L'occitane Passionate Jasmine Hand Cream


Het word buiten als maar kouder, en wanneer ik in de buitenlucht kom is er één deel van mijn lichaam wat het snelste koud word: mijn handen. In deze koude tijden mogen zij dan ook best een beetje extra aandacht krijgen, en dat doe ik deze herfst en winter graag met de L'occitane Passionate Jasmine Hand Cream.Een van de fijne dingen aan L'occitane is de prijs-kwaliteit verhouding. De crème's zijn écht niet duur, terwijl de kwaliteit geweldig is. Ik had dan ook nog nooit echt omgekeken naar dit merk, omdat ik verwachtte dat het erg duur was, en zo zie je maar weer dat het tegendeel is bewezen. 

Ik heb deze hand crème in een 30 ML versie omdat ik natuurlijk niet van te voren wist hoe de geur rook. Ik vond het dan ook zonde om een miskoop te riskeren en besloot daarom niet meteen voor de 150ML variant te gaan.

Een ander pluspunt aan deze kleinere variant, is dat hij gemakkelijk mee gaat in mijn tas. Ik neem deze crème dan ook bijna altijd met me mee, en vooral wanneer ik weet dat ik een tijdje de kou in moet.

De passionate jasmin crème zit in een vrolijke, oranje tube met hierop het L'occitane logo en wat andere informatie. Ik vind de tube gelijk al erg natuurlijk ogen, en deze crème trok dan ook meteen mijn aandacht.Iets wat het product nog natuurlijker doet lijken, is de dop. Deze is in de vorm van een klein, schattig bloempje. Ook deze komt weer overeen met de oranje tube.

En dan komt de geur. Ik vind het best lastig als het gaat om geuren in handcrèmes, want als iets te overheersend is kan ik me hier snel aan irriteren, omdat ik mijn handen de hele dag door nodig heb. Ik was dan ook erg blij toen ik deze geur rook, want deze is heerlijk!

Passionate jasmin is een hele subtiele geur, en wanneer je hem voor het eerst ruikt zul je dan ook denken 'Dit is gewoon een normale handcrème', maar wanneer je hem uitsmeert begin je de geur beter te ruiken. Passionate jasmin word nu een heerlijke, warme geur. 

De hoofdnoten van dit parfum zijn: Bergamot, Citroen en Sinaasappel.
De hartnoten zijn: Mango, Cassis, Ananas en Frisse bloemen.
De basisnoten zijn: Heerlijke toetsen.


De crème lijkt wanneer hij net uit de tube komt een beetje dik, maar wanneer je hem uitsmeert zul je merken dat dit helemaal niet zo is. De crème maakt mijn handen heerlijk zacht, en nog een pluspunt is dat de crème erg snel intrekt. 

De ingrediënten van deze hand crème zijn als volgt: aqua, butyrospermum parkii butter, glycerine, dimethcone, cetearyl alcohol, clyceryl stearate, hydroxyethyl acrylate, jasminum officinale oil, brassica campestris sterols, rosmarinus officinalis, helianthus annuus seed oil, cocos nucifera oil, polysorbate 60, ceteareth-33, sorbitan isostearate, peg-100 stearate, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroacetic acid, parfum, benzyl salicylate, linalool en citronellol.

Ik ben heel erg tevreden over deze handcrème, en ik ben er dan ook zeker van dat ik meerdere geuren wil gaan proberen.

L'occitane is onder andere hier verkrijgbaar, en voor een tube van 30 ML hand crème betaal je €7,50. Wat vind jij van L'occitane?

43 opmerkingen

 1. It's really time for me to try L'occitane!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil zeker ook nog een keer een handcreme van dit merk proberen! De verpakkingen vind ik super schattig en heb er al heel veel goeds over gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lijkt mij echt een heerlijke geur

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt me echt een fijn product!! :) Ik heb nog nooit iets geprobeerd van L'occitane maar hoor er alleen maar goede dingen over! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er nog geen producten van, maar ik ben wel erg nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij lijkt me wel heel fijn en lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij lijkt me erg fijn, ik vind de verpakking ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat ziet die tube er leuk uit zeg.! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hey, zo'n tube is inderdaad heel handig en ziet er ook nog eens leuk uit

  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt goed, ik dacht ook altijd dat het erg duur was maar niet dus! Ga het nu zeker een keertje proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah lijkt me heerlijk. Ik heb er momenteel een van Sabon, die zit ook in zo een leuke tube en die is ook erg fijn. Ik wil heel graag iets van loccitane proberen, maar ik bestel zo iets liever niet online, omdat ik het graag wil ruiken, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er altijd zo leuk uit de verpakkingen van loccitane, ik heb een tube liggen maar gebruik nooit handcreme, zonde eigenlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het ook een hele leuke verpakking! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er goed uit, ik wil deze zeker nog eens proberen! Ik vergeet altijd handrem te gebruiken, terwijl het belangrijk is vooral nu. Goede review!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijne review! Klinkt goed, ik ben er wel benieuwd na.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een fijne handcreme is inderdaad een must-have voor de winter. Nog nooit heb ik er een van L'Occitane uitgeprobeerd, maar dat zou ik nog wel graag doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Klinkt goed! L'Occitane handcreme bevalt mij altijd heel goed, zowel qua geur als qua textuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lijkt me een hele fijne handcreme!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goede review! Klinkt fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ziet er uit als een fijne handcrème! Ik heb in de winter vaak last van erg droge handen dus dan is een goede crème wel noodzakelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die verpakking alleen al ziet er zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Klinkt fijn, verpakking is ook heel schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lijkt me een hele fijne crème. Ik had alleen door de naam verwacht dat hij naar jasmijn zou ruiken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet er goed uit! Ik denk dat ik er binnenkort ook één ga bestellen om te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hij lijkt me echt een heerlijke handcrème. Ik ben benieuwd geworden. x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik moet ook echt weer met handcrème gaan smeren, anders kan ik ze straks niet gehydrateerd houden! Deze lijkt me ontzettend fijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. I love handcremetjes zeker in de winter dagen! Ik vind
  L'occitane best een dure merk maar deze lijk me een
  fijne smeerbare creme c: Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dit lijkt me echt een fijn product zeg! Vooral voor de winter, erg handig.
  Mooie foto's trouwens
  liefss

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Lijkt mij een hele fijne handcrème en ook de geur klinkt lekker. Ik heb zelf nog niks van L'occitane geprobeerd, maar wil zeker wel eens ernaar gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik had eigenlijk gedacht dat het veel duurder ging zijn! Ziet er erg fijn uit.

  Keep on bloggin',
  Summer

  BeantwoordenVerwijderen
 31. misschien moet ik me toch maar is wagen aan L'occitane. Klinkt heel fijn ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 32. klinkt erg fijn. mijn moeder heeft ook veel producten van l'occitane :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Deze handcreme lijkt me heel erg fijn! Goede review!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Alleen de verpakking vind ik al prachtig! En dan klinkt het ook nog eens zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Als je meerdere geuren wilt gaan proberen kan deze niet anders dan erg fijn zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dit lijkt echt iets voor mij, zoveel fruitnoten, mmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Fijne review, klinkt als een goed product!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Lijkt me een fijne handcrème!

  BeantwoordenVerwijderen