DIY | Canvas bloem.


Een paar dagen geleden zagen jullie al een DIY online komen, en vandaag heb ik er weer ééntje. Ik vind het de laatste tijd steeds leuker om zelf dingen te maken voor mijn kamer. Het is goedkoop én origineel. Er is namelijk nooit iemand die precies hetzelfde item heeft. En dat je het zelf hebt gemaakt is natuurlijk altijd erg leuk. Ik kwam op deze Engelse blog een DIY tegen die ik ook meteen heb gemaakt. Hierbij mijn tutorial, en als die je nog niet duidelijk genoeg is kun je natuurlijk altijd die van haar eventjes bekijken!


De benodigdheden:
♥ Vilt ♥ Schaar ♥ Lijmpistool ♥ Nietpistool ♥ Stof ♥ Canvasdoek. Waar je mee begint is het vastmaken van het stofje aan het canvas. Ik heb hem eerst een klein beetje op maat geknipt, en ben toen gaan nieten. Dit kun je ook gewoon met het lijmpistool doen, maar een nietpistool werkt veel sneller en heeft geen droogtijd nodig. Ook zit het zo een stukje strakker.


Nadat je dit hebt gedaan begint het heel erg simpel. Je neemt je vilt (ik was 4 à 5 lapjes nodig), en knipt hier allereerst tien grote stukken uit, dan tien stukken in een medium maat, en veertien stukjes in een klein formaat.

De maten:
Groot: 11.4 bij 7.6 cm.
Medium: 9.5 bij 6.3 cm.
Klein: 7.6 bij 5.7 cm. 

Deze stukjes hoeven bovendien echt niet perfect recht geknipt te worden. Je gaat er straks toch nog mee bezig. Als ze maar een beetje recht zijn en niet half ovaal is het helemaal prima! Hoe strakker je ze knipt, hoe strakker je schilderijtje ook zal zijn. Al vind ik een wat minder strak schilderijtje ook wel erg leuk. Bij mij zie je het verschil tussen messy en strak bovenaan. Links is wat minder precies, rechts een stuk preciezer. 


Je neemt allereerst de grote stukjes, doet een beetje lijm in het midden en knijpt de stukjes dan aan elkaar. Dan doe je dit ook aan de uiteinden van het stukje vilt en je knijpt het weer aan elkaar. Hierdoor krijg je het figuurtje rechtsbovenin. Dit doe je bij alle grote, maar ook bij alle middel-size stukjes. Doe hier wel voorzichtig mee! Je wilt jezelf niet branden aan de hete lijm.


Wanneer je dit hebt gedaan neem je -je stukje vilt en knipt het bovenaan in de vorm van een blaadje. -Zie links-. Met de veertien kleine stukjes. Met zeven stukjes doe je hetzelfde als met de grote en middel stukjes, maar je houd er ook zeven over. Met vier hiervan maak je het stukje enkel in het midden vast. Je knipt ook deze blaadjes tot een blad.

Nu begin je met het opplakken. Ik ben hier foto's van vergeten te maken, maar op de foto hier onder zie je wel hoe het in zijn werk is gegaan. Met de vier stukjes die ik enkel in het midden heb vastgelijmd heb ik het binnenste gedeelte van de bloem gemaakt. Met de andere vier stukjes die ik nog over had maakte ik het geen wat daar weer binnenin kwam. Hier draaide ik de drie stukjes gewoon om elkaar heen om ze vervolgens vast te lijmen.


En zo ziet de bloem er dan uiteindelijk uit. Ik kan je zeker aanraden ook de andere tutorial even te kijken (klik) mocht je het nog niet helemaal snappen. En dan wens ik je veel succes en plezier. Het duurt ongeveer 2 à drie uurtjes. Het knippen en plakken is ontzettend veel werk!

'' Wat vind jij van deze DIY?

18 opmerkingen

 1. Oh wow, wat een mooi doek heb je hiervan gemaakt! Erg leuke DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een hele leuke diy! Het is erg mooi geworden! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk gedaan. Dit wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk gedaan!
  tof idee

  Liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waauw, super mooi gedaan! Met een beetje geduld en creativiteit zal het mij ook lukken hehe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jee, moest wel even zoeken naar een link zeg, naar die andere blog ;-) Maar gevonden! Wat ontzettend gaaf geworden zeg :-D Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij staat onderaan tussen de haakjes, en in de inleiding. Haha! Gelukkig is het gelukt. Bedankt! :)

   Verwijderen
 7. Oh wat is dit gaaf! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, dat ziet er ontzettend leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke DIY! Erg creatief bedacht ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een ge-wel-dig idee, klopje op je schouder!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet mijn eigen idee helaas, haha! Alleen zelf uitgevoerd. :)

   Verwijderen