Basic make-up voor alle dagen.

Dit artikel is in samenwerking met Win2day
Basic make-up voor alle dagen
Het is leuk om met make-up te experimenteren. Make-up dragen we bijna elke dag. Vroeger werd het gebruikt door de rijken om een statement te maken
Toni Garrn in 'So fern, so nah' | Alexi Lubomirski for Vogue Germany, Dec. 2012, styled by Christiane Arp

Rouge
Veel van ons gebruiken rouge, om ons gezicht wat extra vorm te geven. Je geeft je huid een kleurtje, omdat je er dan frisser en gezonder uitziet. Er zijn echter ook momenten, dat je het liefst geen rode wangen hebt, bijvoorbeeld als je met vriendinnen gaat pokeren en je hebt geoefend via Win2day. Toch krijg je het dan soms warm, gewoon omdat je niet gewend bent je emoties te verbergen als je goede kaarten krijgt. Verder heb je hier misschien last van als je op school een presentatie geeft en zenuwachtig bent, ondanks je goede voorbereiding.
second half of 15th C, bourgeoisie clothing v. similiar to that of aristocracy.  Bilder zum sechsten Raum
Camouflage
Met camouflage zorg je voor een goede basic. Vroeger was make-up alleen voor de rijken weggelegd. Geloof het of niet, maar mannen droegen als eerste make-up. Je herinnert je misschien wel plaatjes van mannen in Franse kostuums met rode lippen en een wit gezicht. Het witte gezicht gaf aan dat je rijk was en niet buiten kwam. Nu is het juist omgekeerd, voor zowel mannen als vrouwen. We willen een bruiner kleurtje, omdat we dit mooier vinden. De connectie met buiten werken maak je niet, want voor een kleurtje ontspan je graag op het strand.
Lippenstift

Lippenstift bestaat uit was, pigmenten en verzachter. De was zorgt ervoor dat er een staaf gemaakt kan worden van alle ingrediƫnten. De pigmenten zorgen voor de juiste kleur. De verzachters maken het goedje smeerbaar. Leuk feit is wel dat lippenstift je mond beschermt. Zowel de kleur als het vet in de verzachter zorgen voor (zon)bescherming. Rode lippen worden door veel mensen als mooi ervaren, maar elk gezicht heeft een andere tint, daar past dus ook een andere kleur bij. Heb je de perfecte lippenstift gevonden? Neem er dan een paar mee, merken wisselen namelijk regelmatig hun assortiment.