Orabrush Tongue Cleaner.


Hygiëne vind ik zelf erg belangrijk, zeker wanneer het om je tanden en adem gaat. Een frisse adem vind natuurlijk iedereen fijn en er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je adem zo fris mogelijk te houden. Zo kreeg ik laatst een mailtje of ik de Orabrush wilde proberen. Dit is een borstel die witte tong voorkomt en zorgt voor een frissere adem. Ik werd erg benieuwd en heb hem de afgelopen paar dagen uitgeprobeerd.


De Orabrush tongue cleaner is een tongreiniger die oorspronkelijk uit Amerika komt. Orabrush heeft inmiddels al honderdduizenden fans en het concept is al miljoenen keer bekeken. Dat klinkt natuurlijk heel veelbelovend en daardoor werd ik meteen erg nieuwsgierig.
Wat mij meteen al opviel was het kleine, groene testertje op de verpakking. Handig als je hem in de winkel zou zien liggen. Zo kan je meteen voelen hoe de haartjes zijn en weet je waar je aan toe bent. Deze haartjes voelen hetzelfde aan als die van de borstel zelf.


Veel mensen zijn nog onwetend wanneer het gaat om een witte tong. Een witte tong is in vrijwel alle gevallen de veroorzaker van een slechte adem. Ik heb zelf gelukkig geen last van een witte tong, maar een nog frissere adem kan natuurlijk nooit kwaad. 

1. Ruwe tong.
2. Bacteriën.
3. Nalatigheid mondverzorging.
4. Droge mond.
5. Buitensporig zoetgebruik.
6. Keel- en neusslijm.
7. Parodontitis of gingivitis.
8. Tongziekten of schimmels. 


De Orabrush is ontzettend gemakkelijk in gebruik. Zoals altijd poets je eerst je tanden en spoel je daarna je mond, waarna je je tong voorzichtig poetst met de Orabrush. Op deze manier maak je de bacteriën en restjes los. Ook zorgt de Orabrush ervoor dat je adem een stuk frisser ruikt en bepaalde, sterkere geuren als rook minder goed aanwezig zijn.

De Orabrush is een product wat je net als een tandenborstel natuurlijk wel moet vervangen. Om het het meest hygiënisch te houden kun je dit het beste gelijktijdig met het vervangen van je tandenborstel doen. Zo maak je meteen weer een frisse start.

In het begin was het voor mij even wennen om de Orabrush te gebruiken, maar nu ik het wat vaker heb gebruikt ben ik erg blij dat ik hem heb mogen ontvangen. Ondanks dat ik geen witte tong heb voelt het toch wel prettig en vooral hygiënisch. En een beetje extra hygiëne kan naar mijn mening nooit kwaad.

Had jij al eens van dit concept gehoord? 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf/webshop ter review.

19 opmerkingen

 1. Ziet er wel grappig uit maar ik kende het wel al. Alleen schraap ik m'n tong soms gewoon met m'n tandenborstel. Lukt ook wel nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat handig ik kende het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze lijkt me best fijn! Ik heb ook geen last van een slechte adem of witte tong, maar ik ben wel echt iemand die liever drie keer dan twee keer per dag haar tanden poetst haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt zeer goed! Hygiëne is zeker belangrijk, ik heb dan geen slechte adem of een witte tong, maar toch lijkt me deze echt fijn om te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij heel erg fijn voor hygiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik hem nu even en vind hem erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar kan je hem halen? Ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me wel fijn! Maar ik poets m'n tong meestal gewoon mee met de tandenborstel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit, zelf gebruik ik er ook een, maar dan van Oral B. En dat werkt inderdaad heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. klinkt best fijn! Doe het nu met mijn tandenborstel maar het lijkt mij dat dit net iets beter werkt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt me heel handig, ik had er nog nooit van gehoord. Interessant artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt mij erg fijn werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er handig uit. Heb er zelf nog nooit van gehoord maar dankzij jou nu wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb er wel al eens van gehoord, maar zelf nog nooit gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen