Scaredy Cat Pigments.Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze prachtige pigments van Scaredy Cat op de blog van Anneloes won. Normaliter gebruikte ik bijna altijd vaste oogschaduws, maar ik ben dol op variatie en het uitvinden van nieuwe dingen, dus naar deze pigments was ik zeker benieuwd. Door een winactie te winnen is het natuurlijk een hele leuke manier om dit soort producten uit te testen, en na de producten een tijdje te hebben gebruikt wil ik mijn mening over deze Scaredy Cat pigments graag met jullie delen.


Deze pigments zitten allereerst stuk voor stuk verpakt in prachtige potjes. Deze potjes zijn driehoekig, met aan twee kanten én aan de zijkanten een illustratie. Aan de vrije kant kun je zien welke kleur er in het potje zit, maar wanneer je de pigments één keer of vaker hebt gebruikt kan je dat ook zien aan de bovenkant.

De zijkanten zijn niet alleen versierd, maar ook op de bovenkant staat het logo van Scaredy Cat afgebeeld. Dit schattige poesje laat als nog genoeg ruimte over om de kleur te kunnen zien, en dat vind ik wel erg handig.

Ik ontving deze pigments in elf verschillende kleuren, en die zijn als volgt: Pink Elephants, Insomnia, Unicorn Breath, Tudor, Snow Bird, Teal Deer, Rose Gold, Mythic, Tide Me Over, Nevermore en Muertos. Hele leuke, catchy namen. Het fijne aan de namen is dat ze niet zo lang zijn en je ze dus ook gemakkelijk kunt onthouden. Zo kan je je tijdens het kopen van deze pigments makkelijker herinneren welke kleuren je al in je bezit hebt.

Één klein nadeel aan de pigments, is dat er niet zoveel in zit. De verpakkingen bedriegen dan ook een beetje schijn, want door de grote driehoekjes lijkt het alsof er heel veel in zit. In de werkelijkheid bevatten de pigments slechts 4ML per stuk, en ik merk dan ook dat het pigment er bij sommige potjes moeilijk uit komt.


Maar dat er niet zo veel in de potjes zit, wil niet zeggen dat de kleuren niet mooi zijn. Ik begin dan ook met de volgende zes kleuren, en dat zijn van links naar rechts: Tide Me Over, Muertos, Insomnia, Rose Gold, Mythic en Nevermore.

Onder deze swatches heb ik geen oogschaduwbasis aangebracht, en jullie kunnen dan ook zien dat het pigment na Nevermore wat afzakt. Insomnia dekt niet zo fijn, en ook mét oogschaduw is dat het geval. De andere kleuren doen het met oogschaduwbasis wel prima, en daar ben ik erg blij mee.En dan de andere vijf kleuren. Opnieuw van links naar rechts, zijn dit de kleuren: Snow Bird, Unicorn Breath, Pink Elephants, Teal Deer en Tudor.

Ook bij deze swatches heb ik van te voren geen oogschaduwbasis aangebracht, al is dat bij bijna alle kleuren ook niet nodig. Bij Unicorn Breath zou ik wel aanraden een oogschaduwbasis te gebruiken, al doe ik dat behalve bij swatches altijd al.

Het kan in het begin even moeilijk zijn om te werken met pigments, want deze werken natuurlijk erg anders én ze geven meer fall out. In het begin vond ik het dan ook lastig om een mooie look te creëren, maar na een tijdje lukte dit steeds beter. Oefening baart dus zeker kunst.

Al met al ben ik erg tevreden over deze pigments, en wil ik Anneloes nogmaals bedanken voor deze prachtige pigments. Mocht jij ze nou ook willen, Scaredy Cat is onder andere te bestellen bij Enchantra.

De Scaredy Cat pigments kosten €4,99 per potje. Welke kleur is jouw favoriet?

43 opmerkingen

 1. Those kitties are so cute :D
  I love the dark purple one on the last swatch the most.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kleuren! Heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohhh alleen al vanwege het katje op de verpakking moet ik deze hebben! :) Ik werk normaal gesproken ook met vaste oogschaduw, maar voor deze mooie kleurtjes wil ik best een uitzondering maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt haast wel sminck, zo veel pigment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat schattig! Mooie kleurtjes! Ik kende ze niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zijn erg mooie kleurtjes. Lijkt me wel onhandig moet ik zeggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zien ze er leuk uit en een mooie kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke pigmenten zijn dit, ik heb deze producten nog niet eerder gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je er blij mee bent <3! Het is even wennen om ermee te werken, maar ze zijn en blijven echt prachtig. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat zijn ze mega-pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige kleuren! En zo ontzettend goed gepigmenteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie kleuren, al zou ik ze zelf niet zo snel gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wauw wat veel en prachtige kleuren!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie kleuren zeg, vooral die felle vrolijke :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gave prijs hoor! Ik vind snow bird het mooiste :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Tudor en Mythic zijn er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een ontzettend mooie kleuren! Ik vind het poesje op de verpakking ook zo schattig. Mijn favoriete kleuren zijn denk ik toch wel Pink Elephants en Tudor.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De pigmentatie is prachtig. Ik heb er ook nog nooit mee gewerkt

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtige kleuren en wat een schattige kitties!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fantastische kleuren! Ik vind vooral Tudor erg mooi, ik hou van paars. x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw! Wat een pigment! En ja... als er een kat op staat ben ik al blij ;)

  Liefs,

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een mooie kleuren, en die doosjes zijn super cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Vind ze er erg mooi uitzien en had nog nooit van dit merk gehoord ! x Jana

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wow de pigment is best goed! En mooie kleuren zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat een prachtige kleuren ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Alleen de doosjes vind ik ook al superleuk haha

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat ziet er schattig uit! De pigmentatie is ook super!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wat een super goed pigment! leuk dat je dit won! ik heb nog nooit zo een goede zwarte pigment gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Er zitten mooie kleuren bij en ze zijn niet eens zo heel duur. Had ik toch anders verwacht eigenlijk. Pretty!

  BeantwoordenVerwijderen