Essence All About Nude Eyeshadow PaletteIn Duitsland trof ik al een boel nieuwe producten uit het nieuwe assortiment van Essence. En ook in Nederland heb ik gemerkt dat de nieuwe collectie langzaam binnenstroomt. Zelf nam ik nog niet ontzettend veel mee, maar iets waarvan ik zeker wist dat ik het graag wilde uitproberen was het Essence All About Nude Eyeshadow palette in de kleur 01 Nude. Een prachtig palette met daarin zes nude kleuren, die voor zowel een wat lichtere als een wat donkerdere nude look kunnen zorgen. 
De kleuren van dit palette liggen niet allemaal even dicht bij elkaar. De eerste twee kleuren van de bovenste rij en de eerste van de onderste rij zijn wel vrij idem. Desondanks dit zit er natuurljk wel een redelijk verschil tussen en ik hoopte met heel mijn hart dat de kleuren ook op mijn oogleden anders zouden lijken. De drie overige kleuren zijn echter wel allemaal erg verschillend. Vooral de donkerpaarse en donkerbruine kleur vind ik prachtig. Met deze drie kleuren kun je ook een prachtige look maken aangezien ze erg mooi op elkaar af gestemd zijn.


De shimmer in dit palette is niet ontzettend aanwezig, mar toch is er een mooie schittering die vooral zichtbaar word wanneer de zon begint te schijnen. De bruine kleur uit de middelste rij en de kleur daarnaast zijn de meest matte kleuren en wanneer ik deze aanbreng op mijn oogleden zie je dit erg goed terug. En daar ben ik eigenlijk erg blij mee. Ik ben dol op matte kleuren, en wanneer ik een andere kleur uit het palette met deze kleuren combineer zie ik alsnog een beetje shimmer terug wat het geheel erg mooi maakt.Ik was ontzettend nieuwschierig geworden naar het pigment van de oogschaduws en begon hier direct mee. Ik heb geen oogschaduwbasis onder de swatches aangebracht en ik moet zeggen dat ik niet erg teleurgesteld ben. Ik had er iets meer van verwacht, vooral omdat de lichtroze kleuren en zelfs de mooie, bruine kleur uit de bovenste rij erg op elkaar lijken.

Het pigment van de crème kleurige oogschaduw en dat van de bruine en paarse stelt mij echter niet teleur. Deze kleuren zien er erg mooi uit, zowel op mijn hand als verwerkt in een look. Het fijne is ook dat er weinig fall out is, vooral bij de donkere kleuren is dit erg prettig.

Ik ben blij dat ik het palette heb aangeschaft en er zit nog een look van aan te komen, maar toch had ik er iets meer van verwacht. Natuurlijk zijn de swatches op mijn hand vrij licht-gepigmenteerd doordat ik een hele witte huid heb, maar op mijn oogleden zie ik van de roze kleuren helaas weinig terug. Met de andere kleuren kan ik gelukkig wel een mooie look maken, dus een echte miskoop is dit zeker niet. Ik heb er een gemengde mening over. Wanneer mijn huid in de zomer wat bruiner is denk ik dat ik sneller naar het palette zou grijpen.

Het Essence All About Nude Eyeshadow Palette zal langzamerhand in de schappen komen voor een prijs van €3,49. Wat vind jij van het palette?

29 opmerkingen

 1. aha ik ben zo benieuwd naar de producten!!
  deze ziet er innigeval al goed uit!!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Helaas hier nog niet maar ik ga om de dag naar de Kruidvat;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de swatches best goed! Leuk voor dat prijsje:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit! Ik ga wel een kijkje nemen wanneer ze hier in de winkel liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kleuren :) Ik ga deze niet kopen, omdat ik een aantal paletten heb. Ik heb er niet meer nodig, omdat ik niet altijd oogschaduw draag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi palette! En de pigmentatie is best ok vind ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hebben, hebben, hebben..! ;-) Dit zijn helemaal mijn kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de palette heel mooi voor zo'n prijsje! x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi palette! Zeker voor de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben best benieuwd naar een look :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze ga ik sowieso kopen, heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mooie kleuren, bij mij waren ze op! dus kon ik het niet meenemen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zien er de perfecte nude kleurtjes uit, ik ben alvast benieuwd naar een look!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele mooie kleurtjes! Vooral die zachte kleuren en die donkerpaarse vind ik geweldig :)

  Liefs,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh die ziet er supermooi uit, ik ga van de week zeker even gluren! Ik hou van deze kleuren oogschaduw! Dank je voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het ziet er echt prachtig uit! De kleuren passen ook heel goed bi jelkaar! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Voor die prijs zou ik deze zeker weten meenemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De kleuren zien er goed uit, maar het zijn niet echt kleuren die ik snel zou gebruiken.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie palette! De kleuren zijn echt top :).

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wauw mooie prijs en mooi palette ziet er goed uit! liefs
  www.rachelkromdijk.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi palette! Dit ga ik ook halen, ik zoek al lang een paletje met matte nude kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ziet er goed uit, deze gaat op mijn wishlist

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik heb lichte kleuren en was wel teleurgesteld over het pigment, deze is inderdaad beter!

  BeantwoordenVerwijderen