Catrice feathers and pearls eyeshadow palette.


Al weer een tijdje geleden bracht Catrice een heel subtiel palette uit met daarin zes nude kleurige oogschaduws. Dit palette heb ik toen ook aangeschaft, en voor Catrice vond ik dat toen een prima palette. Ook nu gebruik ik er regelmatig nog wel wat kleurtjes uit, want ik blijf er tevreden over. Catrice had naar mijn mening al een wat langere tijd geen hele bijzondere Limited Editions meer uitgebracht, maar van de Feathers en Pearls collectie stonden er wel wat dingen op mijn lijstje. Dit palette is dan ook een andere versie op het nude palette, waar ik opnieuw erg benieuwd naar was.De verpakking vind ik allereerst érg mooi. De onderkant is een matt goud gespoten tinnetje, waar de kleuren netjes naast elkaar in zitten. De kleuren gaan dan ook van donker naar licht, wat ik er erg mooi uit vind zien. Wanneer je het doosje echter dicht doet zie je het gouden tinnetje niet meer zo opvallend, maar je ziet wel de prachtige gouden opdruk op het plastic van de deksel. Er staat een gouden veer op, wat de naam van de limited edition natuurlijk eer doet.

Dit palette heeft de naam C01 Hollywood's Golden Age, en dit is dan ook meteen het enige oogschaduwpalette welke in de Feathers and Pearls collectie zit. Dit palette bevat vijf shimmer oogschaduws en één matte cake-eyeliner. Tevens zit er in het doosje een sponsapplicator met aan de andere kant een plat, dun kwastje waar je de cake-eyeliner mee kunt aanbrengen.De kleuren zagen er op het eerste oog prachig uit, en daarmee bedoel ik vooral de zwarte en grijze shimmers en de gouden shimmery kleur. Ik was dan ook érg benieuwd hoe de kleuren zouden uitpakken en hoe het pigment zou zijn. Natuurlijk is het bij zwarte kleuren ook vaak zo dat je wel aardig last hebt van fall out en ook daar was ik weer erg benieuwd naar.Zonder eerst een oogschaduwbasis aan te brengen heb ik de kleuren geswatcht, en eigenlijk was ik een beetje teleurgesteld. Natuurlijk hebben de kleuren iets meer pigment met een oogschaduwbasis eronder, maar zo zonder spreken ze mij niet zo aan.

Ik heb de kleuren geswatcht hoe zij van rechts naar links in het palette zitten, en ik begin dan ook met de lichte kleuren. Ondanks dat de eerste wit is en de derde grijs liggen deze twee erg dicht bij elkaar, wat ik jammer vind. De gouden kleur komt ook veel minder mooi over dan ik gehoopt had, maar deze shimmer blijf ik wel prachtig vinden. Met deze kleur kan ik dan ook zeker nog wel wat.

De laatste drie kleuren, waarvan de derde de cake-eyeliner is, liggen ook vrij dicht bij elkaar. Nu vind ik dat op zich niet zo erg, want ze verschillen wel iets, maar ik mis die prachtige glitters die ik in het palette zelf zag.

Met de fall out valt het gelukkig wel mee, al heb ik bij de donkerste zwarte kleur wel een beetje last. Dit is natuurlijk altijd lastig te voorkomen, maar aangezien ik mijn oogschaduw altijd aanbreng vóór mijn foundation is het makkelijk te corrigeren.

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over dit palette, al denk ik dat ik hem toch nog wel een aantal keren ga gebruiken. Een lichte look vind ik zo af en toe ook wel fijn, en als je niet zo houd van super gepigmenteerde kleuren zou ik het palette zeker aanraden. Een miskoop vind ik het dan ook niet, maar mijn verwachtingen waren er íets hoger van geweest.

Dit palette is slechts tijdelijk te koop voor €4,99.
Wat vind jij van het palette?

51 opmerkingen

 1. De pigmentatie valt inderdaad iets tegen. Ben benieuwd naar een look met dit palette. Ik zou er nu niet voor naar de Kruidvat rennen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie kleuren! Jammer dat de pigmentatie wat tegenvalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleuren, alleen vrij donker. Maar voor een smokey is hij prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het uiterlijk is heel mooi! Denk toch dat ik deze ga kopen ondanks het pigment;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het wel zonde, zeker dat de glitter er ook niet echt in naar voren komt. Ik denk dat ik deze dan maar over sla.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hem gisteren ook gekocht! Ben erg benieuwd of hier een beetje fijn mee te werken is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer, dat de kleuren niet zo sterk gepigmenteerd zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had hoge verwachtingen over dit palette maar het valt toch een beetje tegen .. ik sla deze over denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb hem ook zien liggen. Hij ziet er erg mooi uit. Toch valt hij mij wel een beetje tegen qua pigment.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb hem ook zien liggen, maar nadat ik in de winkel eens het pigment had bekeken heb ik hem toch niet meegenomen, een beetje een tegenvaller..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Opzich ziet ie er best nog wel redelijk uit, maar het had beter gekund

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind de kleurtjes wel heel mooi! Binnenkort even in de winkel kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alleen de gouden tint vind ik echt mooi, jammer van de pigmentatie...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het er wel mooi uit zien, maar ik denk niet dat de kleuren net zo goed op mijn ogen zouden komen. Ik houd wel van de lippenstiften van Catrice.. en zo veel andere producten haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooie kleuren! Maar ik ben vooral fan van de lichte kleuren vooral het goud! Dus zou ik eerder gewoon gaan voor een gouden eyeshadow dan voor een hele palette ;)

  Liefs,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie kleuren! Misschien toch eens checken.. :)

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie kleurtjes, vooral die zilveren..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hmm, jammer van de pigmentatie zeg! Ik laat hem liggen, het zijn ook niet helemaal mijn kleurtjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi! De verpakking alleen al is al heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De pigmentatie valt best tegen. Er hadden denk ik ook wat meer glitter kleuren in gemogen

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mmm, jammer! Ik wilde dit palette graag proberen, maar gelukkig las ik dit eerst. ;) Ik ga 'm toch skippen...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik sla hem over.. heb al te veel soortgelijke kleuren en ben niet weg van de pigmentatie, maar hij ziet er wel mooi uit en is leuk als kadotje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jammer dat hij tegenvalt! Erg duur was hij niet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw, hij ziet er wel mooi uit, ik had deze nog nooit gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jammer dat hij tegenvalt. Ik vind de kleuren in het palette wel mooi :(

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jammer dat de pigmentatie zo tegenvalt want de kleuren vind ik super mooi! ik volg je trouwens vanaf nu via bloglovinxx

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Spijtig van de kleurintensiteit, want het palette zag er op het eerste zicht veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De lichtje kleurtjes zijn mooi! Jammer dat de donkere kleurtjes ook echt donker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik sla hem over, jammer! Ik had meer verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat jammer van de pigmentatie!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik was benieuwd naar dit palette, maar de pigmentatie valt inderdaad jammer genoeg tegen. Ik vind dat vaker bij de limited editions van Catrice

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hij zag er zo mooi uit, maar de pigmentatie is inderdaad niet zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. de zwarte kleuren zien er best uit dan de lichte kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. jammer van de pigmentatie de kleuren zijn super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat jammer dat hij niet wat beter gepigmenteerd is, hij ziet er wel heel leuk uit namelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Supermooie kleuren, maar jammer dat het pigment tegenvalt. :( Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik snap dat je wat teleurgestelde gevoelens hebt, zelf mis ik ook de glitters die je in de kleurtjes op het palette ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik wilde deze ook gaan kopen, maar begin nu een beetje te twijfelen. Goede review. X

  BeantwoordenVerwijderen
 39. ik vind het opzich een mooi palette, alleen zijn de kleurtjes voor mij iets -veel!- te donker!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. meeh ik heb vandaag dit palette gekocht :( ik hoopte er een mooie look voor de feestdagen mee te kunnen maken, maar heb er nu al spijt van..

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik vind het palette er heel erg mooi uitzien en wou hem zelf ook kopen, maar als ik de swatches zie dan houd het mij nu toch wel wat tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Deze valt dan weer erg tegen... de swatches spreken me niet aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Vind de kleuren wat tegenvallen. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ziet er mooi uit! Maar wel jammer van de pigmentatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik snap je gemengde gevoelens zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. ik heb m niet gekocht, omdat ik al soortgelijke kleuren heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik heb hem laten liggen, vond het een beetje mwa

  BeantwoordenVerwijderen