Boek recensie | Half Zwart - Sally Green.


''Nathan groeit op in een wereld vol witte en zwarte heksen. Zijn vader is een beruchte zwarte heks en wordt door iedereen gevreesd. Zijn moeder, een witte heks, is dood. De witte heksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op. Want op de dag dat hij zeventien wordt, kan hij alleen de zwarte magie van zijn vader erven, mits die hem drie inwijdingsgeschenken geeft. Als Nathan die niet op tijd ontvangt, sterft hij. Er zit voor Nathan niets anders op dan te ontsnappen en zijn vader op te sporen als hij in leven wil blijven. Maar hoe kan hij vluchten als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen, ook het meisje op wie hij verliefd is niet? En als hij al weet te ontsnappen, vindt hij dan op tijd zijn vader? Want de witte heksen zullen de jacht op hem openen…''


Vanaf de eerste keer dat ik dit boek bij een Amerikaanse booktuber zag wilde ik het hebben. Half zwart (of in het Engels: Half bad) leek mij een geweldig boek. Alleen de voorkant vind ik al prachtig. In eerste instand dacht ik dat het gewoon wat bloed spetters waren maar wanneer je iets beter kijkt zie je dat het het hoofd is van een man. 

Over alles op deze kaft lijkt te zijn nagedacht. Zo is de voorkant zwart en de achterkant wit. Half zwart, inderdaad. Ook hier zie je weer het hoofd van een man. De beschrijving van dit boek staat in de flap van de voorkant die je gemakkelijk kan uitklappen om de beschrijving te lezen.


Het begin van Half Zwart is een beetje warrig. Je leest een stuk wat later pas gebeurd en daardoor is het even afvragen hoe het nou allemaal zit. Ik zat meteen met een boel vragen, (die gelukkig later in het boek duidelijk werden) en daardoor kan het voor sommige mensen lastig zijn om er in te komen. Bij mijzelf viel dit gelukkig mee. Ik heb dit boek echt verslonden omdat hij naar mijn mening heerlijk wegleest.

Ondanks dat Nathan aan het einde van dit boek al zeventien is merk je nog wat kinderlijke trekjes. Ik heb al reviews gezien van mensen die dit iets minder vinden, maar zelf vind ik het erg goed aansluiten bij het boek. Nathan wordt een lange tijd vastgehouden en kan daarom niet echt genieten van zijn jeugd. Wanneer hij wat vrije tijd heeft doet hij af en toe wat kinderlijkere dingen terwijl hij qua gedachten later weer dingen doet die erg slim en uitgedacht zijn.

Half zwart is een boek wat ik met plezier heb gelezen. Vooral het einde maakte mij erg nieuwsgierig naar het volgende boek, want die komt er! Half zwart is het eerste deel van deze trilogie van Sally Green. Ik kan niet wachten tot de volgende delen uitkomen. Een ontzettend leuk nieuwtje is dat de filmrechten verkocht zijn aan Fox 2000. Karen Rosenfelt zal hiervan de producer worden. Ik ben ontzettend benieuwd wanneer deze film uitgebracht zal worden en ik ben nog veel benieuwder wie Nathan zal gaan spelen. Ik heb namelijk al een paar mogelijke kandidaten in mijn hoofd (Dylan O'Brien, Logan Lerman?). 

Half zwart - €14.95 
Heb jij dit boek al gelezen?

Sally Green
Nederlands
315 Pagina's
Uitgeverij Moon

13 opmerkingen

 1. Lijkt mij een super boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf niet echt van het boeken lezen. Maar dit maakt me toch wel nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nu echt zo benieuwd naar dit boek! Ga hem denk ik meteen even bestellen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt me echt een leuk boek! Ik houd wel van boeken over heksen en magie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had er nog nooit van gehoord, maar nu ben ik er wel erg benieuwd naar! Ik ga het boek gelijk aanvragen bij de bibliotheek, zodat ik 'm binnenkort ook kan lezen :) Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen dank! Ik ben erg benieuwd wat je er van gaat vinden. :)

   Verwijderen
 6. Ik vind het in eerste instantie een beetje vaag allemaal. Geen idee of ik het een leuk boek zal vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt als een leuk boek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh kijk jij ook veel booktubes? Leuk he?! Ik volg Sanne (Nederlandse in Engeland) van BooksandQuills heel graag. Dit boek kende ik nog niet, maar hij komt zeker op mijn lijstje. Fijne avond. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Heerlijk vind ik dat. Sanne vind ik inderdaad ook erg leuk, al zijn dat er nog veel meer. (Kaytastic, jessethereader etc.).

   Verwijderen