The Beauty Bakery Honey I.W.T.K. scrub & body butter.


Honey I washed the kids is één van de meest bekende geuren van Lush. Deze geur is dan ook zeker mijn favoriet, en toen ik deze Honey I washed the kids dupes tegen kwam op de site van The Beauty Bakery kon ik het niet laten en heb ik ze besteld. Ik was erg benieuwd of de producten echt naar Honey I washed the kids zouden ruiken, want dan had ik niet enkel een zeepje, maar ook een heerlijke scrub en body butter in deze geur.


Laten we beginnen met de scrub. De verpakking zelf verteld al een heleboel en dit heb ik dan ook even samengevat: ''Deze fluffy whipped sugar scrub is 100% natuurlijk en deze is gemaakt van zuivere sheabutter opgeklopt met natuurlijke oliën tot een fluffly, decadente skin polish. Deze scrub hoort zoals elke scrub dode, doffe huid te verwijderen en tevens hoort de scrub de huid te egaliseren én je hoort er een gezonde glow van te krijgen.''

Dit klinkt uiteraard niet slecht, en vooral het feit dat het 100% natuurlijk is gemaakt spreekt mij erg aan. Er zitten dan ook niet veel ingrediënten in deze scrub, namelijk enkel: sheabutter, cacaobutter, almond oil, sunflower oil, fragrance oil, mica en Vitamine E. 

Wat ik wel jammer vind is de vormgeving van de scrub. De potjes doen mij denken aan potjes waar normaliter vitaminepillen in zitten. Misschien had een gekleurd dopje het al iets vrolijker gemaakt, maar zolang het product maar goed is ben ik allang tevreden.


Wat mij meteen al op viel was de structuur. Ik had natuurlijk al gelezen dat het een 'Fluffy' scrub zou zijn, maar aangezien ik dit nog nooit eerder had gehad was ik erg benieuwd hoe dat er dan ook uit zou zien. En de structuur maakte de naam helemaal waar. Deze scrub is heel erg fluffy en daardoor is hij dan ook wat lastig om uit de pot te halen. Het is niet zo dat je er heel erg veel moeite voor moet doen, maar ik persoonlijk haal het er altijd uit met één vinger. Bij deze scrub kan dat niet omdat hij zo fluffy is. Hij deukt wat makkelijker in elkaar en de scrub is wat meer beweegbaar.

Een tweede minpunt is de geur. Ik heb er een aantal minuten aan geroken, maar ik rook echt nog geen snufje honing. Ik heb hem ook aan andere mensen laten ruiken en ook zij konden de geur van Honey I washed the kids helaas niet ruiken. Ik vroeg me dan ook even af of ze misschien de geurstoffen zijn vergeten. Ik ruik namelijk bij zowel de scrub als bij de body butter een hele standaard crème geur die ik niet zo lekker vind. Aangezien ik ze vooral voor de geur had besteld vond ik dit toch wel aardig teleurstellend.


Ook op mijn hand ziet de scrub er wel erg fluffy uit. Je ziet de suikerdeeltjes nu ook erg goed. De scrub is dan ook niet zozeer mild maar vrij grof, echter vind ik dit voor mijn lichaam geen probleem. Ik ben erg blij dat ik na het scrubben wel merk dat mijn huid lekker zacht is, want zo heb ik ze niet helemaal voor niets gekocht.


En dan de fluffy whipped body butter. Net als bij de scrub is de geur van Honey I washed the kids helaas ver te zoeken, maar de werking kan nog wel fijn zijn. Op mijn armen zou ik deze body butter echter niet zo vaak gebruiken doordat ik de geur niet erg lekker vind en ik daar anders telkens als nog mee in aanraking kom. Op mijn benen vind ik dit niet zo erg omdat ik die niet direct ruik.

De ingrediënten zijn bij deze scrub als volgt: Faitrade sheabutter, sweet almond oil, sunflower oil, vitamin E, fragrance oil en colourant. Wederom niet veel ingrediënten en ook deze zijn erg natuurlijk. 


Wat ik ook merk is dat deze pot véél lichter aanvoelt dan de scrub. Het lijkt dan ook in eerste instantie dat deze pot leeg is. Dit komt dan ook door de fluffy structuur, want ondanks dat hij zo licht aanvoelt bevat deze pot wel 200 ML. Hier doe je dan ook zeker een tijdje mee, want een mini body butter van The Body Shop bevat slechts 50 ML, en ook daar doe ik erg lang mee.


In de pot zie je de fluffy structuur al erg goed, en wanneer je hem aanbrengt is deze ook nog even zichtbaar. Echter versmelten de oliën al snel waardoor je daar weinig van terug ziet. Het fijne is dan ook dat deze oliën erg snel intrekken en mijn huid tevens erg zacht aan laten voelen.

De werking van de producten vind ik zoals jullie hebben kunnen lezen wel erg fijn, maar de geur vind ik niets. Het doet mij helaas echt niet denken aan Honey I washed the kids en ik vind dan ook niet dat je dit hier een dupe van kan noemen. Jammer, maar misschien vind ik andere geuren van deze website wél lekker.

De Honey I.W.T.K scrub is te koop voor €8,90 en voor de body butter betaal je €9,90.
Heb jij wel eens iets van The Beauty Bakery geprobeerd?

Tevens wil ik jullie allemaal hele fijne kerstdagen toewensen.

18 opmerkingen

 1. Jammer dat tie niet de geur had waar je op had gehoopt.. Heb zelf nog niks geprobeerd van dit merk misschien ga ik zelf ook ff de site doorzoeken. Fijne kerst xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat de geur niet hetzelfde is, honey i washed the kids is namelijk echt heel lekker! Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat ze toch een beetje tegenvallen! Fijne Kerstdagen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat vreemd dat ze dit Honey I Washed The Kids dupes noemen als hij er totaal niet naar ruikt zeg! Dat is toch een beetje misleidend. De structuur van zowel de scrub als de body butter spreekt me wel aan :) Dank je, jij ook hele fijne kerstdagen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit iets van the beauty bakery geprobeerd. Ik wens je hele fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit lijken me fijne producten! Alleen jammer van de geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf nog nooit iets van geprobeerd. Jammer dat hij niet zo lekker ruikt, maar de werking klinkt echt heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lijkt mij echt een heerlijke scrub

  BeantwoordenVerwijderen
 9. OOHh dat lijkt me echt zo lekker he! Ik hou van die dingen! Fijne feestdagen nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er goed uit, de scrub lijkt me erg fijn xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wel jammer dat het niet erop lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat ze wat tegenvallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah zien er heerlijk uit! Jammer dat de geur niet is wat je ervan had verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen