Essence 24h hand protection balm - Strawberry Dark Chocolate.


Een goede handcrème is natuurlijk nooit overbodig, en al helemaal niet met dit koude weer. Ik smeer mijn handen dan ook regelmatig in en in eigenlijk iedere tas neem ik wel een crème mee. Te veel kan ik er dan ook niet hebben en toen ik in Duitsland kwam had ik dan ook een ruime keuze uit handcrèmes. Ik kocht er slechts ééntje, maar deze is wel ontzettend lekker. Het is ook een heerlijk budgetproduct, want deze Strawberry Dark Chocolate handcrème komt gewoon van het merk Essence.


De handcrème's van Essence heb ik zelf nog nooit in Nederland gezien, maar bij de DM zag ik ze wel vaker liggen. Deze geur had ik dan ook nog niet eerder getroffen, en wat blijkt: dit is een limited edition. Hij is tot en met December 2013 verkrijgbaar in geselecteerde landen. Nederland is hier dan ook niet bij aangegeven, maar Duitsland wel! Ik denk dat ze na deze tijd in de kortingsbakken belanden, en een heerlijke crème bemachtigen met korting is natuurlijk nog veel fijner.

Mocht je nou niet zo dol zijn op aardbei, dan heeft Essence deze ook nog in de varianten 'Banana Dark Chocolate en Kiwi Dark Chocolate.' Zelf vond ik ze alle drie erg aangenaam ruiken, maar de aardbei variant vond ik toch wel verreweg de lekkerste.

Essence staat natuurlijk bekend als budgetmerk, en ondanks dat deze crème érg budgetproof is krijg je er ook nog eens heel wat voor. Een tube bevat namelijk maarliefst 100 mililiter en hier betaal je slechts €1,99 voor.


Zelf ben ik een ontzettende fan van Lush haar lemony flutter, maar wat ik zo jammer vind is dat deze in een potje zit. Vooral wanneer je lange nagels hebt komt er dan al snel wat van de crème onder je nagels en dat is natuurlijk nooit zo fijn. Daarom ben ik dan ook érg blij dat deze gewoon in een knijptube zit.

De tube zelf vind ik bovendien ook érg leuk. Hij is aan de onderkant toch wel winters, maar aan de bovenkant doet hij me erg aan de zomer denken gezien het fruit en de chocolade. Ik vind hem in ieder geval érg leuk. Niet te simpel maar ook zeker niet te druk.De substantie van de crème vind ik erg fijn. Hij is niet te dun en zeker niet te dik. Een fijne crème die goed uitsmeerbaar is. Hij trekt dan ook érg snel in en maakt mijn handen dan leker zacht. De geur is ook érg lekker en niet te overheersend. Ik ruik wel meer de chocolade dan de aardbei, maar vooral wanneer je hem op je handen hebt ruik je de aardbei geur ergens in de verte wel.

Als je op zoek bent naar een lekkere, budget handcrème, dan raad ik deze zeker aan. 
De Essence 24H Hand protection balm is te koop voor een prijs van €1,99 bij onder andere de DM. Wat is jouw favoriete handcrème?

41 opmerkingen

 1. Ik gebruik niet echt handcreme vind het wel lekker! Maar deze handcreme ziet er wel super leuk en fijn uit!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een fijn product! Ben vooral benieuwd naar de geur.
  Mijn favoriet is de handcrème van This Works. Niet goedkoop maar o zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, de geur lijkt mij niet zo geweldig. Maar, dat is persoonlijk ;-) De werking lijkt me daarentegen weer wel fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een goede handcrème!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt fijn en helemaal niet duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk dat hij fijn werkt :) Altijd handig zo'n budgetcrème!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een fijne handcrème en ook handig om mee te nemen in je tas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd! Jammer dat hij niet in Nederland te koop is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er een goede hand balm uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt als een heerlijke creme! Wel spijtig dat je de aardbei minder ruikt, want daarvoor zou ik het eigenlijk doen ;)

  Liefs,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nomnomnom, sounds good. Denk wel dat ik hier flinke trek van zou krijgen ;)

  Liefs en al het moois voor 2014,

  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De geur klinkt al super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben altijd super op mijn hoede met handcrèmes, want ze drogen mijn handen erg vaak uit. Maar zoals je deze beschrijft, lijkt hij mij wel erg goed! En voor het geld moet je het natuurlijk ook niet laten ;)

  Liefs,
  M. - Golden Mirrors & Pink Bows

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt wel fijn maar die fruitige luchtjes zijn niet echt iets voor mij ;) Ik hou het bij Lush lemony flutter!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. klinkt fijn x www.sistersandsisters.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijkt me een fijn product! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heerlijk misleidend, die '& chocolate' toevoeging haha. Maar klinkt als een fijne crème (:

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ah chocolade ;) Klinkt erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lekker budgetproof zeg! Hij klinkt erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Klinkt goed! Lijkt me heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb deze toen gezien in Duitsland maar niet meegenomen, nu baal ik wel haha! Ik wist niet dat het een limited edition was hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jammer dat ie niet in Nederland te koop is, de geur lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hij lijkt me heel fijn! Fijne jaarwisseling. x

  BeantwoordenVerwijderen
 24. lijkt me een fijne handcréme en hij is helemaal niet duur xx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. klinkt echt heel fijn, zeker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Deze heb ik inderdaad nog nooit zien liggen in Nederland. Leuk dat je deze uit Duitsland hebt meegenomen om te testen! De geur vind ik eerlijk gezegd niet heel aantrekkelijk klinken, maar als de werking wel fijn is, kunnen we de geur wel door de vingers zien... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lijkt me een heerlijke handcréme :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh wat fijn! ik hoop dat ze die nog verkopen als ik deze zomer in Duitsland ben:)

  BeantwoordenVerwijderen