It's Coco Shampoo & Leave In Conditioner.


It's coco is een merk wat nog aardig nieuw is bij Gezondheidswinkel. Dit merk heeft allemaal natuurlijke producten die allemaal de geur van cocos hebben. De producten bevatten dan ook allemaal 100% pure kokosolie, en wat is er nou beter dan écht natuurlijke ingrediënten in dit soort producten.


Als eerste kreeg ik deze It's Coco shampoo opgestuurd. Dit is een aardig grote flacon, welke dan ook maar liefst 500 ML bevat. Deze shampoo is verrijkt met 100% pure kokosolie. Kokosolie voed je haar ontzettend, en tevens is dit erg goed voor droog en beschadigd haar.

De ingrediënten van deze shampoo zijn als volgt: aqua, ammonium lauryl sulfate, sodium lauryl glucose carboxylate, polyquaternium 7, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, gylcol distearate, hydroxypropyl methylcellulose, coco-glucoside, cocos nucifera oil, glyceril caprylate, caprylyl glycol, dipropylene glycol, laureth-4 en parfum. 

Op de achterkant staat naast de ingrediënten nog eens aangegeven is dat de shampoo vrij is van: parabenen, SLS & SLES, allergenen, schadelijke chemicaliën, PEG en Dierlijke ingrediënten.

Nadat ik mijn haar heb gewassen met deze shampoo voelt het al ontzettend zacht aan, en dan komt de geur nog. Ik ken veel mensen die cocos totaal niet lekker vinden ruiken, maar ik ben er juist wel dol op. Deze shampoo ruikt dan ook écht naar cocos, al is het zeker niet te sterk, maar ook zeker niet te mild. 
De shampoo is hier te koop voor €5,99.


En dan heb ik als tweede product deze leave in conditioner mogen ontvangen. Dit is een conditioner die je dus niet persé hoeft uit te wassen, want je kan hem ook gebruiken na het douchen door hem er dus niet uit te spoelen. Deze leave in conditioner is een stukje kleiner dan de shampoo, deze bevat namelijk 200 ML.

Zelf gebruik ik eigenlijk nooit echt een leave in conditioner, aangezien ik met mijn haar het fijner vind om het gewoon allemaal uit te wassen. Het fijne aan deze conditioner is dat hij voor beide keuzes geschikt is. Ik ga hem dan ook nog zeker wel eens uitproberen als leave in conditioner, maar voor nu gebruik ik hem als een gewone conditioner.

Net als bij de shampoo vind ik de verpakking weer erg leuk. Het zijn simpele flacons met daarop een etiket die ook echt bij het product past. De afbeeldingen passen zich helemaal aan naar de cocos geur en de ingrediënten die hier in zitten. Door deze etiketten lijken de producten ook gelijk weer een stukje natuurlijker. 


Deze leave in conditioner is niet voorzien van een dopje als sluiting, dit is namelijk een pompje. Normaal ben ik dan ook niet zo'n fan van dit soort pompjes omdat deze vaak snel gaan lekken, maar dit is hier niet het geval. Deze 'sluiting' kan je namelijk open en dicht doen. Een hele handige oplossing. 


Wanneer je deze leave in conditioner ook echt als een leave in conditioner wilt gebruiken kan je dat als volgt doen: Je brengt de leave in conditioner aan op droog/handdoekdroog haar, waarna je deze doorkamt. Je spoelt hem nu niet uit, maar je laat hem een paar minuten intrekken. Hierna kan je of je haar gewoon op laten drogen wanneer dit nog nat was, of je kan het stijlen zoals jij dat wilt. 

De ingrediënten van deze leave in conditioner zijn: aqua, cetearyl alcohol, dipalmitoyl ethyl hydroxyethylmonum methosulfate, cocos nucifera oil, p-anisic acid, lactic acid, dipropylene glycol, caprylyl glycol, glyceryl caprylate, ceteareth-20, tetrasodium glutamate diacetate, parfum en coumarin. Ook deze leave in conditioner is weer vrij van parabenen, SLS & SLES, schadelijke chemicaliën, PEG en dierlijke ingrediënten.

Nadat ik deze conditioner heb gebruikt is mijn haar nog vele malen zachter dan wanneer ik alleen de shampoo heb gebruikt.  

Voor mijn krullen kan het soms dan ook een lastig karweitje zijn om echt fijne producten te gebruiken, maar de producten van it's coco zijn voor mijn haar zeer geschikt. Mocht je last hebben van wat droger haar raad ik deze dan ook zeker aan, want ook daar werken de producten erg goed voor.

De leave in conditioner is hier te koop voor €7,99.

Gezondheidswinkel verkoopt allerlei producten op het gebied van je gezondheid en ik raad je dan ook zeker eens aan om hier eens te kijken.
Wat vind jij van producten met een cocosgeur?


23 opmerkingen

 1. Volgensmij ruiken die echt super lekker! Ik heb ook krullen dus ik weet hoe het is.. haha! Ze zijn trouwens ook helemaal niet zo duur! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijken me zeer fijne producten, alleen ik ben niet zo fan van cocos geuren ..:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben gek op zulke prodcuten met coco's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De leave in conditioner lijkt me super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leave in conditioner lijkt me fijn. Maar ik houd totaal niet van kokos, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou van kokos dus deze lijken me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In sommige producten vind ik kokos héérlijk, in andere vallen ze me wat tegen. Ik ben best benieuwd naar deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kokos i love it! Klinkt erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben dol op kokos, dus dit lijken me erg fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er heerlijk uit! En goed dat al die 'troep' er niet in zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt mij fijn! Gebruik nu ook een shampoo en conditioneer zonder SLS en SLES en ik voel echt meteen dat het zachter aanvoelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zien de verpakkingen er leuk uit! En klinkt goed ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De verpakking ziet er mooi natuurlijk uit en kokosgeur is erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt goed! Ik hou ook wel van cocos onder de douche. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik hou ook erg van cocosgeur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh dat klinkt fijn. Ik heb zelf ook een kokos shampoo!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb zoiets gezien bij action. Is zeker lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik gebruik altijd haar producten met cocos. Ik ben best benieuwd naar deze producten.

  BeantwoordenVerwijderen