HTML tips voor Blogger #01.

Wanneer ik zelf voor het eerst bezig ging met het aanpassen van mijn layout doormiddel van HTML viel het mij op dat er vrij weinig Nederlandse artikelen zijn die je hier uitleg voor geven. Aangezien ik hier naar zocht nam ik aan dat er ook genoeg anderen zouden zijn die hier interesse in hadden en besloot ik om er een nieuwe categorie op mijn blog van te maken om zo regelmatig wat HTML tips voor iedereen die met blogger werkt te delen. Deze tips zijn allemaal heel erg gemakkelijk en kunnen je blog net een beetje meer uitstraling geven.


Centreren welkomsttekst:
Ga naar de sjabloonontwerper van Blogger, waarna je op geavanceerd klikt en naar onderen scrolt tot je bij je CSS bent. Hier plak je onderstaande code waarna je op opslaan drukt en klaar bent.

.section-columns h2, #sidebar-right-1 h2, #sidebar-left-1 h2Â {text-align: center;}

Centreren sidebar:
In mijn eigen sidebar heb ik een aantal extra dingen staan, zoals de bloglovin link en de lijst met artikelen. Om deze items te centreren ga je wederom naar je CSS, waarna je onderstaande link plakt en weer opslaat. 

.main-inner .column-left-inner, .main-inner .column-right-inner {text-align: center;}

Centreren artikel titel:
Deze is ook weer ontzettend makkelijk en tevens vrij bekend, het centreren van de titel van je artikelen. Wederom enkel plakken en opslaan in je CSS.

.post-title {text-align:center;}

Centeren datum:
De datum boven de artikel titel centreren is ook vrij bekend, maar ik wilde hem als nog graag met jullie delen. Ook hier geld weer; plakken en opslaan in je CSS.

.date-header {text-align:center;}

Centreren header afbeelding:
Alweer de laatste tip die ik voor deze keer met jullie deel; het centreren van je header afbeelding. Plakken & opslaan in je CSS en dan is ook deze weer klaar.

#header-inner img {margin: 0 auto;}

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze tips. Als je een vraag hebt over één van de bovenstaande codes of een andere vraag hebt waarvan je graag de HTML wilt zien in een volgend artikel hoor ik het graag zodat ik je hier (hopelijk) mee kan helpen!

'' Werk jij ook wel eens met HTML?

15 opmerkingen

 1. Wat lief dat je deze tips deelt! Ik heb zelf WordPress, maar ik weet zeker dat veel meiden hier wat aan hebben! :) Wat is je nieuwe header trouwens leuk! Vind de foto van jou in de sidebar ook erg mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd handig dit soort artikeltjes! Komt zeker van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Bedankt voor het delen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je dit deelt! Is altijd handig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik erg vaak HTML, CSS en php :). Handige tips voor mensen die dit nog niet wisten :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je dit deelt
  Is altijd handig :)
  Je header is erg mooi!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een handig artikel is dit zeg. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fijne uitleg ♥ zelf geef ik ook html uitleg, omdat zoals jij al zegt bijna alles in het engels is en bijna niets in het nederlands xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een handige tips dankjewel! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wauw ik ben hier echt niet goed in, als ik uiteindelijk m'n lay out iets wil gaan veranderen moet ik echt iemand gaan inhuren. *snik*

  BeantwoordenVerwijderen