Yankee Candle Zomergeuren.


Kaarsen branden is iets wat ik zelf meer in de winter dan in de zomer doe. Op een zomer avond staat het wel erg leuk buiten, maar dan is een geurkaars natuurlijk zonde. De wax tarts vind ik daarom een hele leuke en fijne oplossing voor tijdens de warmere dagen. Het geeft naar mijn mening iets meer een zomer gevoel en in combinatie met de heerlijke zomergeuren van Yankee Candle zit je helemaal goed. Ik ontving zelf vijf wax tarts in verschillende geuren en ik heb ook nog een leuke kortingscode voor jullie.


Van links naar rechts ontving ik de geuren: Citrus Tango, Black Plum Blossom, Sweet Apple, Orange Splash en Magarita Time. Mijn favoriet kon ik al voorspellen door enkel de namen en toen ik ze allemaal ahd geroken werd dit inderdaad bevestigd. Mijn favoriete geur is absoluut Margarita Time en ik zit er ook sterk aan te denken om hier een jar candle van te kopen.

Geuren zijn lastig te omschrijven, maar deze geuren zijn allemaal erg herkenbaar. Ze zijn zoet en vrolijk en passen allemaal goed in de zomer/lente. Ik ben in ieder geval al bezig met het branden van deze wax tarts.

Citrus Tango: Naast Margarita Time is Citrus Tango mijn favoriet. Ik vind dat deze geuren ook vrij dicht bij elkaar liggen, het is alleen zo dat deze een stukje minder aanwezig is dan Margarita Time. Citrus Tango ruikt ook daadwerkelijk naar citrus en sinaassappel. Kaarsen die je altijd gebruikt tegen muggen hebben een beetje dezelfde geur. Deze is echter een stuk lichter en ook veel lekkerder. Hmm, ik ben dol op deze geur!

Black Plum Blossom: Deze geur heeft mij heel erg verrast. Ik wist niet zo goed wat ik me moest voorstellen bij de naam, maar de geur stelde mij zeker niet teleur. Ik vind deze erg ruiken naar een combinatie tussen bosbessen en bloemen. Ik heb eens een douchegel van Fa gehad (Mystic Moments) met nagenoeg dezelfde geur. Hij is een stukje sterker en veel minder zoet dan de rest, maar ook deze past erg goed in de collectie.

Sweet Apple: Zoals de naam het al zegt ruikt deze wax tart naar zoete appeltjes. Het is een opvallende appelgeur die toch erg natuurlijk overkomt. Het ruikt net als een echte appel en komt ook totaal niet kunstmatig op je over. Dat vind ik altijd erg prettig aan de geuren van Yankee Candle: ze zijn allemaal erg natuurlijk en puur.

Orange Splash: Jus D'Orange in een wax tart, daar ruikt deze naar. De sinaasappel is duidelijk aanwezig en dit is ook een geur waar je wel echt van moet houden. Ik vind hem zelf erg lekker door de kruising tussen een multivitamine en jus d'orange geur. Hij is in ieder geval erg lekker en ik ga hem met plezier opbranden.

Margarita Time: Natuurlijk heb ik de beste voor het laatst bewaard. En nu is iedereen natuurlijk van smaak verschillend, maar ik vind dat deze echt het lekkerste is. Margarita Time is net als Citrus Tango een citrus/lemon achtige geur. Ook deze doet je denken aan een muggenkaars, maar dan op een nog betere manier dan Citrus Tango. Ik kan hem niet eens zo goed omschrijven, naast dat hij naar Lush haar lemony flutter ruikt, maar in één woord is hij gewoon geweldig.

Wax Tarts hebben ongeveer acht branduren, maar zelf vind ik het prettig om hem in meerdere keren te gebruiken. Zo doe ik meestal één derde in mijn brandertje en daar heb ik dan al een uur of zes tot acht plezier van. Wanneer die geur echt is opgebrand kan je er nog een nieuw stukje inleggen. Zo kun je wat langer doen met één wax tart.

Ik heb voor jullie een erg leuke kortingscode bij Sensationalhome die geldig is tot en met 31-05-2014. Als je de code 'elegantic' ingeeft tijdens het bestellen gaat er nog 10% van je aankoopbedrag af. En zeg nou zelf, wie houd er niet van een beetje korting? 

Wat is jouw favoriete Yankee Candle geur?

Dit artikel bevat producten die ik van een bedrijf/webshop heb gekregen ter review.

14 opmerkingen

 1. De laatste twee geuren lijken me het fijnst! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit een yankee kaars geroken maar deze wax tarts zien er goed uit. Orange Splash lijkt me wel heel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je zeker aanraden het wel een keer te doen! Ze hebben heerlijke geuren. :)

   Verwijderen
 3. Ze lijken me allemaal eigenlijk wel heerlijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog nooit Yankee Candle wax tarts gebruikt, ..maar de Sweet apple geur lijkt mij wel heerlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn ze toch heerlijk he! Mijn favoriet is Black coconut, echt héérlijk! Black Plum Blossom heb ik ook pas gekocht, perfect voor de lente/zomer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Black coconut kende ik nog niet, maar hij klinkt goed!

   Verwijderen
 6. Margarita Time klinkt lekker! Ik hou echt van de Yankee Candle wax melts, ik ga uitkijken naar deze in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt leuk! Vooral die laatste geur zou ik wel graag eens in mijn huis ruiken in de zomer :)

  Liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die laatste lijkt mij inderdaad ook het lekkerst! Ik wordt altijd zo blij van de schone was geur (fresh linnen oid)

  BeantwoordenVerwijderen