Recept | Appelcake.


Bakken is iets wat ik erg graag doe, maar het geen wat ik minder graag doe is alles op eten. Bij een cake vind ik het bijvoorbeeld wel lekker om een paar plakjes te nemen, maar daar blijft het ook bij. En dan vind ik het weer zonde om zoveel weg te moeten gooien. Zo af en toe doe ik het als nog, en vandaag deel ik één van mijn favoriete receptjes. Het is echt ontzettend simpel en het duurt ook helemaal niet lang, maar lekker is het zeker.De ingrediënten:
♥ Mix voor boerencake ♥ Twee appels ♥ 200 Gram roomboter ♥ 4 Eieren ♥ Kaneelpoeder ♥ Twee zakjes vanillesuiker ♥ Bloem.

Waar je mee begint als je dit recept wilt maken, is het voorverwarmen van de oven. Zet deze op 160 graden, hier zal de cake straks een uur in zitten. De tweede stap is het mixen van de eerste ingrediënten in de mixer. Je stopt hier de 200 gram roomboter, 4 eieren, twee zakjes vanillesuiker en de mix voor de cake in. Als je de cakemix er in gooit moet je er uiteraard wel aan denken dat dit gaat stuiven in het bein. Zelf houd ik er altijd een theedoek rondom heen om het ergste gestuif tegen te gaan.


Wanneer dit een glad mengsel is ben je eigenlijk al bijna klaar. De mixer kan je in ieder geval opbergen, enkel de bak waar je het in hebt gemixt ben je nog wel nodig. Je pakt nu je twee appels en een apart bakje om deze eerst in te doen. Je schilt de appels zoals je dat normaal ook doet, snijd deze in kleine blokjes en voegt er steeds een klein beetje kaneelpoeder aan toe. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. Dit geeft namelijk de lekkere smaak aan de cake.


Je mix ziet er nu zo uit. Dit is dan ook het eind resultaat van de mix voordat hij de oven in gaat. Je neemt nu je bakvorm, vet deze in met een stukje boter -extra boter, dit gaat niet van de 200 gram andere boter af- en ga hier vervolgens met de bloem langs. Zo zorg je er voor dat de cake straks gemakkelijk uit de vorm komt en dat hij niet blijft kleven.


Je giet het beslag er nu in, zorgt dat deze een beetje op één hoogte is en stopt de vorm vervolgens in de oven. De al op 160 gram voorverwarmde oven is bedoeld om de cake er een uurtje in te laten staan. Daarna kan je hem eruit halen. Zodra de cake ook enigzins afgekoeld is en je de oven al uit hebt gedraaid kun je deze uit de vorm halen. Als je er dan meteen een stukje cellofaan overheen doet zorg je ervoor dat het vocht in de cake blijft zitten. Zo is deze een beetje kleffer. En dat vind ik persoonlijk erg lekker bij deze cake.


En zo ziet de cake er uiteindelijk uit. Er zitten her en der wat stukjes appel. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. De cake zelf heeft ook al de smaak van appel meegekregen waardoor ik aan zou raden er niet nog meer appel in te doen.

Deze appel cake is een ontzettend gemakkelijk alternatief voor een appeltaart. Het smaakt er precies naar, en dit kost maar vijftien minuutjes. En dat is inclusief het schillen van de appels. De cake moet dan misschien een uurtje in de oven, veel werk heb je er zelf niet aan. Ik vond het een heerlijke cake en ga hem zeker nog eens opnieuw bakken!

'' Wat is jouw favoriete soort cake?

14 opmerkingen

 1. hmm, ziet er lekker uit ♥ ik vind appelkruimelcake erg lekker xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, ik ben dol op appelcake!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk zeg! Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm, ik ben gek op cake! Ik wil het alleen het liefst maken zonder mix, dus daar ben ik nu een beetje mee aan het experimenteren. Ik geef je trouwens wel gelijk dat een paar plakjes wel genoeg is, daarna heb ik er zelf ook geen zin in. Ik heb het geluk dat mijn vriend zo een halve cake op eet als hij honger heeft haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oehhh yummMY kom eens een stukjr brengen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me heel lekker!!! ik vind cakebeslag altijd zo lekker!! haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik wat minder fan van door de rauwe eieren haha!

   Verwijderen
 8. Ziet er echt heerlijk uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm ziet er lekker uit! Nu heb ik er ook zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mmmm... dit ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga deze proberen te maken, ziet er heerlijk uit! X

  BeantwoordenVerwijderen