Dames & Spieren kweken? Ja zeker!

Dames & Spieren kweken? Ja zeker!Waag jij je wel eens aan de gewichten in de sportschool? Lekker tussen alle bodybuilders kilo’s de lucht in tillen en doorgaan tot de max? Vaak is het zo vanzelfsprekend dat de vrouwen naar de crosstrainer of loopband lopen en de mannen zich in het zweet werken in de zogenaamde krachthoek. Waarom zullen we hier deze zomer niet eens verandering in brengen, zodat ons lichaam binnen de kortste keren zomerproof is?!


Squats en lunges to the max!
Sporten met gewichten wilt natuurlijk niet alleen zeggen dat je een paar kilootjes de lucht in tilt en alleen je armspieren traint (wat mannen vaak wel doen). Je kunt ook je been- en bilspieren een enorme boost geven met behulp van gewichten. Zorg ervoor dat je voldoende gewicht op je schouders draagt en zak voorzichtig door je knieën heen, met je kont naar achter. Het is belangrijk dat je knieën niet voorbij je tenen komen, want dan train je op een verkeerde manier. Je kunt deze zogenaamde squat afwisselen met lunges. Bij deze oefening sta je met een been naar voren en een been naar achter en zak je ook voorzichtig door je knieën heen. Draag gewichten in je handen, zodat je spieren extra gewicht omhoog moeten tillen. Gegarandeerd effectief voor bil en been!
Voor extra oefeningen doe je wat inspiratie op via YouTube. Zoek een filmpje uit inclusief instructeur, zet jouw tablet in de cover naast je neer en ga aan de slag.


Fashionable tillen!
Een passende en eventueel sexy sportoutfit is wel een klein beetje vereist tijdens het sporten. Het moet toch een beetje leuk blijven he? Nu we richting de zomer gaan is het wel fijn als je outfit niet te dik en te strak zit. Wat dacht je van een luchtig sportshortje in een hippe kleur? Combineer deze met een hemdje naar keuze en stoere sneakers. Het merk Nike heeft een super vet assortiment met sportieve stappers, die goed aansluiten om je voet, lekker kleurrijk zijn en ook in het dagelijks leven je outfit afmaken.

Grote kans dat jouw telefoon mee mag tijdens het sporten. Stiekem even een sportselfie maken of gewoon de tijd bijhouden van je work-out. Bescherm je toestel goed tegen de stofjes van de sportschool of draag je Samsung S5 in een handige Samsung Galaxy S5 accessoire, zoals een sportarmband.


Modern sporten!
Je oefeningen kan je prima oefenen met behulp van wat Apps. Zoek jouw Appstore af naar handige applicaties zoals de “Trainingen” app Deze voorziet jou van been-, buik-, bil- en armspieren én ze worden je allemaal voorgedaan! Erg handig als je nog even het een en ander wilt trainen voordat je gaat slapen.