Ciaté Shell Manicure - Candy Floss & She Sells Sea Shells.


Crackle top coats, caviar pearls, flocking powder en ga zo maar verder; ze zijn allemaal in geweest. Hoe je ze eerst bijna nergens kon krijgen kwamen er steeds meer merken mee. En na een tijdje waren ze niet meer zo uniek en waren de trends al snel weer ''uit''. Één van de merken die vaak als eerste komt met een nieuwe trend is Ciaté. Zo brachten zij onlangs de Shell Manicure uit. Een manicure waarbij je stukjes verpulverde (echte!) schelp op je nagels aanbrengt. Ik vond het idee meteen al leuk, en toen ik de setjes laatst tegen kwam in de winkel kreeg ik er voor mijn slagen één cadeau van mijn moeder. Ik heb deze manicure meteen uitgeprobeerd en deel vandaag het resultaat én mijn ervaring met jullie.Dit setje bestaat uit drie verschillende onderdelen. Een basislakje, een trechtertje en een potje met de verpulverde schelpjes erin. Ik koos zelf voor dit roze setje, -de sets hebben geen namen, maar dit is nummer 002- maar in de winkel kwam ik ook nog een witte tegen. Op het internet zijn er nog meer kleuren te vinden, maar ik weet niet of deze in Nederland in de winkel te verkrijgen zijn. Ik nam mijn eigen setje bij de Douglas mee.

In dit setje zit een suikerspin-roze kleurtje met een zeer toepasselijke naam; Candy Floss. De sea shells hebben de naam She Sells Sea Shells. Het lakje zelf is op zich al erg mooi om te gebruiken, en in combinatie met de shells leek mij deze combinatie perfect. 


Op de bovenste flap van het doosje staat nog beschreven hoe je deze schelpjes kunt aanbrengen; 

1: Breng één laagje van de bijgeleverde nagellak aan en laat deze drogen.
2: Breng een tweede laagje nagellak aan en strooi de verpulverde schelpjes over je nagel(s) heen.
3: Druk de schelpjes voorzichtig aan zodra je ze klaar bent met het strooien. Doe dit niet te hard, maar ook niet te zacht.
4: Gooi de schelpjes die er naast zijn gevallen met behulp van het trechtertje terug in het potje, en klaar ben je!

Maar zelf vind ik het makkelijker om het op een andere manier te doen. Ik bracht eerst overal -behalve op mijn ringvingers, ik ging alleen voor een accent nail- twee laagjes van de bijgeleverde nagellak aan. Op mijn ringvingers hield ik het bij één laagje nagellak. Toen deze helemaal op waren gedroogd pakte ik een nagellijm -ik gebruikte er één voor gelnagels; hoe sterker, hoe beter- en bracht deze in een dikke laag over de lak heen. Ik strooide de schelpjes toen over mijn nagels heen, drukte ze voorzichtig aan en liet het allemaal goed drogen. Toen dit klaar was bracht ik nog een royaal laagje top coat aan en was ik klaar. Door de nagellijm zorg je er namelijk voor dat de schelpjes langer en steviger blijven zitten, dit werkt veel effectiever dan het op de lak zelf laten plakken.


De schelpjes van dichtbij. Je ziet dat het zowel hele miniscule als wat grotere stukjes zijn. Mocht je de stukjes nou als nog te groot vinden kan je ze natuurlijk altijd zelf nog wat kleiner maken. Stop ze in een ziploc zakje, zip deze dicht en sla ze dan verder kapot. Zelf vind ik deze grote echter wel erg mooi en heb ik er geen last van, waardoor ik ze zo laat.


En zo ziet de manicure er dan uit. Candy Floss is echt een prachtig kleurtje, en in combinatie met She Sells Sea Shells is het helemaal af. Een aparte, zomerse combinatie. Het licht er maar net aan hoe goed je de schelpjes vast hebt gemaakt, maar ze kunnen op de manier waarop ik het heb gedaan drie tot vier dagen blijven zitten. Tenzij je natuurlijk weinig met je handen doet, dan blijven ze gemakkelijk langer zitten. Het verbaasde mij erg hoe stevig het is in vergelijking met bijvoorbeeld caviar pearls.

Ik had nog niet eerder van deze shell manicure gehoord en daardoor neem ik ook aan dat Ciaté de eerste is. Maar als dit een trend gaat worden zullen er ook snel genoeg verschilende budget varianten van gaan komen.

Ciaté Shell Manicure - Candy Floss & She Sells Sea Shells - €22.50. 
O.a. te verkrijgen bij geselecteerde Douglas filialen.
'' Wat vind jij van deze nieuwe manicure?

22 opmerkingen

 1. Super leuk kleurtje en die shells zijn ook super mooi
  weer wat anders dan die gewone glitters

  Liefs
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wow, het ziet er wel heel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet echt mijn ding! Maar vind het wel een prachtig lakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op het doosje ziet het er echt gephotoshopt uit!
  Op je nagels geeft het wel een tof effect :)

  Liefs, Jasmijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is heel apart! Leuk voor een nail art!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke set! Vind vooral je accentnagel erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw ziet er heel tof uit mooie kleuren combi! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi! Ik laat mijn nagels eindelijk groeien en ik hoop dat ze na de vakantie lekker stevig en lang zijn en dan kan ik aan de slag met lakken, dit wordt mijn eerste setje (ik vind hem te mooi)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een ontzettend leuk effect.! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. vooral het basis lakje vind ik enorm tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk setje! Ja, deze zou ik ook wel willen.
  Super met die glitters ook. Echt girly.

  BeantwoordenVerwijderen