraan, als je het met nagellijm vastmaakt dan zit het eerder vast en blijft het ook wat langer zitten. Als je een dikke laag topcoat aanbrengt blijft het ook langer zitten.

   Verwijderen
 5. cool maar ik kan ze niet vinden op de Essence afdeling van de winkel

  BeantwoordenVerwijderen