Book review | De wolf van Wall Street.

Jordan Belfort.
Nederlands
525 Pagina's
Querido's Uitgeverij BV


Ondanks bracht Jordan Belfort het boek 'De wolf van Wall Street' uit. Dit boek is kort voorheen ook verfilmd en ik werd na de trailer toch wel erg benieuwd. Ik lees zelf liever eerst een boek voordat ik een film kijk, en om die reden besloot ik eerst voor het boek te gaan. Toen hij bij mij binnen kwam ben ik direct begonnen met lezen en nu deel ik mijn mening over dit boek erg graag met jullie. De film heb ik ook gekeken, en dat terwijl hij maarliefst drie uur duurde. Ik houd niet zo van ontzettend lange films, maar bij deze had ik ook niet het gevoel dat ik al drie uur lang aan het kijken was.


''Jordan Belfort maakte in de jaren ’90 furore met zijn bedrijf Stratton Oakmont, een onderneming die in eerste instantie via de telefoon vanuit een oude garage goedkope aandelen probeerde te slijten aan arme mensen. De frauduleuze praktijken waren een lucratieve business en al snel kon Belfort zich met hetzelfde product tot de rijkere clientèle richten om uiteindelijk kantoor te houden op Wall Street. Om de complexiteit van de aandelenmarkt enigszins dragelijk te maken, zorgde Belfort voor het nodige vertier tijdens en na kantooruren. Drugs, drank en hoeren moesten de last van het jagen op Wall Street verlichten. Maar zoals Jordans vader al voorspelde: “one day the chickens will come home to roost”, wat zoveel betekent als: de slechte dingen die gedaan zijn in het verleden zullen nu voor problemen gaan zorgen.''

De wolf van Wall Street is een boek wat ik kort geleden heb gelezen. Het is een boek geschreven door Jordan Belfort, een auteur waar ik eerder nog niets van had gelezen. Zijn manier van schrijven vind ik wel erg fijn en ik zou het geen probleem vinden om nog een ander boek van hem te lezen.

Toen ik de trailer van de verfilming zag werd ik ontzettend benieuwd en begon vrijwel direct met het lezen. Het is een dik boek waar je je aandacht toch wel bij moet houden, want soms is hij een beetje vaag. Ik heb hem vrij snel uitgelezen en kan hem je zeker aanraden. Hij leest desondanks dat je je aandacht er wel bij moet houden vrij gemakkelijk weg en het is een mooi stukje tijdverdrijf.

De wolf van Wall Street - €19,95.
Heb jij de film al gezien/het boek al gelezen?

27 opmerkingen

 1. Ik heb de film gezien en die vond ik , net als jij in het boek, ook af en toe wel een beetje vaag haha. Verder vind ik dat Leo knap acteerwerk heeft neergezet in de film.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Het verhaal opzich vond ik wel erg interessant.

   Verwijderen
 2. Ik wil heel graag de film zien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een leuk boek. De film vond ik zelf wel erg leuk dit moet dus wel goed bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd, ik wil de film nog gaan kijken!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet eens dat er een boek van was (slecht, haha). Maar had de film wel gezien!:) XO

  P.S. Deze maand staat in teken van een feestje. Daarom elke maandag een nieuwe win actie. Doe jij al mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vindt de film ontzettend leuk dus ik ga het boek ook nog kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De film heb ik al gezien, dus nu ben ik ook heel benieuwd naar het boek zelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de film gezien, maar ik werd er niet echt happy van. Duurde mij toch echt te lang :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan het me voorstellen haha! Ik heb hem ook in twee keer gekeken, anders duurde het me écht te lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de film echt hartstikke tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het boek is op zich zo dik nog niet en zou ik toch verkiezen ipv zo'n lange film!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je van lezen houd raad ik je het boek inderdaad aan. Al ben je daar ook wel eventjes zoet mee.

   Verwijderen
 12. Ik heb hem zelf nog niet gezien. Zou het wel erg graag willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb hem zelf nog niet gezien. Maar zou wel willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb al superveel over de film gehoord dus ik ben erg benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb zelf de film gezien en vond het super goeie film, mishien ga ik ook het boek uit proberen x www.sistersandsisters.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb de film gezien en vond hem heel erg goed! Ik denk dat ik het boek ook eens ga bestellen/kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb de film gezien, maar ben nu eigenlijk ook wel benieuwd naar het boek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb de film in de bioscoop gezien, en ik vond m inderdaad af en toe een beetje 'vaag'. En hij duurde ook vrij lang, vond ik. Maar het acteerwerk was wel super en het verhaal was ook wel interessant! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat er een boek van was!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb de film gezien, vond 'm echt geweldig. Heb het boek hier nog liggen dus daar ga ik ook maar eens in beginnen dan.

  BeantwoordenVerwijderen