Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation.


Over de Rimmel stay matte liquid mousse foundation had ik verschillende meningen gelezen. De een vond hem juist erg fijn, terwijl de ander hem vreselijk vond. Ik werd dan ook aardig benieuwd en besloot deze foundation aan te schaffen, want ik wilde hem graag zelf eens testen om te zien wat ik er nou van vond.Een tijdje geleden waren de mousse foundations al te koop van merken als bijvoorbeeld Essence. Deze zaten toen in de kleine ronde potjes, en ik weet dan ook niet zeker of deze nu nog te koop zijn. Toen deze potjes uitgebracht waren trokken ze eigenlijk nooit mijn aandacht omdat ik de mousse substanties een beetje te dik vond.

Toen ik de Rimmel stay matte liquid mousse foundation dan ook in de winkel uittestte viel het mij op dat deze veel minder dik was, en tevens is het een matte foundation. Ik vind matte foundations over het algemeen dan ook wat mooier, en ik was er nu dan ook zeker van dat ik deze foundation uit wilde proberen.

Met de verpakkingen is er ook niets mis, deze mousse foundation zit in een tube van 30 ml met een paarse draaidop. Deze paarse details komen dan ook weer terug in de rest van de tube, en verder heeft de tube niet al te veel poespas. Deze Rimmel stay matte liquid mousse foundation is verkrijgbaar in vier tinten, waarvan ik 100 Ivory heb. Dit is de lichtste kleur, en zelf heb ik een aardig lichte huid. Voor mij is deze kleur dan ook precies goed, en dat is iets wat niet zo vaak voorkomt. 

De substantie foundation is dus niet vloeibaar, maar het is echt een stevige mousse. Niet té dik, want daar zit natuurlijk ook niemand op te wachten.En wanneer ik de foundation op mijn hand heb uitgeveegd ziet dat er zo uit. De moedervlekjes op mijn hand zijn veel minder zichtbaar geworden en ook is het wat meer egaal. 

Doordat dit echt een mousse is is het niet zo handig om aan te brengen met een kwast of beautyblender. Ik heb zelf dan ook beide opties geprobeerd, maar met mijn vingers ging het toch het beste.


En dan natuurlijk het belangrijkste: hoe ziet de foundation er uit op je huid. Deze foundation egaliseert erg goed, en ook is hij over het algemeen erg matt. Op mijn neus merk ik wel dat het nog net wat meer glanst dan op de rest van mijn huid, al is dit van een afstandje niet zo zichtbaar. 

Het fijne aan deze foundation is dat hij ook echt gedurende de dag goed blijft zitten en je ook niet zo gaat glanzen zoals je dat bij een glanzende foundation wel doet. 

Al met al ben ik zeker tevredne over de Rimmel stay matte liquid mousse foundation en ben ik zeker van plan deze de komende tijden te gaan dragen. In de lente en zomer zou ik echter sneller voor een andere, lichtere foundation gaan.

De Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation is te koop voor €9,99.
Wat vind jij van deze foundation?


24 opmerkingen

 1. Oh, how nice it blends with your skin! Lovely!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij lijkt me erg fijn! Ik ben benieuwd of hij voor mij licht genoeg zou zijn, maar ook of de ondertoon goed is, omdat veel foundations geen roze ondertoon hebben maar een gele. Toch maar eens proberen in de winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb weleens de foundation van Rimmel geprobeerd en ik vind het wel een goed product, niet slecht ofzo. Maar liefst gebruik ik de BB Cream van Garnier ( mijn favoriet). Liefs, Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heel erg fijn, ik houd van mat, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er inderdaad heel prima uit, zeker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, elke dag bloggen, respect voor jou zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben er zelf erg benieuwd naar! En na al die positieve reviews die zich maar blijven opstapelen ga ik hem toch ECHT eens moeten proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. (Typfoutje in de laatste zin, tevreden* :) )
  Klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oehh ziet er goed uit! ik gebruik bijna nooit foundation, maar mocht ik het nodig hebben deze winter (vast wel xD ) dan zal ik m onthouden!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou van een matte foundation, ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zo eentje die er wel fan van is :) hij is zo mooi mat en dekt zo goed

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij dekt heel mooi en realistisch. zoude ze daar ook een concealer van hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er mooi uit. Btw I love your hair.
  Liefs, Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het er mooi uitzien! Maar ik ken eigenlijk bijna niks van foundation haha, dus ik vind het wel fijn om reviews te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijne review, vind het ook een erg goede foundation. Gebruik 'm zelf bijna dagelijks. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk niet dat ze mijn kleur hebben, maar het product ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. klinkt als een fijne foundation!

  BeantwoordenVerwijderen