Pure Elements Reinigingsmelk.


Pure Elements is een merk met honderd procent puur natuurlijke cosmetica. Vooral bij verzorgingsproducten is dit natuurlijk erg fijn en tevens belangrijk. Mijn huid is de laatste tijd weer een stuk droger (dit komt onder andere door de verandering van het weer) en daarom is het weer erg belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Pas geleden ontving ik deze reinigingsmelk van Pure Elements en deze heb ik met plezier uitgetest.


De verpakking van deze reinigingsmelk vind ik zelf erg fijn. Hij is lekker duidelijk en simpel terwijl hij toch wel opvalt door het groene stickertje met daarop de ingrediënten. Het kleine strikje om de dop geeft deze nonchalante nog net iets meer uitstraling waardoor hij bij mij zeker positief scoort.

Pure Elements hefet een aantal punten waaraan hun producten voldoen, namelijk:
CHI Alle producten voldoen aan de strenge richtlijnen voor natuurlijke cosmetica van BDIH.
CHI Alle producten, met uitzondering van de babylijn, worden met bergkristallen verrijkt.
CHI Alle producten zijn vrij van conserveringsstoffen en/of –middelen.
CHI Alle producten zijn in gesloten toestand minimaal 2,5 jaar houdbaar. Na opening zijn alle producten 12 maanden houdbaar.
CHI Alle producten zijn veganistisch en niet getest op dieren.
CHI Alle producten zijn conform EU-richtlijnen in Duitsland samengesteld en vervaardigd. Vanuit Duitsland worden ze verzonden naar ons, de distributeur.
CHI De ingrediënten van de producten zijn uitsluitend hoogwaardige grondstoffen. 


Het assortiment van Pure Elements is momenteel al vrij breed. Zo verkopen zij diverse huidverzorgingsproducten (reinigingsmelk, maskers, crèmes etc.) maar hebben zij ook nog een lijn voor mannen, baby's en er is een anti-age lijn. Zelf heb ik een product uit de normale lijn ontvangen. Dit is de Chi Cleansing Milk.

Dit product heeft allereerst een heerlijke geur. Je ruikt duidelijk de citroen maar dit is wel wat milder gemaakt met een vleugje vanille. Het doet mij denken aan een lekkere cheesecake. Ondanks dat de geur goed aanwezig is vind ik hem niet té overheersend. Hij is aanwezig op een zeer prettige manier. 

De ingrediënten zien er naar mijn mening ook zeer goed uit. Voor mijn huid zijn er geen ingrediënten die problemen zouden kunnen veroorzaken en daar ben ik -zeker nu mijn huid wat meer is voorzien van droge plekken- erg blij mee.


Dit product haalt mijn make-up er zonder enige moeite vanaf. Na gebruik van de reinigingsmelk vind ik het prettig om nog even met Lush haar Tea Tree water over mijn gezicht te gaan maar op zich is dit niet nodig. Hij laat nagenoeg geen make-up zitten en ook voor oogmake-up is hij goed bruikbaar. Hij reinigt mijn make-up zonder problemen. Ik ben érg blij met dit product en ik kan hem zeker aanraden.

Pure Elements is zowel op de webshop als in aangesloten beautysalons verkrijgbaar. 
Heb jij wel eens iets van dit merk geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een bedrijf/webshop ter review.

22 opmerkingen

 1. Sinds een aantal jaren reageert mijn huid ook meer op het weer. Met name wanneer we overgaan van het ene seizoen naar het andere seizoen. Dit product klinkt zeer goed! Wat fijn dat je huid er goed op reageert. Ik ben nog niet bekend met dit merk. Waar kun je het kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor zover ik weet is het merk alleen via de webshop te koop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje te prijzig voor een reinigingsmelk imo... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij klinkt wel erg goed! Ik heb ook altijd last ervan dat mijn huid op het weer reageert!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt heel erg fijn! En ik vind de prijs wel meevallen als het echt al je make-up verwijdert :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Het flesje ziet er ook leuk uit (:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel duur voor een reinigingsmelk , maar het klinkt erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie foto's weer klinkt als een fijn product! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt fijn! Ik vind €18 alleen een beetje duur
  Liefs,x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt mij een fijn product idd! Het klinkt ieder geval alsof ie heerlijk ruikt!
  Wel een beetje prijzig

  Liefs,
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt mij een heerlijke reinigingsmelk! x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het merk kende ik nog niet. Het product ziet er goed uit maar budget vriendelijk is het helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die reinigingsmelk ziet er goed uit! Ik gebruik momenteel eentje van Nivea.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ken het niet, maar klinkt wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kende het merk nog helemaal niet! Lijkt me opzich wel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ken het niet, lijkt me wel goed. Wel een beetje prijzig

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een super toffe verpakking, ik kende het nog niet. Ziet er wel heel erg goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Eigenlijk staat dit merk heel erg hoog op mijn"Wish list", want dit ziet er altijd zo liefelijk en Natural uit, daar word ik gewoon heel erg hebberig van.....maar ik weet dat geduld een schone zaak is....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik weet uit ervaring dat duurzame producten nu eenmaal duurder zijn, maar zijn wel beter voor de huid en het milieu. Vaak wordt er in de "goedkopere versie niet al te beste en goedkope ingrediënten gebruikt die uiteindelijk niet erg huidvriendelijk zijn. En...waar de grote fabrikanten, merken alsnog veel geld aan verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen