Sensational Home Yankee Candles.De temperaturen zijn gedaald en de klok is verzet. Dat kan maar één ding betekenen: we gaan de herfst en winter in. Nu het kouder begint te worden en het buiten eerder donker is vind ik het erg sfeervol om s'avonds wat kaarsjes aan te doen, en dan spreek ik vooral over geurkaarsen.


Ik had al eerder goede dingen gehoord over dit fenomeen: de Yankee Candles. Yankee Candles komen oorspronkelijk uit Amerika, en deze zijn daar dan ook erg populair.

Behalve de heerlijke geuren is er nog iets anders wat erg leuk is aan de Yankee Candles. Namelijk het ontstaan van deze kaarsenlijn. Lang geleden tijdens kerstmis was de toen zestien jaar oude Mike Kittredge te arm om een cadeautje te kopen voor zijn moeder. Hij besloot dan ook wat kleurkrijtjes te smelten om zo voor haar een kaars te kunnen maken. Één van zijn buren zag hoe hij hiermee bezig was en besloot de kaars van hem te kopen. Met deze opbrengst kocht hij wat nieuwe krijtjes, genoeg om twee kaarsen van te maken. Één voor zijn moeder, en één om weer te verkopen. Door middel van deze ene kaars zijn de Yankee Candles ontstaan, en is het uitgegroeid naar een enorm bedrijf. 

Yankee Candles zijn nu gelukkig niet alleen maar in Amerika te koop, want er zijn ook wat Nederlandse webshops waar we deze kaarsjes kunnen kopen. Zo is Sensational Home er één van. Ik mocht van hen dan ook vier Yankee Candle tarts ontvangen die ik graag met jullie wil delen. 


Op Sensational Home zijn de geuren ingedeeld in verschillende categorieën: Festive, Floral, Food&Spice, Fresh, Fruit en de limited edition geuren. De geuren die ik heb ontvangen komen allemaal uit de Food&Spice en Festive lijnen. Dit houd dan ook in dat de geuren gerelateerd zijn aan diverse etenswaren, want de geuren die ik uit de Festive lijn kreeg hebben hier ondanks dat ze niet tussen de Food&Spice lijn staan ook mee te maken.

Als eerste kreeg ik de geur 'Christmas Cookie.' binnen. Deze geur komt dan ook uit de Festive lijn, want hij is natuurlijk kerstmis gerelateerd.

Christmas Cookie is een overheerlijke wax tart die ruikt naar versgebakken koekjes. Het fijne aan deze wax tart is dat het geen chemische geur is, maar het ruikt écht naar koekjes.

De tweede wax tart die ik opgestuurd kreeg komt ook uit de Festive lijn. Dit is de geur 'Merry Marshmallow.' Merry Marshmallow ruikt zoals de naam het al zecht naar marshmallow. Deze geur verschilt niet zo veel met Christmas Cookie, al is deze wat milder.

Alle waxtarts beloven goed te zijn voor 8 branduren, maar wanneer je dat niet genoeg vind of wanneer je geen geurbrander hebt zijn er ook grotere geurkaarsen van te koop.

En dan komen we aan bij mijn favoriet: 'Vanilla Cupcake.' Vanilla Cupcake ruikt net als Christmas Cookie naar versgebakken koekjes, al is de geur van Vanilla Cupcake net wat overheersender, en tevens zit er een vleugje vanille doorheen.

Ik heb deze dan ook als eerste in mijn geurbrandertje gedaan, en toen ik hem weer uitdeed, naar beneden liep en even later weer naar boven ging rook ik de geur al meteen. Het hele bovenhuis was voorzien van de lekkere geur van koekjes, en dat terwijl ik hem slechts tien minuutjes gebrand had. Je kan dan ook veel langer plezier hebben van de geur door hem af en toe even kort aan te steken.


En als laatste kom ik aan bij 'Spiced Orange.' Spiced Orange is geen geur die naar koekjes ruikt, al is deze weer lekker op een andere manier. Ik zou deze geur beschrijven als sinaassappel met kaneel en een beetje citroen. Zoet, fris en warm tegelijk. Eigenlijk de ideale kerst geur. De eerste keer dat ik deze rook was ik dan ook niet helemaal overtuigd, maar na deze even te hebben gebrand ruikt mijn kamer ook heerlijk. 

Ik ben heel erg tevreden over de Yankee Candles en als je houd van geurkaarsen zou ik je zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op Sensational Home.

Natuurlijk is het lastig om geuren via internet te verboden, maar Sensational Home geeft je soms de mogelijkheid het te ruiken. Zo staan zij op 13 december op de Sensationail Yard Party in Oostzaan. Ook staan zij op 15 december op de grote markt in Haarlem. Hier is dan een kerstmarkt. Én Sensational Home geeft ook party's bij mensen thuis, al is dit wel regio gebonden.

Voor jullie heb ik ook nog iets leuks. Als je namelijk bij het bestellen de code 'elegantic' invoert krijg je bij besteding van €15,00 of meer en gratis vovie of waxtart. 

De wax tarts kosten allemaal €1,60 per stuk en hiervoor ontvang je een wax tart van 22 Gram. Wat vind jij van het merk Yankee Candle?

42 opmerkingen

 1. die spiced orange lijkt mij goddelijk, maar moet eerst mijn melts opmaken die ik heb haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben gek op Yankee Candle. Ik heb altijd wax tarts van hen in huis. Ze ruiken zo lekker en de geur blijft lekker lang hangen. Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van de Yankee Candle wax tarts, ik ben jaloers, haha!! :) Ik heb zelf de marshmallow fireside geur en ik ben er echt verliefd op, ze ruiken zo lekker! Als ik geld heb dan ga ik zeker weer bestellen!! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind yankee candles zo heerlijk! Ik had een grote kaars van christmas cookie maar die is helaas op. De andere geuren die je hebt lijken me ook erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er gister een paar ontvangen, zijn echt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Yankee Candle! Ik kocht er ooit toen ik in Ierland was, als ik ze ooit nog eens tegenkom neem ik er zeker weer mee. Er zijn heerlijke geuren bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze goedkoop! Ik had voor deze lekkere wax tarts echt wel duurder verwacht, maar nu ik weet dat ze zo goedkoop zijn wil ik ze allemaal wel hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, ik ben zo benieuwd naar deze wax tarts! Ik geloof dat het vooral in Nederland populair is, maar hier in België vind ik ze nergens...

  Vanilla cupcake en Spiced orange lijken me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi!

   We leveren ook aan klanten in Belgie, dus misschien is dat een optie voor je. :-)

   Groetjes,
   Jessica & Sabiene
   Sensational Home

   Verwijderen
 9. Vanilla Cupcake lijkt me echt superlekker! Ik brand eigenlijk nooit kaarsjes, moet ik maar eens gaan doen haha. Ik volg je terug trouwens. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het lijken me heerlijke geuren aan de namen te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De kaarsen ruiken altijd zo heerlijk! Ik zou graag ook nog een paar wax tarts van Yankee Candle bestellen. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben erg benieuwd naar de Yankee Candles. Ik hoor er alleen maar positieve dingen over!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amazing blog!!!
  Would you like to follow each other?
  Let me know and I will follow you back!!!
  :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Yummie die geuren lijken mij heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat schattig en op zich niet eens zo duur!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ze lijken me heerlijk, vooral de vanillie! Als er maar geen kaneel in zit, vind ik echt zo vies!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oooh, wat een heerlijke geuren lijken me dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb zelf nog nooit iets van Yankee Candle gebruikt, maar de geuren lijken mij allemaal zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Klinkt goed! Ik bedacht me toevallig van de week dat ik weer eens lekkere kaarsjes moet gaan kopen. Heb de site opgeslagen bij mijn favorieten zodat ik er een keer rustig naar kan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lijken me heerlijke winter geuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hey! Ik kwam hier ook even een kijkje nemen naar jouw Yankee Candles (en uiteraard je blog). Ik volg je ook zo meteen en ik ben benieuwd of de waxtarts meer geur afgeven dan de votives die ik heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind het inderdaad lastig om geuren via internet te beoordelen, maar zo duur zijn ze gelukkig niet. Ik kende het merk nog niet, maar ziet er interessant uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Klinkt goed! Die marshmallow lijkt me echt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lijkt me heerlijk! Ik heb sinds kort ook een brandertje maar nog maar 1 geur geprobeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Toen ik het las dacht ik "oh dat zal wel weer heel duur zijn", maar dat valt mee! Ze lijken me erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb al een heleboel goede dingen over Yankee Candle gehoord en aangezien mijn wax melts op zijn komt dit goed van pas! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ziet er goed uitt! ik ben er heel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ahh ik word echt zoveel in de verleiding gebracht door deze dingen! Ik moet echt dringend eens een paar waxjes kopen om te testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik wil ze zelf ook heel erg graag eens kopen!

  Keep on bloggin',
  Summer

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Christmis coockie lijkt mij heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. oo misschien dat ik die code nog ga gebruiken :D leuk!

  De camomile tea vind ik heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Klinkt echt heerlijk en ziet er ook super cute uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. oeeeh die lijken me echt heerlijk ruiken spiced orange lijkt mij het lekkerst!

  Even een tip: Als je zo een geurbrander gebruikt zet het dan niet tussen objecten in, laat het gat wat er in zit vrij. Bij mij is hierdoor brand gekomen en stond namelijk tegen een boeddha aan.. dus goed opletten dat je brander vrij staat!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hmm ze klinken heerlijk! Ik wil heel erg graag een Yankee Candle proberen, maar vind ze nogal duur. Deze wax kan ik nog overwegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. O god die lijken me zo heerlijk! Ik ben vooral heel benieuwd naar Christmas Cookie en Vanilla Cupcake haha, heb er al veel over gelezen :) bij ons in de buurt is er een Engelse winkel die Yankee Candles verkoopt, en daar gaan we binnenkort heen om kerstcadeautjes te halen dus dan ga ik zelf ook een voorraadje inslaan!

  BeantwoordenVerwijderen