Dresdner Essenz Pflegebad Kokos&Chocolade.


Natuurlijk heeft niet iedereen de beschikking tot een bad, maar een voetenbadje kunnen we allemaal wel maken. Toen ik laatst door de DM liep kwam ik deze twee zakjes badschuim tegen en daar werd ik wel erg benieuwd naar. Ze waren er in allerlei geuren maar mijn voorkeur ging, hoe kan het ook anders, naar de kokos en de chocolade variant. 


Deze zakjes zitten vol met een soort van badkorrels. Deze korrels laat je in je badwater vallen, je laat ze daar even en na een tijdje zullen deze oplossen waardoor jouw badwater voorzien word van een troebel laagje, maar dit troebele laagje geeft tevens een heerlijke geur af en het werkt dan ook als een badschuim.

Geuren van dit soort gesealde producten ruiken zou normaliter erg moeilijk zijn, maar het slimme van dit merk is dat zij rechts in de hoek een bruin rondje hebben. In dit rondje is een klein gaatje geprikt en als je daar ruikt kan je de geur waarnemen. Zo kon ik in de winkel dan ook gemakkelijk een keuze maken en zo voorkom je een miskoop.

De kokos variant ruikt écht naar pure kokos, je kan het vergelijken met kokosrasp. En laat ik hier nou eens dol op zijn. Ik hoor ook vaak dat mensen juist geen fan zijn van kokos, maar dan is de chocolade/cranberry variant misschien wél iets voor jou.

De Chocolade/cranberry variant was net als de kokos gemakkelijk te ruiken door het kleine gaatje bovenin. Deze ruikt écht naar melk chocolade, maar het lekkere is dat hij net wat frisser en zoeter is door het vleugje cranberry wat er doorheen zit. De chocolade is dan wel wat overheersender maar het kleine vleugje geeft toch net iets extra's.

Een favoriet kiezen tussen deze twee is erg moeilijk en ik zou het zo dan ook niet weten. Ze hebben beide een hele andere geur en ze zijn dan ook lastig te vergelijken. Wat ik in ieder geval weet is dat ik de volgende keer de andere geuren ook ga ruiken.


De ingrediënten zijn natuurlijk ook belangrijk als je snel last hebt van een geprikkelde huid. Deze zijn dan ook op bovenstaande foto zichtbaar. Voor mijn huid voorzie ik geen problmen en het fijne is dan ook dat er geen alcohol in het product zit.


Wat ik wel iets meer had verwacht van de producten was dat ze ook daadwerkelijk zouden schuimen en dat doen ze nagenoeg niet. Je ziet wel echt het troebele laagje met een paar kleine schuimbellen maar deze bellen zijn niet genoeg om een heel bad mee te vullen.

Aanraders vind ik dit zeker, en het fijne is dat ze ook nog eens budgetproof zijn. Voor een zakje van 60 Gram (Hier kan je ongeveer drie keer mee doen) betaal je €0,99 en het product is onder andere verkrijgbaar bij de DM.
Heb jij wel eens zo'n zakje uitgeprobeerd?

16 opmerkingen

 1. Ze lijken me wel fijn voor in een voetenbadje, een bad hebben we nog niet, maar daarin zou ik toch een hele berg schuim willen en dat geven deze niet zo. De geuren lijken me wel heel lekker! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze zijn inderdaad erg budgetproof! Klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze klinken wel heel fijn, hoor! En misschien zijn 2 zakken wel genoeg om het te laten schuimen? Haha!

  x Angela
  www.bouncingbrunette.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed, maar je bent niet razend enthousiast. Mss dat ik deze wel eens probeer als ik een dm passeer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tip, misschien voor een voetenbadje.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou de kokos variant denk ik opeten (ik ben gek op kokos) maar oké, het lijk me zeker de moeite waard om te proberen (het is ook niet duur).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm jammer dat ze niet schuimen zeg! Ik zou ze denk overslaan, ik hou van schuim haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb die zelf ook, Ik heb ze alleen nog niet uitgeprobeerd. Klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd. Ook vind ik het jammer dat het niet zo schuimt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ziet er fijn uit, binnenkort eens even langs de dm xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat ze niet zo schuimen, maar mijn voetjes kunnen ook weleens een bad gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het lijkt me heel lekker, alleen jammer dat het niet schuimt inderdaad

  BeantwoordenVerwijderen