Park Avenue Eye Shadow Quattro 12 Turquoise.


In hetzelfde pakketje waarin de prachtige bronzer van Physicans Formula zat, ontving ik onder andere ook een aantal producten van het budgetmerk Park Avenue. Ik kende dit merk voorheen nog niet en had het bij mij in de buurt ook nog niet in de winkel gespot, maar ik zag meteen al wat producten waar ik toch wel erg nieuwsgierig naar werd. Zo ontving ik dit oogschaduw quatro in de kleur Turquoise. Ik ben dol op het verwerken van blauwe kleuren in oogschaduwlooks en daardoor sprak dit palette mij meteen aan en ben ik hem ook meteen uit gaan proberen.Hoewel ik de laatste tijd zelf geen budget make-up meer aanschaf, vind ik het ontzettend leuk om dit soort producten als nog te testen. Een budget topper vinden is namelijk nooit verkeerd, want al hoe leuk al die high end producten ook zijn; een keer iets minder uitgeven is ook wel eens lekker voor je portemonnee. Zo had ik ook de hoop dat deze pallettes me zouden gaan bevallen, want ze hebben hier namelijk nog meerdere kleurencombinaties van die er goed uitzagen.


Wat ik wel meteen merkte toen ik dit palette zag; de kleuren liggen ontzetend dicht bij elkaar. Zo zijn de onderste twee kleuren bijna even wit, en zijn de bovenste kleuren ook niet ontzettend verschillend. Deze zijn wel van elkaar te onderscheiden, maar de onderste twee moeten wel erg goed gepigmenteerd zijn willen ze een beetje onderscheidend zijn op je oogleden zelf. Ik besloot om ze maar gewoon te swatchen, want dat is natuurlijk de enige manier hoe ik daar achter kon komen.

Naast de vier oogschaduw kleurtjes krijg je bij dit palette bovendien ook nog een applicator. Ik gebruik zelf geen sponsapplicators, maar als je hier wel van houdt is het natuurlijk makkelijk. De sponsapplicator is geschikt voor vier kleurtjes, waardoor je het palette op zich helemaal kunt gebruiken zonder er kwasten bij te pakken. Zelf ben ik echt totaal geen fan van sponsapplicators, maar iedereen stelt natuurlijk andere prioriteiten. En aangezien het er ook maar gewoon bij zit heb ik er niets over te klagen!


Hoewel ik de kleuren qua pigmentatie nog niet eens zo slecht vond, werd mijn enthousiasme toch wat minder toen ik zag dat de oogschaduws vrij korrelig waren. Natuurlijk kun je dit wel weghalen, maar zelf vind ik dit toch iets minder prettig en zorgt het er ook voor dat de oogschaduw er op je oogleden wat minder mooi uitziet.

Ondanks dat heb ik natuurlijk nog wel geprobeerd een ooglook te maken. De witte en lichtblauwe kleur waren op mijn oogleden beide wit en ook niet te onderscheiden, maar de twee andere blauwe kleuren vielen nog mee en leken wat minder op elkaar. En ondanks dat de kleuren nog niet zo'n groot probleem waren, korrelden de oogschaduws zo ontzettend dat ik een aantal doekjes nodig ben geweest om de fall out weg te halen.

Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij dit palette. De look word uiteindelijk namelijk wel mooi, maar het kost je gewoon een stukje meer tijd en gedoe door de korrelige substantie. Vreselijk vind ik hem zeker niet, maar ik ben er ook niet razend enthousiast over. Het is een leuk palette om te hebben en ik ga hem ook zeker wel eens vaker gebruiken, maar het is niet zo dat ik ook meteen de andere quattro's aan ga schaffen.

Park Avenue Eye Shadow Quattro 12 Turquoise - €4.95
'' Heb jij al eens iets geprobeerd van dit merk?

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.

13 opmerkingen

 1. wow wat een mooie kleuren en het pigment zit ook helemaal goed!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het niet helemaal is wat je er van dacht! Toch vind ik de kleuren erg mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat hij niet volledig jouw ding is, zijn nochtans erg leuke kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zou het zelf niet kopen deze kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kleuren en het pigment is echt super

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi palette =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat het niet helemaal honderd procent goed is. De kleuren vind ik wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De kleuren vind ik wel erg mooi, zo jammer dat het korrelig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er komt heel wat kleur van af! Maar zelf heb ik het liefst ook oogschaduw die niet korrelig is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de kleuren in verpakking wel erg mooi! Maar jammer dat het niet van zn goede kwaliteit is

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg mooie blauwe kleurtjes! Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wauw wat een mooie pigmentatie had ik om eerlijk te zijn niet verwacht

  BeantwoordenVerwijderen