Rituals Flowers Of India Lotus Shimmer Body Cream & Summer Bliss Shower Oil


Over het merk Rituals had ik al ontzettend veel, positieve dingen gelezen. Het is een merk met prachtige producten die voorzien zijn van de heerlijkste geuren. Toen ik het persbericht kreeg over de nieuwste limited edition voor deze zomer werd ik meteen enthousiast. De Flowers Of India limited edition lijn zal vanaf april te koop zijn en ik deel mijn ervaring alvast met jullie.


Deze collectie bestaat uit vijf producten waarvan ik er vandaag twee voor jullie review. De collectie bestaat namelijk uit: Lotus Shimmer Body Cream, Summer Blis Shower Oil, Flower Shower Douche Foam, Indian Blossom Geurstokjes en een Lotus Secret Geurkaars. Ik ontving de Lotus Shimmer Body Cream en de Summer Blis Shower Oil, naast de Douche Foam waren dit ook de producten waar ik het meest nieuwschierig naar was.

Allereerst de verpakkingen van deze lijn. Ik ben dol op de prachtige, luxe verpakkingen die Rituals aan hun producten geeft. Zo heeft de Lotus Shimmer een rosé gouden dop en staan er prachtige bloemen op de verpakkingen van deze lijn. De verpakkingen maken de producten ook ontzettend leuk om cadeau te doen aan iemand anders, of natuurlijk  gewoon aan jezelf. ;)

Naast de vrolijke, zomerse verpakking heeft deze lijn ook een heerlijke geur die daar goed bij aansluit. Flowers of India ruikt zoet en fris, maar tegelijkertijd ook warm. Het is een geur die ontzettend lastig te beschrijven is, maar lekker is hij zeker!

De substantie van de Lotus Shimmer zit niet helemaal goed verdeeld in de pot, maar dit is natuurlijk geen probleem. Wanneer je hem gaat gebruiken zal dit ook niet het geval zijn. Wat fijn is, is dat je maar een klein beetje nodig hebt om je huid in te smeren en het product trekt door dit dunne laagje ontzettend snel in.


Zoals je ziet is de substantie net iets dikker dan die van een bodylotion, maar hij is niet zo dik als een bodybutter. Het zit er precies tussenin en daardoor ga ik deze vooral veel in de zomer gebruiken. 

De ingrediënten: Aqua, Cyclopentasiloxane cetearyl, alcohol, glycerin, dicaprylyl ether, dimethicone, butyrospermum parkii butter, pentaerythrityl disearate, helianthus annuus hybrid oil, isopropyl palmitate, parfum, phenoxyethanol, mica, theobroma cacao seed butter, sodium stearoyl glutamate, adrylates alkyl acrylate crosspolymer, calcium aluminium borosilicate, tooopheryl acetate, caprylyl glycol, tooopherol, potassium sorbate xanthan gum, silica, olus oil, polyglyceryl, dipolyhydroxystearate, sodium hydroxide, helianthus annuus seed oil, tinoxide, ubiquinone, citrus aurantium bergamia fruit extract, nelumbo nucifera flower extract, benzyl salicylate, butlyphenyl methylproponal, limonene, linalool, hexyl cinnamal, citronellol, alpha-isomethyl ionone, citral CI 77891.

Mijn huid voelt lekker zacht aan na gebruik van dit product en is voorzien van een klein beetje shimmer. Ik ben enthousiast! De prijs is dan wel weer wat aan de hoge kant (€16,00) maar je krijgt daarvoor wel een grote pot van 200ML. 

Rituals Flowers Of India Lotus Shimmer Body Cream €16,00.


De Summer Bliss Caring Shower Oil heeft precies dezelfde geur als de Lotus Shimmer Body Cream. Ik vind wel dat hij bij deze olie ook daadwerkelijk iets meer naar olie ruikt, maar dat is voor mij zeker geen probleem. Het ruikt als nog érg aangenaam.

De fles, van maarliefst 200 ML, heeft wederom een prachtige opdruk en is ook erg handig in gebruik. Hij bevat nog een extra stukje waardoor het product er minder makkelijk uit zou moeten komen, deze werkt bij mij helaas niet. Wanneer je de olie eenmaal gebruikt hebt komt het er erg makkelijk uit en raad ik je aan hem niet neer te leggen maar alleen rechtop te laten staan. 

Wat ik wel even wennen vond was het gebruik van een olie tijdens het douchen. Ik ben nooit een grote fan geweest van olie producten, afgezien van mijn Bio-Oil en Kneipp badolie, en een olie onder de douche gebruiken was iets wat nieuw voor mij was. Maar desondanks werd ik toch wel erg benieuwd.

En het douchen met een olie voelt eigenlijk helemaal niet zo vreemd en naar aan als ik had verwacht. De olie kun je gewoon in een douchepuff spuiten door de handige, indrukbare dop om vervolgens te zorgen voor schuim. De olie schuimt wel iets minder dan een normale douchegel maar ook dit is geen probleem.

Nadat ik mijn huid had gewassen en droog had gedept voelde die heerlijk zacht aan. Eigenlijk was de Lotus Shimmer Body Cream niet eens meer nodig, maar wanneer je die na gebruik van de olie alsnog aanbrengt geeft het écht een heerlijk gevoel. Ik ben ook over dit product érg enthousiast.

De ingrediënten: Glycine soja oil, laureth-4, caprylic triglyceride, cocamide dea, mipa-laureth sulfate, parfum, ricinus communis seed oil, aqua, glycerin, citrus aurantium bergamia peel oil, nelumbo nucifera flower extract, methylpropanediol, lauric acid, lauryl alcohol diphosphonic, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, hexyl cinnamal, citronellol, alpha-isomethyl ionone, citral, citric acid. 

Rituals Flowers Of India Summer Bliss Shower Oil €8,50.
Wat is jouw favoriete lijn van Rituals?

21 opmerkingen

 1. This looks amazing! I love trying skin stuff! I am running this awesome Chanel spring make-up collection giveaway that is worth over $158. I think you'll love it!

  Come by soon!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben echt dol op Rituals en ben erg benieuwd hoe deze nieuwe lijn ruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh deze zien er super uit! Ik ben echt dol op Rituals producten dus ik ga deze zeker proberen. Fijn dat de body cream zo goed intrekt, want een body butter vind ik meestal te vet

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze producten klinken echt heerlijk! Ik denk dat ik zelf de douchefoam uit deze lijn wel wil gaan proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze ruiken zoooo hemels! Ik heb de douche olie al aangeschaft en wil zeker nog een product van deze lijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige verpakkingen! Heerlijk zomers en fris :-) De geur lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh ik vind alleen al die verpakking een reden om het te kopen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze klinken erg goed, ik zou ze alleen al om de verpakking kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gave verpakkingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke verpakking al. Ik ben wel benieuwd naar de geur geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rituals is altijd heerlijk! Zien er ook leuk uit deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben echt ZO benieuwd naar deze geuren en producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke producten lijken me dit :). Ik heb er helaas niks van!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lijken me heerlijke producten! Ik ben gek op Rituals <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vind de verpakkingen ook erg mooi! Wel beetje prijzig en haal dus eigenlijk nooit wat van dit merk. Maar klinkt goed zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De verpakking zijn zo onwijs sprekend bij de naam van het product en mijn vermoeden is dat de geur ook echt bijpassend is....

  BeantwoordenVerwijderen