Janneke's warmtesjaal.


In de winter kan het natuurlijk ontzettend koud worden en dan is er niets fijner dan een lekkere, warme kruik. Maar naast deze kruiken zijn er natuurlijk ook nog pittenzakken en die vind ik persoonlijk net zo fijn. Ze zijn namelijk wat makkelijker in gebruik. Zo kwam ik dan ook bij 'Janneke's warmtesjaal' uit. Dit zijn pittenzakken van maarliefst 70 cm lang. Deze kun je dus ook gemakkelijk in je nek leggen en met mijn nekklachten leek me dat ideaal.


En zo ziet zo'n warmtesjaal er dan uit. Ik heb zelf de warmtesjaal met het motief 'Polkadots blue' ontvangen maar in het assortiment zitten ook nog veel meer patronen. Zo heb je de polkadots ook in rood, zwart en beige. Naast deze polkadots heb je de warmtesjaals ook nog met een boerenbont motief in de kleuren rood, blauw, zwart en roze en zijn ze er met roze bloemen en met blauwe bloemen. 

Ondanks dit grote aanbod aan keuze qua kleuren maakte het mij persoonlijk niet uit welke kleur ik zou ontvangen. Ik gebruik hem toch enkel binnen en daar ziet nagenoeg niemand het, maar als je er meer in huis hebt is het natuurlijk wel handig om te herkennen wie de eigenaar is van de warmtesjaals.

De warmtesjaal komt netjes verpakt aan in een bruin doosje. Mocht je het cadeau willen doen is het dus ook gemakkelijk in te pakken. Wanneer je dit doosje opent komt de opgerolde warmtesjaal tevoorschijn.

De warmtesjaal heeft een lengte van 70 cm en je kunt hem gewoon opgerold in de magnetron leggen. Nadat je deze daar twee minuten hebt ingelaten kun je hem eruit nemen om hem vervolgens te gebruiken. Ikzelf legde hem in mijn nek en ik merkte toen dat de pitten naar onderen gingen zakken. Alleen op het gedeelte waar mijn nek zat zaten nog pitten én onderin zaten de pitten. Je merkt dus wel dat wanneer hij niet opgerold is de pitten oneven verdeeld worden.

Maar aangezien het voor mij vooral de bedoeling was dat mijn nek warm werd had ik hier weinig problemen mee. De zak is wel wat zwaar door de grote hoeveelheid pitten maar dit is natuurlijk logisch.

Het is wel jammer dat de pittenzak vrij snel koud word doordat de pitten enkel naar bepaalde plekken glijden en zo de andere plekken al gauw koud laten worden. Na een kwartiertje was mijn warmtesjaal weer afgekoeld en moest ik hem opnieuw in de magnetron doen.

Een warmtesjaal is dus prettig, maar het is wel goed te vergelijken met een gewone pittenzak en daarom vind ik de prijs vrij duur. Voor een warmtesjaal betaal je namelijk €19,95. Wat wel een voordeel is, is dat de verzending gratis is. De warmtesjaal is te bestellen op www.warmtesjaal.nl
Heb jij wel eens een warmtesjaal geprobeerd?

17 opmerkingen

 1. Op zich klinkt hij wel fijn,maar niet als iets dat ik per se moet hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou het maar gewoon bij mijn electrische rug- en nekwarmer....loop je wel met een verlengsnoer aan je door de kamer maar boy, wat werkt dat ding goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg!

  x Angela
  www.bouncingbrunette.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me echt een heerlijke sjaal zeg! Jammer alleen dat 'ie vrij snel koud word :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Best prijzig. Maar hij ziet er wel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ah wat leuk, nog nooit van gehoord! Wel echt zuur dat hij snel afkoeld

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat klinkt hij fijn. Jmmr alleen dat hij zo snel afkoelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt leuk! Toch hou ik meer van de ouderwetse kruik!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooh die wil ik!! lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt wel fijn, zeker als je last van je nek hebt. Ik heb zelf vaak van mijn rug, dus dan is de grote pittenzak ook gewoon handig. Scheelt me weer geld als arme student hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind de naam echt super schattig, haha!

  BeantwoordenVerwijderen