28 Colors Neutral Eyes Palette + Brush Set.


Het 88 palette kreeg ik een paar jaar geleden voor mijn verjaardag en ik heb hem toen iedere dag met plezier gebruikt. Inmiddels heb ik het palette aan de kant gelegd omdat de kleuren me niet meer zo aanspreken. Maar nu ik de kans kreeg om dit neutral eyes palette te testen zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. De palettes vond ik qua kwaliteit altijd al erg fijn, en een palette met achtentwintig bruin-tinten is natuurlijk helemaal perfect. In combinatie met dit palette kreeg ik ook nog een handige kwastenset meegestuurd die ik ook in dit artikel review.


Het palette is van de buitenkant gewoon zwart en is ongeveer even groot als een Ipad/tablet. Qua dikte is hij hier ook goed mee te vergelijken. Het is een heel dun palette wat je gemakkelijk mee kan nemen en tevens gemakkelijk kan opbergen. Ik vind het formaat echt ideaal.

Ik heb mijn palette van de webshop Schoonheids-winkel. Deze webshop heeft een ruim aanbod aan make-up palettes en andere make-up, maar ook producten voor het lichaam en zelfs voor de gezondheid. De prijzen zijn naar mijn mening allemaal erg betaalbaar waardoor ik de webshop zeker kan aanraden!


Als je het palette opent komen er vier rijen met daarin elk zeven oogschaduwteinten te voorschijn. Dit palette bevat in totaal dus achtentwintig kleurtjes. Ik vind zelf de combinatie van kleuren érg mooi gekozen. Er zijn zowel licht als donkerbruine kleuren, maar er is ook wat roze/paarse en zelfs zwarte afwisseling.  Doordat het palette zowel lichte als donkere kleuren bevat kun je gemakkelijk een avondlook van je daglook maken door slechts één palete te gebruiken.

Het formaat van de oogschaduw 'pans' is ook erg gemakkelijk. Je kan er met je kwast in zonder dat je moeite hebt om genoeg kleur op te pakken (dit vond ik bij het 88 palette altijd wat minder prettig, de vakjes zijn vrij klein). Ik wil ook nog zeker eens een van deze blush palettes aanschaffen nu ik de kwaliteit van dit palette heb gezien. Want ik ben hier ontzettend blij mee!


Ik ga de kleuren niet stuk voor stuk bespreken, dan word het artikel natuurlijk wel érg lang, maar in ruime lijnen is dit geen probleem. De bovenste rij bestaat uit nagenoeg alleen maar neutrale kleuren, enkel de rechter is een stukje donkerder. Bij mij valt alleen de tweede kleur weg omdat deze net zo licht is als mijn huidskleur. Als je wat donkerder bent zal hij dus beter opvallen.


Direct door naar de tweede rij. De twee linker kleuren vallen weer wat minder goed op (met name de eerste) omdat deze dus net zo licht zijn als mijn huid. Logisch dat ze daardoor niet zo goed zichtbaar zijn. De volgende kleuren zijn wel érg goed zichtbaar en daar is het pigment ook super. Met name de middelste kleur is zeer goed gepigmenteerd.


Hetzelfde verhaaltje. De linker twee kleuren zijn iets minder gepigmenteerd, maar de andere kleuren zijn perfect. Ik vind vooral de donker bruine kleurtjes erg mooi en vind het daarom erg prettig om hier mee te werken. De kleuren leveren allemaal erg weinig fall out en dat is natuurlijk ook een must bij een goed oogschaduw palette.


En dan alweer de laatste rij. Hier is de witte kleur wel erg goed zichtbaar, maar is de kleur daarnaast wat meer weggevallen. Wederom hetzelfde riedeltje; omdat deze bijna dezelfde kleur heeft als mijn huid. De andere kleuren stellen mij zeker niet teleur (al had de vierde kleur van links van mij nog nét iets gepigmenteerder gemogen). Wat me wel opvalt is dat de oogschaduw kleuren érg goed blijven zitten. Vaak vervaagd de kleur wel een beetje in de loop van de dag, maar hier zat de oogschaduw er zelfs na het douchen nog bijna vlekkeloos op.

De kleuren zijn zoals je ziet niet allemaal matt. Er zitten ook een aantal kleuren bij die aardig wat shimmers bevatten. Het is een goede samenstelling tussen matte en shimmery kleuren en het pigment van de matte kleuren valt mij zeker niet tegen. Terwijl we dit normaal toch wel vaak zien bij matte kleurtjes, zo zien we maar weer dat het niet altijd duur hoeft te zijn!

Al met al ben ik zeer enthousiast over dit palette. Ik heb hem tot nu toe iedere dag nog gebruikt. Het is een palette wat je er makkelijk even bij grijpt en ook makkelijk mee kan nemen. Het heeft mooie kleurtjes en levert weinig fall-out. Ik kan er geen nadeel aan bedenken!En dan hebben we nog een kwastenset. Ik ontving deze in combinatie met het palette en het is dan ook geschikt om de kleurtjes in het palette mee aan te brengen. Deze set bestaat uit twaalf kwasten die komen in een handig etui om ze mee te nemen op bijvoorbeeld reis.

Het reis-etuitje vind ik zelf niet zo mooi, maar er zijn gelukkig een heleboel dames die hier wel van houden. Ik ben gewoon geen fan van panterprintjes of andere dierenprinten. Maar aangezien het om het handige meenemen en de kwasten gaat hoor je mij hier verder niet over klagen.


De kwasten zelf zijn allemaal van natuurlijk haar en zijn geschikt voor het aanbrengen van alle gezichtsmake-up. Het setje bevat een borsteltje voor de wenkbrauwen, wimpers, een spons-applicator, een eyeliner kwastje, verschillende oogschaduw kwasten, een concealerkwast, een foundationkwast, een blushkwast en een poederkwast. Genoeg om je gehele make-up mee te doen.

Zelf gebruik ik echter over het algemeen wat andere kwasten voor mijn oogschaduw. Ik mis een pencil kwast en een goede blend-kwast in dit setje. Ook mis ik de bronzerkwast, al kun je hier de blush kwast voor gebruiken. Ik snap dat je namelijk niet nóg meer mee gaat nemen als je een keertje weg gaat.


De kwasten voelen lekker zacht aan en ze zijn fijn in gebruik. Af en toe vallen er wel wat haartjes uit, maar dit is niet heel erg noemenswaardig. Ik heb er namelijk maar weinig last van. Al met al is het dus een fijne set met kwasten, je kan je make-up er probleemloos mee aanbrengen, maar het is geen set waar ik zelf vaak naar ga grijpen. Ik denk dat deze kwasten vooral erg handig zijn als je net begint met make-up. De blush en bronzer kwast gebruik ik wel regelmatig, maar de andere kwasten wat minder. 


Al met al ben ik heel erg enthousiast over het oogschaduwpalette, en ook het kwastensetje is prettig in gebruik. Het setje kwasten vind ik naar verhouding wat duur, maar het oogschaduwpalette is me de prijs helemaal waard. Hier wil ik er zeker nog meer van gaan proberen!

'' Wat is jouw favoriete oogschaduw-palette?

Dit artikel bevat producten die ik van een bedrijf/webshop heb ontvangen ter review.

15 opmerkingen

 1. Wooow wat een mooi palette zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dat ziet er een prachtig palette uit met basiskleuren!
  Die kwastenset ziet er ook echt degelijk uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een uitgebreid palette! Mooie kleurtjes zeg
  En die kwastenset is volgens mij ook heel handig

  Liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het reis-etuitje wel vet, al ben ik normaal gesproken niet zo van de tijger/panterprint. Ik vind het palette echt prachtig. Lekker veel natuurlijke kleuren bij elkaar. Volgens mij kan je hier heel veel prachtige looks mee maken! Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie zachte kleuren heeft deze palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig palette en jeetje wat een kwasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi palette zeg! Ik vind de kwasten er op zich ook wel goed uitzien, handig ook dat je het zo makkelijk mee kan nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi palette, vooral de onderste rij!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, het palette ziet er mooi uit ik vind rij 2 heel mooi! Ik gebruik geen oogschaduw omdat ik er slecht tegen kan als ik lenzen in heb.

  Liefs, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig palette! Daar ben ik echt al heel lang naar op zoek!

  mymakeupmemoire.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tjonge...... dit kwastenset vind ik helemaal top!....

  BeantwoordenVerwijderen