Nivea Sensitive Dagcrème.


Bij een dagcreme is het belangrijk dat deze je huid niet uitdroogt en tevens hydrateert. Ik test regelmatig een nieuw exemplaar uit en deze keer was dat een nieuw product van Nivea. Nivea brengt namelijk een nieuwe lijn uit met hierin vier producten. Een sensitive micellair water, een verzorgende sensitive dagcrème, een sensitive nachtcrème en een sensitive reinigingsmelk. De Nivea Sensitive producten zijn allemaal pH-neutraal. De combinatie van actieve en natuurlijke ingrediënten zorgt voor een perfecte bescherming en versterkt de gevoelige huid. 
De ingrediënten van deze crème staan niet op de verpakking. Maar de belangrijkste ingrediënten zijn als volgt: Zoethoutextract: dit werkt ontstekings-remmend en antioxiderend. Tevens beschermt het de huid tegen irritaties. Dexpanthenol (Provitamine B5): Dit gaat droogheid tegen en ondersteunt het herstellende vermogen van de huid. Druivenpitolie: Dit biedt een intensieve verzorging en vermindert tevens trekkerigheid en roodheid van de huid.


Het aanbrengen van deze crème gaat erg gemakkelijk doordat hij in een simpele tube zit. Ik heb ook veel crèmes die in potjes zitten, maar dit is verreweg het meest praktische en tevens werkt het een stukje minder slordig. Je vingers zitten namelijk niet meer helemaal onder de crème, en wat ik vooral vervelend vind aan crème's in een potje, is dat het altijd onder mijn nagels komt te zitten.

De crème werkt voor mijn huid erg prettig. Wanneer ik de crème heb aangebracht duurt het een tiental seconden voordat hij volledig is ingetrokken. Wat ik zelf erg fijn vind is dat hij mijn huid meer lijkt te egaliseren. De velletjes die ik af en toe heb zijn een stuk minder zichtbaar en dat werkt ook weer in mijn voordeel bij het aanbrengen van een foundation.

Wat ook erg fijn is, is dat de crème niet plakt wanneer hij is ingetrokken. Dat vind ik zelf namelijk altijd een ontzettend grote afknapper aan crème's. Echter ben ik over de producten van Nivea vrijwel altijd positief en deze crème kan ik zeker aan mijn lijstje vol aanraders toevoegen.

Sensitive dagcrème - adviesprijs €7,99.
Wat is jouw favoriete dagcrème?

22 opmerkingen

 1. Wat een mooie strakke verpakking! Klinkt veelbelovend :-) Ik vind Nivea een heel fijn merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik van Nivea hun BB cream, kleur light. Daar kan ik echt niet meer zonder. Heb van Nivea wel een gekleurde hydraterende dagcrème gebruikt, maar de BB cream vind ik fijner. Nivea heeft altijd wel goede producten, ik gebruik ook hun bodymilk voor onder de douche.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil deze zeker eens gaan testen want het lijkt perfect afgestemd te zijn op mijn huid. Voorlopig gebruik ik een dagcrème van Aveeno maar wanneer die op is, ga ik deze aanschaffen. Ik vind een tube of pompsysteem ook altijd het handigste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze zou ik wel eens willen proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk heb ik op dit moment niet echt een favoriete, ben dus nog een zoekertje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je de Nivea Sensitive dagcreme in ieder geval aanraden! Ik vind hem ontzettend fijn.

   Verwijderen
 6. Klinkt goed. Als het goed is komt de reinigingsmelk binnenkort bij mij nog binnen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar de reinigingsmelk van de nieuwe lijn ben ik ook erg benieuwd!

   Verwijderen
 7. Klinkt goed! Ik heb er ook eentje van Nivea :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het heel fijn als een creme niet plakt!

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt goed! Ik ben fan van Nivea cremes :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt als een goed productje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. klinkt heel goed, ik heb ook nog een nivea crème om te testen dus ik ben benieuwd wat die doet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit lijkt me erg fijn. Heb zelf last van een droge huid, is hij daar ook fijn voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf een iet wat droge huid en vind hem in ieder geval erg fijn. Ik denk dus zeker van wel!

   Verwijderen
 13. Klinkt goed. Ik gebruik een moisturizer van Clinique

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat raar dat de ingrediënten niet op de verpakking staan, daar ben ik namelijk het meest benieuwd naar. Het klinkt wel als een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben geen fan van Nivea, maar dit klinkt toch wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat klinkt goed, wij gebruiken de Nivea aqua effect voedende dagcrème, met de roze dop, ook erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen