Etos Finishing Powder & Blush Stick 002.


Over de producten van Etos ben ik over het algemeen erg enthousiast. Ze hebben leuke producten voor kleine prijsjes en vernieuwen hun assortiment ook regelmatig waardoor je steeds weer iets anders in de schappen kunt vinden. Zo ontving ik de nieuwe finishing powder en één van de vier nieuwe, matte blush sticks. Deze producten beloven samen te zorgen voor een mooie zomerblos, iets wat in mijn oren erg goed klinkt.


Over het algemeen gebruik ik een finishing powder in een teint die bij mijn huid past, maar ik heb ook al eens eerder een transparante poeder geprobeerd. Deze zijn ook ontzettend fijn en je kunt ze aanbrengen zonder er ook echt een poeder-effect van te krijgen. Ze geven namelijk geen extra kleur aan je gezicht waardoor je dus gewoon volstaat met een foundation en de transparente poeder, en niet nog eens een poeder met extra kleur.


Deze matterende en fixerende poeder zit in een mooi doosje. Hij past precies in mijn handpalm en je pakt hem er dus makkelijk bij mocht je hem willen gaan gebruiken. Ondanks dat het een budget product is vind ik de vormgeving erg mooi gedaan. Het gouden randje met daarin de witte poeder en het transparante dekseltje. Etos werkt wel vaker met dit goud en dat bevalt mij altijd erg goed. 


Op je huid zie je weinig van deze poeder, en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Hij is mat en wit en zorgt er ook daadwerkelijk voor dat je huid gematteerd word. Ik vind hem ontzettend fijn en ga deze ook zeker regelmatig gebruiken. Momenteel licht de poeder ook in mijn everyday bakje. Het grootste pluspunt van dit product is dat hij niet na een uurtje weer van je gezicht is verdwenen. Hij blijft gedurende de dag mooi zitten en ik heb hem slechts één keer hoeven bijwerken, iets wat ik normaal veel vaker moet.


Ik heb één vloeibare blush in een palette van Sleek zitten, maar verder heb ik hier nog niet vaker mee gewerkt. Ik kende dit soort blush sticks wel maar had ze tot kort voorheen nooit zelf uitgeprobeerd. Toen ik deze binnen kreeg bracht ik daar natuurlijk verandering in. Ik ontving kleur nummer 002, maar hiernaast is er ook nog een lichtroze teint, een beige teint en een oranje teint. Mijn favorieten zijn de roze teinten en als ik dit product met regelmaat blijf gebruiken ga ik ook zeker even kijken naar de andere roze stick in de winkel.


Wanneer je het dopje van de huls afhaalt komt deze stick tevoorschijn. Je kan hem nog een stukje verder omhoog draaien, op de foto zie je slechts de helft van het product wat erin zit. Ik raad je dan ook aan hem net als een lipstick niet te ver open te draaien bij het gebruiken, het zou namelijk zonde zijn als hij af zou breken.


Bij de swatches werd ik meteen enthousiast. Links zie je de blush stick nadat ik hem een paar keer over mijn arm heb gehaald, en rechts zie je een swatch waar ik hem lichtjes en deppend heb aangebracht en vervolgens een beetje heb uitgeveegd. Links is hij echt ontzettend gepigmenteerd en dus ook veel te fel voor je wangen, maar rechts vind ik hem prachtig. Ik breng hem zelf het liefste nog net wat lichter aan op mijn wangen voor een natuurlijk effect.

Het is even wennen in het begin, zo'n blush stick, maar na een tweede keer zag het effect er bij mij al erg mooi uit. Je moet er voor zorgen dat je niet meteen teveel aanbrengt en het netjes en egaal blend. Bij mijn eerste keer vlekte het nogal, maar nu gaat het -gelukkig- vlekkeloos. Ik ga deze blush stick waarschijnlijk nog veel vaker gebruiken en ben er ontzettend blij mee.

In combinatie met de finishing powder is dit inderdaad een geweldige combinatie. De blush is van zichzelf al mat en met de poeder hier overheen versterkt dat effect nog net wat extra. Ik ben heel erg enthousiast en kan je zeker aanraden de producten even in het echt te gaan bekijken.

Etos finishing powder - €4.99
Etos blush stick - €4.99
'' Werk jij wel eens met een blush stick?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.

16 opmerkingen

 1. Wat een mooie producten, vooral die blush stick spreekt me erg aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die poeder lijkt me heel interssant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog nooit gewerkt met een blush stick, het lijkt me zo moeilij om aan te brengen, maar wellicht moet ik het gewoon eens proberen :)

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah deze finishing powder ga ik echt aanschaffen, zo handig! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit een blush stick gebruikt omdat ik dan schrik heb om er als een clowntje bij te lopen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke aankopen! Die finishing powder ziet er mij wel goed uit

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er super uit hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super producten! Zien er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben sinds kort echt helemaal fan van vloeibare blushes. Het ziet er veel natuurlijker uit. Deze ziet er ook echt goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke aankoopjes! De blush ziet er erg mooi uit. En zelf gebruik ik altijd een transparante finishing powder, die van Essence.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt me enthousiast gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Finishing powder lijkt me een fijn product

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie en interessante producten. Goede review!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Er leuke producten!
  De Blush ziet er mooi uit :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohh wat fijn! Ik heb de Essence all about matt poeder. Nu ben ik zeker benieuwd naar deze finishing powder! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie producten, ik heb nog nooit een blush stick gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen