Hema mono eyeshadow 26 + eyeshadow brush.


Als het gaat om make-up voor de kerst denk ik allereerst aan glitters. Toen ik twee cadeaukaarten had gewonnen van de Hema met op elk €5,00 tegoed besloot ik onder andere deze twee producten uit te zoeken. De oogschaduw zag er zó mooi uit dat ik hem ondanks de vrij hoge prijs voor Hema make-up niet kon laten liggen. De kwast zag er ook erg goed uit en aangezien ik verder niet zoveel bijzonders zag besloot ik ook die mee te nemen.Laten we beginnen met de oogschaduw. Ik moet zeggen dat ik écht vind dat de Hema hun prijzen te hoog maakt. Zo betaal je voor deze mono oogschaduw maarliefst €5,00. Als een oogschaduw écht heel erg mooi is heb ik hier geen problemen mee, maar gezien de kwaliteit van deze mono vind ik het geen goede prijs. 

Ik kocht deze kleur in nummer 26. Deze oogschaduws hebben dan ook geen namen. De verpakking vind ik zelf prima al vind ik ze wel vrij groot. Zo zit er ook een applicator bij waarvan ik denk dat de meeste mensen ze weinig tot nooit gebruiken. Ik gebruik deze normaal nog wel eens voor swatches, maar door het korte kwastje ligt deze ook niet bepaald lekker in de hand en vind ik hem daar niet zo fijn voor.En dan de kleur zelf. Op het eerste gezicht leek deze mij prachtig. Hij lijkt zó mooi goud en vooral voor de kerstdagen en voor de afsluiting van het jaar dacht ik deze veel te gaan gebruiken. Maar toen ik hem ging swatchen dacht ik daar helaas anders over.En dit is de naar mijn mening érg teleurstellende swatch. Er komen enkel wat glitters af, maar de prachtige gouden kleur is helemaal verdwenen. Omdat de glitters er nog wel enigsinds mooi uit zagen besloot ik ze in een look te verwerken, maar toen ik ze aanbracht zag je de glitters helemaal niet terug in mijn look. Op mijn hand zie je dus nog meer dan op mijn ogen, terwijl het pigment hier al ver te zoeken is.

Deze mono oogschaduw in de kleur 26 raad ik dan ook écht niet aan. De prijs is veel te hoog voor de kwalitei die je krijgt en ik ken ook zeker merken die soortgelijke oogschaduws voor minder geld aanbieden, die tevens nog beter gepigmenteerd zijn.

De Hema mono eyeshadow in de kleur 26 is te koop voor een prijs van €5,00.


De kwasten van Hema hebben mij echter nog nagenoeg nooit teleurgesteld, afgezien van één kwast waar het bovenstukje niet goed vast zat aan de onderkant waardoor die er telkens afknapte. Deze kwast zag er dan ook goed uit en tevens vond ik de vormgeving erg leuk.

Deze kwast komt dan ook uit de kerstcollectie van 2013, vandaar dan ook de zwart met gouden details. De haren van de kwast zijn erg zacht en ze pakken mijn oogschaduw goed op. Dit soort kwasten vind ik zelf altijd erg fijn om te gebruiken in mijn crease en daar is hij dan ook zeker geschikt voor.

Deze kwast zou ik in tegenstelling tot de oogschaduw wél aanraden. En opnieuw een tegenstelling tot de oogschaduw: hij is erg budgetproof.

De eyeshadow brush is te koop voor €2,50.
Wat vind jij van deze producten?

26 opmerkingen

 1. Ik had die oogschaduw ook geprobeerd maar inderdaad erg teleurstellend... Zo jammer want de glitters konden zo mooi zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi kleurtje voor de kerst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaw, deze ziet er heel erg mooi uit. Ideaal voor de feestdagen. x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben niet zo van de groen, deze kleur spreekt me niet zo aan...
  jammer ook dat hij erg tegenvalt!! vind de kwast er wel heel leuk uitzien!!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Maar niet enorm gepigmenteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik was gigantisch op zoek naar een glitter oogschaduw en eentje die heel transparant was, heb de mijne bij shu uemura gevonden, maar deze lijkt mij ook ideaal. voor mij zou deze wel perfect zijn aangezien ik enkel de glitters wil! maar kan me voorstellen als je voor het goud ging en deze blijkt niet zichtbaar te zijn dat het inderdaad een teleurstelling was

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ook dat Hema hun prijzen te hoog heeft gemaakt voor sommige make-up producten, die oogschaduw ziet er inderdaad niet uit als iets waar je 5 euro voor over zou hebben. De kwast lijkt me wel heel fijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer, ik had ook meer kleur en glitters verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De kwast ziet er op zich goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat hij tegenvalt, de kwasten van de Hema vind ik ook altijd wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De swatch ziet er mij vrij ok uit, maar hij zou inderdaad nog net wat feller mogen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wauw ziet er goed uit en hele mooie kwast
  liefs en fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze oogschaduw had ik ook gekocht en laten testen door een Farah (testpanellid)... ik vond hem ook erg tegenvallen, zeker voor die prijs... toevallig dat jij hem ook gekocht heb. Ik vind de Baked eyeshadows meestal feller qua kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer dat de oogschaduw tegenvalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hema, hema, hema toch... de kwaliteit verschilt altijd zo erg, en de prijs gaan inderdaad omhoog. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. mooie oogschaduw, die kwast is erg fijn heb ik ook

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, 5,00 euro voor een hema oogschaduw? No way! Dan zet ik liever nog een paar euro's bij en koop ik liever een palette van UB of Benefit (heb ik veel meer aan + goedkoper als je gaat uitrekenen). Wel jammer dat ze steeds hoger gaan in hun prijs en steeds lager in hun kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat fijn dat de kwast wel heel fijn is! De oogschaduw vind ik echt onwijs tegenvallen, en zeker voor 5 euro! Dat zou ik er niet aan uitgeven nee. Bedankt voor de review!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo jammer dat de pigmentatie van de oogschaduw tegenvalt want het was inderdaad een erg mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jammer van de oogschaduw de kwast ziet er wel goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De oogschaduw is inderdaad wat teleurstellend, ik haat het echt als er van een mooi kleurtje enkel wat glitters afkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat jammer dat de oogschaduw zo tegen valt, de kwast lijkt me wel erg fijn.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jammer van de oogschaduw, de kwast lijkt mij erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen