Le Jardin Romance & Exotique Parfum.


Parfums pakken bij iedereen anders uit. Op de ene huid kan het zomaar lijken dat het een andere parfum is dan op de andere huid. Het kiezen van een geur voor iemand anders is iets wat ik daarom zelf erg lastig vind. Iedereen heeft een andere smaak en hij kan zomaar heel anders overkomen bij de andere persoon. Toen ik de beschrijving over deze parfums van Le Jardin las werd ik automatisch érg benieuwd en besloot ik om ze een kans te geven. De verpakkingen trokken mij namelijk al erg aan, zeker nu het lente is geworden.Allereerst kreeg ik het parfum in de geur Romance. Romance is de meest bloemige geur van de twee met geuren van onder andere de lelie, exotische bloesems en jasmijn. Naast bloemig is hij ook wat zoetig. Hij neigt wel meer naar de bloemengeur dan dat Exotique dat doet. Hierdoor gaat mijn voorkeur ook uit naar Exotique.
De verpakking van Romance vind ik ontzettend leuk. Hij is lekker sompel maar door de bloem geeft het toch iets vrolijks en ik vind het een verpakking die overeenkomt met de prijsklasse. Niet te goedkoop en niet te chique, precies goed.

Naast de vormgeving van het doosje is ook de vormgeving van het flesje ontzettend leuk. Hij is rond en daardoor erg simpel terwijl hij tegelijkertijd zeker opvalt in mijn stash. Het is een geurtje die je gemakkelijk even pakt en ook om mee te nemen is hij erg handig. De dop sluit namelijk vrij moeizaam, maar het voordeel hieraan is dat hij ook niet snel loslaat waardoor hij niet zo snel kan gaan lekken.


Als tweede ontving ik nog de geur Exotique. Exotique heeft ook een hele leuke verpakking die wederom versierd is met een bloem. Lekker simpel maar net als bij Romance past de kleur goed bij de vloeistof in het parfumflesje. Ik vind een gekleurd parfum altijd net iets extra's geven en dat is hier ook zeker het geval.

De flesjes van Le Jardin bevatten maarliefst 50 ml. Voor deze 50 ml betaal je slechts €7,95 wat ik een zeer reële prijs vind. Wat wel zo is -is dat dit parfums zijn die vrij snel vervagen. Ze blijven niet al te hangen en het is zeker genoodzaakt om hem een keer bij te werken. Dit is echter geen probleem want zeg nou zelf, hoeveel moeite is het om nog een keertje bij te sprayen!


Ondanks dat het twee lichte parfums zijn gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar Exotique. Deze geur is namelijk een stukje zoeter en neigt niet zo naar de bloemige kant als Romance dat doet. Geuren van viooltjes, rozen en bessen komen terug in deze geur evenals vanille en witte muskus. 

Exotique is doordat hij wat zoeter is net wat meer geschikt voor mij. Ik ben namelijk niet fan van té zoete geuren maar ook niet van té bloemige geuren. Dit parfum maakt daar een goed onderscheid tussen waardoor hij me zeker aanspreekt.

Ik ben zeker enthousiast over de parfums van Le Jardin en ik kan ze je zeker aanraden. Het zijn wel geuren die ik vooral in de lente en zomer ga dragen. Voor de winter zijn ze mij wat te bloemig maar dit is natuurlijk geen enkel probleem.

Le Jardin Romance & Exotique Parfum per stuk €7,95.
Heb jij al kennis gemaakt met de parfums van Le Jardin? 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf/webshop ter review.

21 opmerkingen

 1. Hmm, ik denk dat deze geurtjes ietwat te zoet zijn voor mij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exotique is inderdaad wat zoet, al is Romance meer een bloemige geur.

   Verwijderen
 2. Klinken als fijne producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken ze niet, fijn prijsje hebben ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Romance lijkt me niet zo lekker, de andere wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou wel van zoete geuren, ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had nog nooit an deze parfum gehoord, maar zoet klinkt goed! XO

  POLAROID GIVEAWAY!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm deze geurtjes lijken me wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. niet duur. ik ben benieuwd hoe ze ruiken, ben gek op zoete geuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit klinkt wel erg goed! :) Ik moet deze eens gaan proberen, het zou echt tof zijn als ik eindelijk eens een wat goedkoper parfum vind dat ik lekker vind! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lief flesje, lijkt mij een lekker geurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben dol op budget parfums dus ik hoop dat deze lekker zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het lijken me fijne parfums, ben benieuwd naar de geur! x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb nog nooit gehoord over het merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog nooit van gehoord, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mmm die exotique! Hoe zoeter, hoe beter bij mij ;)

  Liefs,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijken mij fijne parfums en voor een leuk prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen