Recept | M&M Cookies.


Snoepjes eet ik niet zoveel, maar zo af en toe vind ik een koekje wel erg lekker. Mijn favoriet is heel erg simpel, maar ook erg lekker; zandkoekjes. En om deze koekjes net iets meer smaak te geven maakte ik er een tijdje geleden M&M koekjes van. Het is een ontzettend simpel recept, maar lekker is het zeker.


De ingrediënten: 
♥ 225 Gram boter ♥ Bloem ♥ 1 Ei ♥ Koekjesmix ♥ M&M's ♥ Glas/koekjesvorm ♥ Deegroller.

Waar je mee begint, is het snijden van de boter. Je bent 225 gram nodig bij de koekjesmix die ik heb gebruikt, maar je moet gewoon de hoeveelheid aanhouden die bij jouw koekjesmix is aangegeven.


Deze boter voeg je samen met de cakemix. Ik heb het eerst even kort met de mixer gedaan, maar daarna moet je het gewoon met de hand doen. Tenzij je liever geen vieze handen krijgt. Dan kan het ook met deeghaken voor de mixer. Ik vind het zelf prettig om gewoon met de hand te doen. Zo voel je ook beter aan of de substantie goed is.


Wanneer het deeg er goed uitziet is het enige wat je nog hoeft te doen qua voorbereidingen het toevoegen van de M&M's. Ik heb er al een heel aantal doorheen gedaan, maar aan het einde heb ik er ook nog wat bovenop gedrukt zodat er overal ongeveer evenveel M&M's zitten en je ze ook goed proeft.


Wanneer je het deeg klaar hebt kun je dit uitrollen en de koekjes uitdrukken. Natuurlijk kun je allerlei vormpjes gebruiken, maar ikzelf heb gewoon gekozen voor rondjes. Ik gebruikte hiervoor een glas zodat ze wat groter waren. Maar als je een koekjesvormpje wilt gebruiken; dit kan ook prima!

Nadat ik de koekjes er heb uitgedrukt heb ik ze op de bakplaat gelegd en heb ik ze besmeerd met een dun laagje ei. Zo krijgen de koekjes straks een wat mooier kleurtje. Hierna kunnen ze de oven in -zorg ervoor dat je deze aan het begin voor-verwamd hebt!-. Ook hier ligt het eraan wat voor oven je hebt en hoelang je koekjesmix aangeeft dat ze in de oven moeten.


En dan is het tijd om ze na de verstreken tijd uit de oven te halen, ze af te laten koelen en ze dan op te eten. Al zijn ze warm ook érg lekker! Dit simpele receptje kost je helemaal niet zoveel tijd en het is ook nog eens ontzettend lekker. Ze zien er misschien niet prachtig uit door de uitgelopen kleuren van de M&M's; smakelijk zijn ze wel.

'' Wat is jouw favoriete koekjes-recept?

*Note: In verband met de vakantie & het mooie weer zal er een tijdje slechts om de dag een artikel online komen.

16 opmerkingen

 1. Jum! Dit ziet er echt wel lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak vaak chocolate chip cookies, maar met m&m's lijkt me ook heel erg leker en ziet er vrolijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh yummie! ♡
  Ik heb ooit de 'echte' geproefd en die waren al lekker. Deze moeten goddelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oeh, ziet er erg lekker uit! Ga ik ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet d'r super lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jummie, delicious! Vroeger had je altijd van dit soort koekjes met chocolade, dit is een mooi alternatief. x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh zandkoekjes! Laat ik die maar niet bakken, want dan is alles na een kwartier al op!
  Maar je recept klinkt wel erg lekker en ik wil em zeker een keer proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt ontzettend lekker! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me lekker en ook niet zo moeilijk! x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmm, heerlijk! Binnenkort maar eens maken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit ziet er echt heerlijk uit! thanks for sharing!

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lekkerlekkerlekker, heb al eerder zo'n recept gezien. Lijkt me heerlijk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aaaah wat lekker!!! Dit ga ik een keer proberen haha :-D

  ♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen