My favourite fonts #01.


Ik zoek zelf regelmatig naar leuke lettertypes voor van alles en nog wat. Sommige gebruik ik ook daadwerkelijk met regelmaat, en sommige gebruik ik slechts heel sporadisch. Het leek mij een leuk idee om mijn favoriete lettertypes van het moment op een rijtje te zetten en deze zo met jullie te delen.


Ik haal mijn lettertypes van verschillende websites, maar mijn favoriet blijft Dafont, hier staan ontzettend veel lettertypes op en je kan ook erg gericht zoeken. Of je nu een wat speelser, handgescheven lettertype zoekt of juist een cartoon achtige, je kan hier aardig wat vinden. Wanneer ik niet zoek via Dafont kijk ik graag rond op FontSquirrel, ook een website met ontzettend veel leuke lettertypes.

Het installeren van lettertypes via Windows 8 is ook helemaal geen probleem. Op deze websites staan namelijk al knopjes met 'Download' erop. Het enige wat je hoeft te doen is op deze knop te drukken en dan begint de download. Als het bestandje gedownload is open je deze, waarna er ongeveer in het midden bovenaan een knopje met 'Bestand uitpakken' staat. Dan krijg je een nieuw mapje met daarin je lettertype, je versleept deze naar je lettertypen en start dan je programma opnieuw op om ze te kunnen gebruiken. Dit kost je een paar seconden en dan heb je er heel wat leuks voor terug!

Wat ik zelf altijd erg leuk vind om te doen, is het combineren van een strak met een wat speelser lettertype (net als in mijn baner). Zo zie je op de afbeelding hier boven ook gewoon wat lettertypes die in hun eenvoud niet eens zo bijzonder zijn, maar een strak lettertype in combinatie met een soort handgeschreven lettertype vind ik persoonlijk een ontzettend leuk effect geven.

'' Wat is jouw favoriete lettertype?

18 opmerkingen

 1. Always in my heart is een erg mooie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief dat je dit deelt Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sacramento spreekt mij heel erg aan ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Ze zijn allemaal zo mooi! Aubrey vind ik toch wel de mooiste! Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fantastic blog you have :)
  - i am now following you on Bloglovin :)

  //N.K.L
  www.nkl-fashion.dk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. La belle Aurore vind ik erg mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuke fonts!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie fonts! Ik gebruik ook graag dafont om ze te downloaden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie fonts! AMATIC gebruik ik soms! En always in my heart vind ik erg mooI! Liefs, Laura - Lulufashion.nl♡

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik ook fonts van Dafont! Mijn favoriet is 'AniPetiteHotel' en 'Dusseldorf'

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat je dit deelt, het zijn namelijk echt mooie lettertypes! Eens kijken of ik ze kan vinden. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke lettertypes, een aantal kende ik nog niet, dus die ga ik zometeen even toevoegen! ;-) Mijn favoriete lettertype is momenteel "Felix Titling"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeh, ik vind Aubrey leuk! Zelf heb ik La Belle Aurore lang gebruikt voor m'n logo haha! Herken 'm daarom ook altijd meteen bij anderen. Ik weet eigenlijk niet welke ik nu in m'n logo heb gebruikt, ik wilde gewoon iets zo saai mogelijk haha. Dafont is idd een fijne site trouwens, ik kan daar uuuuren rondkijken, heel verslavend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sacramento blijft mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk! Sacramento, please write me a song en always in my heart zijn echt mijn favorieten hiervan. Ik hou wel van een sierlijk of handgeschreven lettertype.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke fonts! Always in my heart en sacramento zijn mijn favorieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Handig dat je ze deelt! Leuke fonts ;)

  BeantwoordenVerwijderen