Lush - Ocean Salt Gezichtsscrub.


Een tijdje geleden kreeg ik bij mijn bestelling een 45 Gram potje van Lush' Ocean Salt om deze uit te proberen. Ocean Salt is een gezichtsscrub waar ik toen der tijd al een tijdje benieuwd naar werd, en dat ik hem gratis bij mijn bestelling kreeg maakte het proberen alleen maar leuker. Inmiddels heb ik dat potje al op en heb ik een grotere aangeschaft, en dat betekende dat ik niet langer kon wachten om mijn mening over deze scrub met jullie te kunnen delen.


Net zoals bij Ro's Argan Body Conditioner, die ik begin deze week al reviewde, vind ik het potje niet zo handig, maar bij een scrub is er geen andere mogelijkheid dan het in een potje te doen. De scrub is namelijk erg grof waardoor hij niet in een douchegel flacon kan worden gestopt. Echter heb je het geluk dat het een klein, rond potje is waardoor je hem zo buiten de douche kan houden, al moet je hier wel telkens even bij nadenken. Zelf heb ik bij de kleine variant een aantal keer tegen het probleem aangelopen dat er alsnog wat water in liep, en vooral bij een grotere pot is dit zonde aangezien je de substantie niet zomaar wilt weggooien.

De ingrediënten lijst zorgde er voor dat ik even moest nadenken. Ik las namelijk het woord Vodka toen ik begon te lezen. Naast een beetje Cetearyl Alcohol zie ik weinig ingrediënten die echt hardnekkig kunnen werken, in ieder geval niet voor mij. 

Het fijne aan deze scrub is dat hij ook een lange tijd houdbaar is. Ik kocht de mijne zo'n twee weken geleden en hij is houdbaar tot 12/02/2015 wat nog ontzettend lang is.In die tijd heb ik mijn scrub zeker wel op. De vorige was meer dan de helft kleiner en daar deed ik twee maanden mee, wat betekend dat ik hier een vele langere tijd mee kan doen, maar niet zo lang dat ik hem uiteindelijk moet weggooien in verband met de houdbaarheidsdatum. Gelukkig is het bij Lush ook niet zo dat hij op die datum meteen de prullenbak in moet, je merkt het erg goed wanneer een product van Lush niet meer goed is en dan is het écht tijd om het product weg te gooien.


Mensen met een gevoelige huid zullen Lush' Ocean Salt misschien niet zo prettig vinden. De scrub bevat namelijk vrij grove deeltjes maar desondanks voelt hij niet ruw aan op het gezicht. De substantie in het potje voelt ook erg fijn aan, hij is vrij fluffy waardoor het niet ruw maar zacht aanvoelt na gebruik.

De blauwe, vrij groffe substantie maakt mijn huid na gebruik ontzettend zacht. Ook voor andere lichaamsdelen is dit product goed te gebruiken, je bent er namelijk maar weinig voor nodig waardoor hij ontzettend zuinig is in gebruik. 

De geur van deze scrub is bovendien heerlijk. Hij ruikt lekker fris en geeft je echt het gevoel dat je in een spa bent. Hij ruikt ontzettend fris met een vleugje citroen. Dit word ook weer bevestigd door de ingrediëntenlijst. Ik vind de geur erg aangenaam en in combinatie met de geweldige werking raad ik je deze gezichtsscrub zeker aan.

Lush' Ocean Salt Gezichtsscrub is te koop voor een prijs van €21,30 en hiervoor krijg je 250 gram. Het potje van 120 gram zie ik momenteel niet op de site staan waardoor ik er van uit ga dat deze momenteel uitverkocht is. Wat is jouw favoriete gezichtsscrub?

19 opmerkingen

 1. Ik zie net dat ik mijn reactie voor de scrub op de verkeerde post geplaatst heb! :D niet zo handig met mijn iPhone blijkbaar.
  Anyway, wat ik zei: ziet er een leuke scrub uit! Ik denk wel dat de korrel voorbij te grof gaat zijn, want ik heb snel last van een rode en geïrriteerde huid.

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit een heerlijke scrub. Ruikt ook zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze is echt smurfenblauw; wow haha! Het zal niets voor mijn huid zijn (wat is 'ie grof!) maar fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze ook en hij is zooo lekker, ik heb serieus een paar keer geprobeerd hem op te eten.. niet goed

  BeantwoordenVerwijderen
 5. klinkt goed! waarschijnlijk niet echt perfect voor mijn gevoelige huid, maar wel mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik geen scrub meer voor mijn gezicht, maar een exfoliant. Scrubs zijn toch wel te ruw en deze dan helemaal, maar de kleur vind ik wel geweldig haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kleur scrub haha! lijkt me ook een fijne scrub

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk product! De scrub ziet er fijn en vrolijk uit zeg haha! Ik ben benieuwd naar de geur! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er een leuke scrub uit!
  Ik heb wel graag een scrub met grove deeltjes in, aangezien mijn huid dat soms wel nodig heeft ;)

  Liefs,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldige kleur! Hij klinkt wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeh deze lijkt mij echt heel erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze lijkt me zo fijn. Haha die kleur is echt geniaal :P Haha

  x Angela
  www.bouncingbrunette.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oe klinkt goed zeg! Lijkt me echt fijn. Ik zie dat je de datum 12/12/13 hebt neergezet, moet dat niet 2014 zijn ipv 2013? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat stom zeg, ik heb de datum waarop hij gemaakt is er bij gezet. Hij is zelfs tot 2015 houdbaar, bedankt! Ik ga het gelijk aanpassen. :)

   Verwijderen
 14. Deze wil ik al lang proberen! Hij klinkt echt fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk vrolijk kleurtje! Ben er erg benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen