DIY | Canvas doeken.


Al weer een tijdje geleden liet ik jullie een DIY zien waar ik een bloem op een canvasdoek maakte [klik hier] en vandaag heb ik weeral een DIY waarin ik twee canvas doeken op leuk. Ik ben deze DIY tegengekomen via een youtube channel en heb hem dus niet zelf bedacht, maar wel zelf uitgevoerd! 


Te beginnen met de meest makkelijke DIY. Dit doek met roze strepen ziet er in haar eentje niet geweldig uit, maar in een opstelling met nog wat andere items erbij vind ik hem ontzettend leuk.

De benodigdheden:
♥ Canvas doek ♥ Brede kwast ♥ Witte verf ♥ Felle kleur naar wens.

Het is dus belangrijk dat je niet met een witte en lichtroze kleur komt aanzetten, maar echt met een witte en felroze (of welke kleur je dan maar wilt). Zo kun je hem namelijk van donker naar licht over laten lopen. Van lichtroze naar bijna wit is namelijk niet zo veel stappen waardoor je het canvas niet helemaal kunt vullen als je met een lichte kleur begint. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!


Dit canvas doek is zo ontzettend simpel. Het geen waar je de meeste tijd aan kwijt bent is het mengen van de kleuren. Je doet gewoon een beetje roze verf in een bakje en zet hier de eerste lijn mee. Het is belangrijk dat je er niet vaker dan één keer overheen gaat. En het is dus de bedoeling dat de verf aan de onderkant steeds minder word. Wanneer je deze eerste streep hebt gezet maak je de verf wat lichter met behulp van witte verf, waarna je een tweede streep zet. Zo ga je telkens door, net zo lang totdat je canvas vol is. En dan is deze eerste DIY al weer klaar!


Voor de tweede DIY ben je wat meer spullen nodig, al valt het alsnog hardstikke mee. Deze DIY is ook een stukje meer tijdrovend, maar hij is wederom erg leuk en hardstikke simpel.

De benodigdheden:
♥ Tape ♥ Snijmat + hobbymesje/schaar ♥ Canvas doek ♥ Gouden glitter ♥ Kranten ♥ Mod podge + kwast.Het minst eenvoudige aan deze DIY is het afplakken van het canvas doek. Dit is namelijk echt precisie werk. De grootte van het eerste stukje tape doe je op gevoel, waarna je dit stukje tape op een dik stuk papier plakt. Als je dit dan weer uitknipt heb je een mooi stencil voor de andere stukken tape. Zo worden deze dus allemaal even groot. Het maakt ook helemaal niet uit als deze stukken tape pennenstrepen bevatten; de tape gaat er straks toch af. Je plakt enkel de stukken af waar je geen glitters wilt hebben.


Wat je dan doet, is het spreiden van de kranten. Je wilt natuurlijk niet overal op je kamer glitters hebben liggen en daarom zijn de kranten een ideale oplossing. Leg vervolgens je stukje canvas erop en neem de mod podge en de kwast hiervoor erbij. Ik heb de mod podge er in delen op aangebracht en heb steeds een stukje glitter gedaan. Als je meteen het met lijm besmeerde stukje voorziet van de glitters blijven deze veel beter hechten. Druk het met je vinger een beetje aan en verspreid het egaal, waarna je dit bij de rest van de gewenste plekken doet.

En als je dit eenmaal klaar hebt kun je het rustig laten drogen. Je kan het er ook nat afhalen, maar het handigste is om hem gewoon een paar uurtjes -het mooiste is een hele nacht- laten liggen zodat je zeker weet dat hij droog is. Vervolgens haal je de stukjes tape er voorzichtig af, tik je het doek een beetj af en ben je klaar om hem te gebruiken. Als je de glitters goed hebt aangedrukt zullen ze er niet zomaar afvallen, maar je kunt er altijd nog een laagje van de mod podge overheen aanbrengen om ze te sealen.


En zo zien beide schilderijtjes er uit zodra ze af zijn. Bij mij zie je vooral rechts onderin dat het gouden glitter schilderijtje niet helemaal perfect is geworden. Zorg dat je echt overal genoeg glitters hebt zitten. Ik vind het zelf echter niet storend, het is ten slotte handwerk, maar als je hem echt helemaal perfect wilt hebben moet je hier goed op letten en desnoods een tweede laagje glitters aanbrengen.

Ik ben erg blij met mijn creaties en heb ze een leuk plekje gegeven op mijn kamer [zie eerste foto]. Mocht je de tutorial nou nog even willen zien in video vorm, kijk dan zeker op het Youtube kanaal van LaurDIY

'' Maak jij wel eens je eigen schilderijtjes?

17 opmerkingen

 1. Mooi resultaat! Ik heb vorige zomer ook eens een canvasdoek beschilderd met chevronstrepen. Ik weet nog dat ik dan meer dan een uur in de weer was met potlood en meetlat om het chevronpatroontje te tekenen en af te plakken (ik gebruikte helaas geen stencil, goeie tip van je!). Het resultaat was dan ook helemaal niet symmetrisch :( Maar ik vind het wel heel mooi met die gouden glitters, ik krijg zin om me er nog eens aan te wagen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf maak ik regelmatig schilderijen, en doe dit met veel plezier...dit artikel is erg leuk en best simpel om zelf te maken....het is vaal wel belangrijk om Acrylverf af te lakken zodat het niet snel verkleurd en stof opneemt...dit kan je bv doen met Acrylic varnisch, ( mat of glans) van VanDijck ...deze verkopen ze ook bij de Action en beschermen je schilderijtje echt goed....

  Leuk artikel , Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat zijn ze lief de schilderijtjes, ik wilde laatst bij de action een schilderij meenemen om zelf te maken maar heb het toch maar niet gedaan! al zien de jouwe er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind 't er heel erg gaaf uit zien, lekker creatief! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn mooie schilderijen, super leuk! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat super leuk zeg! Echt mooi geworden, leuke DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk idee! Het is erg mooi geworden! Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waauw, super mooi! Ik vind vooral de roze variant erg mooi, als ik terug ben ga ik zo eentje maken met de kleuren van mijn slaapkamer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk gedaan! Super leuke DIY :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gave DIYs! Vooral de tweede vind ik erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is leuk gedaan, ik ben alleen niet zo creatief haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een leuke diy ♥ vind ze beide erg mooi geworden xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit is echt een leuk idee! :) Ik ga nu ook canvas doeken kopen als ik naar de action ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke en makkelijke diy!!

  BeantwoordenVerwijderen