March reading challenge.


Er staan nog een heel aantal boeken in mijn boekenkast die ik nog niet heb gelezen. Natuurlijk is het altijd prettig om een voorraadje niet gelezen boeken te hebben, maar aangezien ik de afgelopen tijd zoveel boeken heb gekocht ga ik even niets meer kopen voordat ik er een paar uit heb gelezen. Nu is het zo dat ik dol ben op boeken en dit voor mij geen probleem is, maar ik heb wel een lijstje gemaakt met de boeken die ik in maart uit wil lezen. Dit zijn slechts drie boeken wat dus makkelijk te doen is, plus ik lees momenteel Allegiant nog uit, wat samen vier maakt. Aangezien ik pas al een review over Divergent heb geschreven laat ik deze weg in dit artikel en vertel ik alleen wat over de boeken die ik komende maand uit wil lezen.


Opvallend aan alle boeken die ik nog wil lezen, is dat het allemaal boeken zijn uit series. Zo wil ik beginnen aan de Gone serie, de Legend serie én aan de Vrees me serie. Boeken die origineel allemaal in het Engels zijn geschreven, maar zelf lees ik voor de verandering toch maar eens de Nederlandse versie. De laatste tijd heb ik namelijk zoveel Engelse boeken gelezen dat ik weer even terug wil naar het Nederlands.

Een beschrijving van 'Gone - Verlaten': Wat doe je als alle volwassenen spoorloos verdwenen zijn? Het ene moment stond de leraar nog over de Burgeroorlog te praten. En het volgende moment was hij weg. Leraar aanwezig. Leraar weg. Geen 'poef'. Geen lichtflits. Geen knal. Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens… weg! Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit. Er zijn geen artsen en politieagenten meer. En wie zorgt er voor de achtergebleven baby's? Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. In het begin weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind. Hoewel Sam helemaal geen leidende rol wíl, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine en zijn terreurbende moet tegenhouden. En dat kan alleen als hij Caine uitschakelt. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij…

In mijn ogen klinkt het als een erg leuk boek, het begin van een hopelijk goede serie. Wat ik wel enigzins irritant vind, is dat de pagina's van dit boek aan de zijkant blauw zijn. Andere delen zijn zo bijvoorbeeld oranje. Ik ben nooit zo dol op dit soort kleurtjes, maar daar valt wel erg makkelijk overheen te lezen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het boek en ga zeker snel beginnen met het lezen hiervan.

Michael Grant | Gone - Verlaten €19,99


Vrees me, of zoals de originele titel luid 'Shatter me.' dit boek is geschreven door Tahereh Mafi. Wederom is dit een fantasy boek. Ik ben namelijk dol op fantasy verhalen. Het hoeven niet eens hele harde fantasy boeken te zijn, maar zolang er maar iets van fantasy in zit word ik er meestal al snel nieuwschierig naar.

Een beschrijving van Vrees Me: 'Je kunt me niet aanraken,' fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen.Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen. Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Vrees me is een trilogie waar ik al een tijdje benieuwd naar was. Desondanks had ik de boeken nog niet aangeschaft, maar ik besloot dit een paar weken geleden toch te doen. Al snel had ik het boek in huis en nu ligt deze op mijn 'to read' stapel.

Tahereh Mafi | Vrees me €10,00


En als laatste ben ik ontzettend benieuwd naar Legend. Dit is het boek wat ik als eerste ga lezen, ik kan namelijk echt niet meer wachten tot ik weet hoe dit verhaal zal gaan lopen. Dit is wederom een trilogie, waar het derde deel helaas nog niet in het Nederlands van is verschenen. Maar dit zal onwaarschijnlijk snel gebeuren, en mocht ik zo snel zijn dat ik de eerste twee delen al meteen achter elkaar ga lezen, dan bestel ik de derde wel in het Engels als hij dan nog niet in het Nederlands verschenen is. In het Engels is hij er namelijk al wel.

Een beschrijving van Legend: Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Ik heb over alle boeken in dit rijtje ontzettend veel goeds gelezen, vooral bij Amerikaanse/Engelse book-youtubers. Maar Legend was toch wel het boek waar ik het meest nieuwschierig naar werd en deze ga ik snel lezen.

Marie Lu - Legend €16,99.

---

Naar welk boek ben jij benieuwd geworden?

16 opmerkingen

 1. Wat leuk, ik ben echt dol op lezen, maar door drukte komt het er vaak niet van, eigenlijk wel jammer. Ik had van alle drie de boeken nog niet gehoord. 'Vrees me' lijkt me spannend. x Svenja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na dit allemaal gelezen te hebben, ben ik best wel nieuwsgierig naar Legend geworden...

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I absolutely loved the legend series! Highly recommend them to you.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke boeken wil je gaan lezen! Ik vind de Gone serie erg leuk, leest lekker makkelijk weg ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een groot pluspunt. Ik ben erg benieuwd en ga er zeer binnenkort in beginnen!

   Verwijderen
 5. Ik kende ze allemaal niet, maar klinkt wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat is nu eens iets waar ik nooit tijd voor heb, lezen :) Mijn Elle van 2 maanden geleden ligt hier zelfs nog in de plastic, want daar heb ik ook geen tijd voor.
  Het lijken me echt wel superleuke boeken, veel plezier met lezen!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi leuk dat je ook een challenge bent begonnen! Ik doe nu de march nail art month challenge! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kende deze boeken niet, maar ze lijken me erg mooi om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die Shatter Me wil ik echt al lang een keer lezen. Ben zo benieuwd! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De laatste lijkt me niet zo, hou niet zo van dat genre. Maar die andere twee klinken spannend zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Legend lijkt mij erg leuk. Houd ik wel van...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De Gone-reeks vond ik erg leuk! Veel leesplezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vrees me staat ook nog zeker op mijn lijstje met boeken die ik nog wil lezen. De andere twee had ik nog eigenlijk niet echt wat over gehoord, maar lijken mij wel mooie boeken.

  BeantwoordenVerwijderen