Rau Cosmetics O2 Mask & Orient's Secret.


Rau cosmetics is van oorsprong een Duits merk en de producten werden tot kort voorheen alleen verkocht in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Rusland. Nu zijn de producten echter ook te koop in Nederland en België. Ik werd erg benieuwd na het zien van verschillende reviews en binnen een paar dagen kwam er een pakketje bij me binnen met daarin een aantal producten van dit, voor mij, nieuwe merk.


"Alle producten van Rau Cosmetics zijn zonder minerale olieën, parabenen en overwegend zonder siliconenolie, PEG's en kleurstoffen.'' aldus Rau zelf. Dit klinkt natuurlijk super, zeker voor mensen met een gevoelige huid. 


Ik kreeg allereerst het O2 masker binnen. Dit masker bevat aloë vera, arnica en het extract van de ginkgobladeren, deze bladeren bevorderen de doorbloeding. Ook deze ingrediënten klonken natuurlijk weer erg goed waardoor ik nog benieuwder werd naar het product. Normaal geef ik mezelf veel te weinig tijd voor dit soort ontspannende momenten, maar het O2 mask testte ik nog op dezelfde dag uit als wanneer ik hem ontving.

Ik heb het O2 Masker twintig minuten laten zitten en ben toen onder de douche gestapt om het eraf te spoelen. Bij het aanbrengen zul je verwachten dat hij net als op je hand blauw is, maar dit is niet het geval. Dat vind ik altijd een pluspunt aan maskers: niet voorzien zijn van kleur. Zo schrik je niet meteen iedereen thuis af met een felle kleur op je gezicht en kun je thuis gewoon rondlopen zonder vreemde blikken te krijgen.

Het masker trekt ook nog eens ontzettend snel in. Na tien minuten was het masker volledig ingetrokken maar aangezien er ook bij beschreven word dat je het masker twintig minuten moet laten zitten heb ik dat gewoon gedaan. Na het afspoelen merkte ik eigenlijk weinig verandering aan mijn huid. Het enige verschil wat ik wel merkte was dat mijn huid nu heel erg plakte en dat gevoel vond ik wat minder.

Na het masker nog een tweede en zelfs derde keer te hebben getest kwam ik echt tot de conclussie dat dit geen masker is die effectief is voor mijn huid. Ik zag geen resultaat en iedere keer kreeg ik weer het plakkerige gevoel wat alleen wegging door te scrubben.
De geur van dit masker is echter wel zeer aangenaam. Hele sterke geuren vind ik namelijk ook niet zo fijn, vooral wanneer ik in een warm bad lig. Dan krijg ik al snel last van de warmte en een overheersende geur masker moet ik er dan niet bij hebben. Dit masker heeft op de hand wel een klein beetje geur maar zodra je hem aanbrengt is hier niets meer van terug te zien.

De ingrediëntenlijst:  AQUA (WATER), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, SORBITOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, CARBOMER, ETHYLHEXYL STEARATE, ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ALARIA ESCULENTA EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, ALCOHOL DENAT. (SD ALCOHOL 39-C), SODIUM HYDROXIDE, CYPRESS (CUPRESSUS SEMPERVIRENS) SEED EXTRACT, POLYGONUM MULTIFLORUM EXTRACT, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, MENTHYL LACTATE, PARFUM (FRAGRANCE), CITRIC ACID, LACTIC ACID, PHENOXYETHANOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CI 42090 (BLUE 1), BENZYL ALCOHOL, CINNAMYL ALCOHOL, ISOEUGENOL, BENZYL SALICYLATE, COUMARIN, GERANIOL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LINALOOL, CITRONELLOL, ALPHAISOMETHYL IONONE

Rau Cosmetics O2 Mask 15 ML €9,95.


Maar ondertussen was ik ook nog een ander product aan het testen. Ik ontving namelijk ook de Orient's Secret. Dit is een dag en nachtcrème met parelextract die voor ieder huidtype geschikt is. Dit is dan ook één van de toppers van Rau Cosmetics en dat beloofd toch heel wat goeds. 

Ondanks dat ik dol ben op mijn Nivea Sensitive crème is het natuurlijk geen enkel probleem om een andere crème uit te testen. Zeker niet wanneer het een dag en nacht crème in één is. Ik probeerde het gedurende een periode van een week uit en hoe ik juist niet zo tevreden ben over het masker ben ik héél erg tevreden over de Orient's Secret. Want wat is dit een fijne crème zeg!

Wanneer ik de Orient's Secret gebruik is hij binnen een halve minuut al ingetrokken en voelt mijn huid zijdezacht aan. Het geeft een heerlijk fris gevoel en het fijne is dat deze crème niet meer plakt. De Nivea crème trekt pas met een minuut of vijf in en daarmee heeft deze een grote voorsprong.

En wederom vind ik de geur weer erg aangenaam. Dit product heeft de typische crème geur die vrijwel iedere crème standaard heeft, maar dan nog op een mildere manier. Erg lekker en zeker niet overheersend. 

De ingrediënten: 
AQUA (WATER);CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE;CETEARYL ALCOHOL;GLYCERIN; HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES;CETEARYL ISONONANOATE;SWEET ALMOND (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS) OIL;PENTYLENE GLYCOL;GLYCERYL STEARATE CITRATE; APRICOT (PRUNUS ARMENIACA) KERNELOIL;PEARL POWDER;SODIUM HYALURONATE; SHEA BUTTER ( BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER);PANTHENOL;HYDROLYZED PEARL; AMETHYST POWDER;SODIUM STEAROYL GLUTAMATE;TOCOPHERYL ACETATE; XANTHAN GUM;DISODIUM PHOSPHATE;MARIS SAL (SEA SALT);LEMON (CITRUS MEDICA LIMONUM)FRUIT EXTRACT;ETHYLHEXYLGLYCERIN ;PARFUM (FRAGRANCE) ;PHENOXYETHANOL ;LIMONENE

Rau Cosmetics Orient's Secret 15 ML €9,95.
Zoals ik net al zei: hoe ik niet zo tevreden over het O2 masker was ben ik ontzettend blij met de Orient's secret en weet ik dat ik hierdoor erg benieuwd ben naar de andere producten van het merk. Bij het masker is het even afwachten of hij voor jou effectief is, maar de crème is gechikt voor ieder huidtype en zal waarschijnlijk bij iedereen zijn werking hebben.

Heb jij al kennis gemaakt met Rau Cosmetics?

21 opmerkingen

 1. Klinkt echt super goed. Vooral dat er geen minerale olieën, parabenen en overwegend zonder siliconenolie, PEG's en kleurstoffen in zitten spreekt me erg aan! Het masker zou ik zeker wel eens willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erg benieuwd naar deze producten. Zo op papier zien ze er goed uit, nou ja, op het masker in dit geval na dan.
  Als kleine kanttekening, het is O2 (van zuurstof) en niet 02.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De crème lijkt me super.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee ik kende het merk ook nog niet maar het klinkt wel fijn :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende het merk nog niet. Fijn dat er geen parabenen etc. in zitten, maar toch ben ik niet helemaal enthousiast. Wel een hele goede review. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben wel erg blij met de crème. Ben benieuwd naar de andere producten van het merk!

   Verwijderen
 6. ik kende het merk ook nog niet maar klinkt als een fijn product x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken het nog niet, maar leuk dat je er iets over geschreven hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer dat de maskertjes tegenvielen! Gek dat je huid erna zo plakte. Maar wel heel fijn dat de creme je goed beviel! Fijne review :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer van het masker, de créme lijkt me wel erg fijn. Jammer dat de producten vrij duur zijn voor de hoeveelheid die je krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kende het ook niet, maar het ziet er goed uit! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het merk kende ik nog niet, jammer dat de mask een plakkerig gevoel op je huid heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha ik moest wel even lachen toen ik zag dat die ene blauw was! Dat moest me even denken aan een misverstand van mijn vriendin en ik :P

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De crème klinkt erg fijn! Ik kende dit merk helemaal niet x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De crème lijkt me wel heel fijn, maar het maskertje klinkt niet heel bijzonder. Ik had nog nooit van Rau Cosmetics gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De crème klinkt wel heel goed1

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het merk ken ik helaas niet.. Wel duur, vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen