DIY | Opbergdoosje.


Vaak heb ik wel een leuk ideetje om iets te maken, maar dan neem ik er óf de tijd niet voor, óf ik kan de juiste materialen niet vinden. Nu kwam ik echter bij de Action wat spulletjes tegen waardoor er spontaan een ideetje in mij opkwam. Ik heb een ontzettend simpele, maar toch leuke DIY voor jullie die je voor een paar euro kan maken.


De benodigdheden:
 ♥ Doosje  ♥ Verf  ♥ Kwast  ♥ Lint  ♥ Lijm ♥ Stickers.

Ik nam mijn doosje, deze heb ik gekocht bij de action, en begon met het verven hiervan. Het maakt niet uit wat voor kwast je gebruikt, maar persoonlijk vind ik dit soort spons kwasten altijd erg fijn werken. Deze komt net als de verf en het doosje ook van de action.


Toen de verf was aangebracht opende ik eerst voorzichtig het doosje. Als je dit niet doet krijg je hem aan het einde niet meer los en zul je hem open moeten snijden met een mesje. Toen ik dit had gedaan verwijderde ik de verf die aan de binnenkant was gekomen zodat hij niet dicht zou gaan plakken. Na dit te hebben gedaan bracht ik nog een tweede laagje aan, waarna ik het zelfde proces volgde en het toen goed liet drogen.


Voor de volgende stap gebruikte ik mod podge (deze ben ik vergeten op de foto te zetten). Mod podge is een lijm die transparant opdroogt, waardoor je dus over het bandje heen kan gaan om het vast te zetten zonder dat je de lijm ziet. Ik bracht zowel een dun laagje lijm onder als bovenop het lintje, waarna ik ook dit liet drogen.


Eigenlijk kan je nu al klaar zijn, maar ik ging nog een stapje verder. Aangezien mijn moeder de eigenaresse van The River House is maakte ik deze sticker, met die tekst 'Everything has beauty in it, but not everyone sees it.' Ik vond dit wel een mooie quote, zeker omdat ik er mijn dagelijkse make-up spulletjes in wilde stoppen. Je kan er ook gerust andere stickers op plakken, of zelf een stencil maken om het vervolgens er op te verven.


Over de sticker bracht ik weer een laagje mod podge aan. Op zich is dit niet helemaal nodig, maar ik vond het zelf wel prettig omdat ik het doosje iedere dag ga gebruiken en ik niet wilde dat de sticker los zou laten. Nu laten deze stickers normaal ook niet los, maar aangezien deze tekst heel erg klein is zijn de letters wat dunner waardoor ik het voor de zekerheid heb gedaan.


En dan is je simpele, maar toch leuke doosje af. Ik heb er zelf mijn dagelijkse make-upjes in gedaan. Het doosje is ontzettend handig, en ook leuk als je iemand een persoonlijk cadeautje wilt geven. Ik ben er blij me!

'' Waar gebruik jij opbergdoosjes voor?

17 opmerkingen

 1. Wat leuk en creatief gedaan! Ik gebruik dit soort doosjes vooral voor nailart dingen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor! Ik ga ook even kijken bij action vmd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow heel leuk gedaan! Ziet er echt schattig uit

  Liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waauw, heel erg mooi gedaan! Die quote maakt het net iets mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk! Ziet er ook gewoon heel mooi en inderdaad handig om je make-up in te bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat creatief! Hij is erg leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dat heb je echt heel leuk gedaan! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ontzettend leuk idee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een onwijs leuke DIY, deze spreekt mij echt heel erg aan...
  Zelf decoreer ook regelmatig het een en het ander, en dit vind ik heel erg leuk..
  de opbergdoosjes gebruik ik echt overal, wat je zo snel maar kan bedenken.. voor!
  Leuk artikel dit..
  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk! Handig dat er iets in past, maar alleen al als decoratie vind ik dit erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen