Yves Saint Laurent Rouge Volupte Lipsticks 31 & 17.


De gouden hulsen met daarop de initialen van het prachtige merk Yves Saint Laurent... Telkens wanneer ik deze pareltjes tegen kwam in de winkel bleef mijn blik er toch even op hangen. Toen ik de swatches van nummer 31 op internet tegen kwam was ik nog enthousiaster en besloot ik om er toch maar eens ééntje te gaan aanschaffen. Eenmaal aangekomen bij de Ici Paris XL zag ik dat er een korting was van 25% bij aanschaf van twee of meer make-upproducten, en die actie kon ik natuurlijk niet laten liggen. Ik besloot om er maar twee mee te nemen, en na even twijfelen ging ik voor nummer 31 en 17; een knalroze en een rode teint.De hulsen waar ik al keer op keer voor viel; goud met daarin een band waardoor je de kleur kunt zien. Er zit ook nog een prachtig patroon doorheen en dit alles in combinatie geeft mij een erg luxe gevoel. Wat mij meteen opviel toen ik de lipsticks oppakte, was dat ze ook vrij zwaar aanvoelen. Dit versterkt dat luxe gevoel nog net een beetje extra, al mag dat natuurlijk ook wel voor de prijs die je ervoor betaald. Deze juweeltjes zijn namelijk niet zo goedkoop. Normaliter betaal je €33.99 per stuk, maar nu ik 25% korting kreeg ging er bij elke lipstick nog eens €8.50 vanaf. Een grote aanrader dus mocht je ook eens wat producten willen proberen van een high-end merk. Zo zijn de prijzen ook nog net een stukje betaalbaarder. Ici Paris XL heeft wel vaker van dit soort acties en als je die even in de gaten houdt kom je vanzelf op een leuke aanbieding uit die ook jou aanspreekt.


Bij het opendraaien van de lipsticks moest ik meteen denken aan Chanel. Dit merk heeft namelijk de Rouge Coco Shine lipsticks en deze hebben een stick in dezelfde vorm. Dit is dan ook meteen het enige nadeel aan de lipsticks. Ik vind zelf een lipstick met een wat meer puntigere vorm namelijk wat gemakkelijker aanbrengen, maar na een tijdje vormen deze lipsticks zich ook steeds meer aan je eigen lippen en zal je daar minder last van hebben.


Deze sticks bevatten elk 4.5 gram aan lipstick, en daar doe je wel een ruime tijd mee. Doordat de lipsticks vrij creamy zijn zou je verwachten dat ze een stukje minder lang meegaan, maar ik vind dit ontzettend meevallen. Ze brengen net zo zuinig aan als de meeste andere lipsticks.

Wat mij ook opviel, was dat ondanks dat nummer zeventien (rechts) een Rouge Volupte Shine lipstick is, nummer 31 (links) juist veel meer shiney is. De Rouge Volupte Shine is een heel stuk matter en daardoor lijkt het ook wel alsof de lipsticks de verkeerde naam hebben meegekregen. Maar dat maakt ze natuurlijk niet minder mooi, want ik vind ze werkelijk beide prachtig.


De lipsticks had ik in de winkel natuurlijk al geswatcht, maar het is dan nog altijd even afwachten hoe ze op je lippen uitkomen. Omdat ik rood altijd wel mooi vind staan en ik ook weer eens wat anders wilde proberen heb ik niet lang getwijfeld bij deze kleuren en was ik er al snel over uit dat ik deze beide mee ging nemen. De swatches heb ik thuis nog eens opnieuw gemaakt voor de review en ook hier werd ik meteen weer ontzettend enthousiast.


Het swatchen op mijn lippen was nog iets meer een verassing, omdat ik dit in de winkel nog niet had gedaan. Links zie je nummer 31 weer, en rechts ummer 17. Nu moet ik zeggen dat de rechter foto is genomen bij slecht licht waardoor hij niet zo mooi uitkomt, maar hij is op mijn lippen precies zoals op mijn hand. De shine vind ik hier wel wat minder dan bij de andere kleur terwijl dit toch een shine lipstick is, maar mij irriteert het niet bepaald.

Hoe nummer 31 een hele felle, roze kleur is ligt 17 juist weer veel dichter bij mijn eigen lipkleur. Het is een mooie, rode teint die na een tijdje wat matter opdroogt en dus wat in je lippen trekt. Bij het swatchen kwam ik er al achter dat de producten moeilijk te verwijderen waren, en naar mate je ze langer hebt gedragen staint de kleur ook in je eigen lippen.

Kortom; de lipsticks zitten in een prachtige huls, de kleur is prachtig en ze hebben ontzettend veel pigment. De lipsticks plakken niet en geven mijn lippen ook meteen een gehydrateerd gevoel. Vooral nummer 31 is ontzettend romig en je hoeft daardoor (dit geld voor beide lipsticks) niet meerdere keren over je lippen heen om hier een kleurtje op te krijgen. De lipsticks blijven ook nog eens een hele lange tijd zitten, en eigenlijk kan ik er weinig nadelen aan vinden.

Yves Saint Laurent Rouge Volupte Lipsticks 31 & 17 - €33.99 per stuk.
'' Wat is jouw favoriete Yves Saint Laurent product?

19 opmerkingen

 1. wow twee prachtige lipsticks en kleuren

  Liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleurtjes!
  Ik heb niet perse 1 favoriet product van YSL, vind heel veel van de producten fijn!

  Liefs Chantall

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleuren! Ik heb zelf nog geen enkel YSL product, maar de lipsticks staan nog hoog op mijn wishlist! Vooral nummer 31 vind ik erg mooI :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn wishlist is inmiddels ook al aangevuld met wat andere producten van YSL. Zoveel moois om uit te kiezen, haha!

   Verwijderen
 4. Wat prachtig. Die verpakking is zo luxe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw, hele mooie kleuren! staat echt ontzettend goed! Liefs, Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elke keer als ik de verpakking van een YLS lipstick zie, word ik verliefd! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De verpakking is prachtig! De roze kleur is mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er ook pas eentje gekocht, ze zijn zo goed! En die verpakking is gewoon prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor mij zijn ze een beetje te veel 'over the top', maar ik kan best begrijpen dat je verliefd wordt op de verpakking! Les gouts et les couleurs, on ne discute pas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zien we maar weer dat smaken verschillen (en gelukkig maar!). :)

   Verwijderen
 10. Ik vind vooral de roze heel erg mooi. Ik wil ook nog zo graag een lipstick van dit merk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Supermooie kleuren, vooral die knalroze!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze zijn echt mooi! Ik heb zelf ook een lipstick van YSL en ik ben er verliefd op. Ik vind nummer 31 ook al zo'n prachtige kleur. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wauw 2 prachtige kleuren, al gaat mijn voorkeur uit naar kleur 1 haha

  BeantwoordenVerwijderen