High end producten kopen... Mijn tips.

 
Het kopen van vijf tot tien producten van een budget merk tegenover één high end merk.. Dat klinkt aantrekkelijk, maar hoe mooi is die gouden Yves Saint Laurent huls, of hoe prachtig is die nieuwe Chanel oogschaduw? Een tijdje geleden kocht ik ontzettend veel van Essence en Catrice. De prijzen zijn lekker betaalbaar en je kan er veel kopen voor hetzelfde geld waarvoor je normaal één duurder product koopt. De laatste tijd is dit echter heel erg omgedraaid. Ik koop nog wel eens een budgetproduct, en dan met name met de gedachte ''Leuk om te testen voor mijn blog!'', maar ik leg mijn ''beautygeld'' hoofdzakelijk opzij voor duurdere producten. Omdat ik wel eens vragen krijg over dit soort dingen of mensen hoor zeggen dat ze ook zo graag een MAC lipstick willen maar ze zo duur vinden deel ik vandaag mijn tips in de hoop dat iemand hier wat aan heeft!

Wanneer je begint met het kopen van high end make-up hoef je dit echt niet alleen maar te doen. Mijn favoriete eyeliner is er bijvoorbeeld ook gewoon eentje van Essence en die koop ik met plezier opnieuw. Wat je wel moet doen wanneer je zo'n high end product op het oog hebt is prioriteiten stellen.
 
Goed, je hebt die nieuwe MAC lipstick op het oog. Hij kost €18.50, wat op zich best veel is als je het vergelijkt met Essence. Essence verkoopt lipsticks voor €2.39, wat betekend dat je er zeven kunt kopen in tegenstelling tot MAC en dan nog geld overhoud. Maar een MAC product is toch ook wel erg leuk, en je wilt dit gewoon proberen. Geef jezelf er bijvoorbeeld een spaarperiode van een maand. Wat je allereerst niet doet in deze maand zijn impulsaankopen wat betreft make-up. Je bent iets echt nodig? Oke, koop het. Je bent iets niet nodig en het ligt volgende maand ook nog in het schap? Oke, koop het niet. Zo stel je voor jezelf al de eerste prioriteit; je schaft alleen aan wat je écht nodig bent. Het is even afkicken in het begin, maar bij mij heeft het mijn nagellakverslaving ook verholpen. Eerst kocht ik namelijk elke week een aantal lakken, nu koop ik nagenoeg geen kleurtjes meer en kijk ik echt selectief.
 
Je hebt doordat je al geen onnodige dingetjes meer hebt gekocht al een heleboel geld gespaard. Deel het bedrag van het high end product, in dit geval de MAC lipstick. Dit betekend dat je één keer €4.70 neerlegt en drie keer €4.60. Als je het zo bekijkt lijkt die MAC lipstick al meteen een stukje goedkoper. Stop het geld ook daadwerkelijk apart in een potje zodat je aan het eind van de maand het geld voor je lipstick apart hebt liggen. Vier euro zestig in de week, dat valt nog best mee. Normaal geef je dit toch wel snel uit als je het Kruidvat even binnenloopt, maar nu leg je het juist apart.
 
Wanneer je liefde voor high end producten steeds groter word is het tijd om een stap verder te gaan. Budget producten die je meeneemt omdat ze er zo schattig uitzien maar je verder niet gebruikt? In het schap laten liggen. Het is moeilijk, maar beeld je in dat je aan het eind van de maand uit de winkel loopt met een nieuwe MAC lipstick... Dan gaat het al een stukje makkelijker. Bij mij ging het zo goed dat ik na een tijdje niet eens meer de drang voelde om het Kruidvat binnen te lopen en het alleen nog zo af en toe doe als ik iets nodig ben.
 
Wat ook een ontzettend goede tip is, is het regelmatig uitzoeken van je stash. Op websites als Marktplaats kun je je producten nog best verkopen als het er goed uit ziet. Je moet er geen fortuin voor verwachten, maar het is beter dan dat je het gewoon weggooit en er niets voor krijgt. Dingen die je overigens niet op Marktplaats moet zetten zijn gebruikte mascara's of oogpotloden. Dit is niet erg hygiënisch, maar lipsticks zijn gewoon te reinigen zodat ze wel hygiënisch zijn. Ook nagellakjes doen het goed op Marktplaats.

En dan de beste tip die ik je kan geven; wacht op acties. Bij de Ici Paris XL hebben ze regelmatig acties waardoor je korting krijgt, die kunnen zelf wel oplopen tot 50% of hoger. Dan is zo'n lipstick van YSL opeens een heel stukje betaalbaarder!
 
Met dit artikel bedoel ik echt niet te zeggen dat je geen budget make-up mag kopen en alleen maar high end, nee. Dit doe ik zelf ook echt niet, budget producten kunnen namelijk net zo fijn zijn. Echter ben ik selectief gaan kijken en dunde ik mijn stash eerst heel goed uit zodat ik deze vulde met enkel producten die ik ook daadwerkelijk veel zou gebruiken. Je moet zelf weten wat voor producten je koopt, dit zijn enkel mijn tips hoe je makkelijk kunt sparen voor een duurder product. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad!
 
'' Wat is jouw beste tip voor het sparen voor een high end product?


11 opmerkingen

 1. Fijn artikel zeg! Ik ga de acties van Ici Paris echt goed in de gaten houden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen, alleen je lettertjes zijn echt heel erg klein.. Ik koop niet zo vaak high end producten, maar ik spaar elke maand toch iets om iets duurders te kunnen kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het moeilijk heb om zoveel geld neer te leggen voor een high end product. Ik ben pas afgestudeerd en heb nog geen job maar eens ik een job heb en iedere maand centjes binnen krijg, hoop ik toch eens een Mac lipstick of blush te kunnen kopen. Voorlopig blijft het nog even budget ;). x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne tips! Ik koop zelf ook wel graag high end producten, alleen mag ik van mijzelf nooit meteen alles wat ik wil meteen kopen; dan wil ik bijvoorbeeld 5 producten hebben en dan koop ik er 1 of 2 met de gedachte: als ik binnenkort nog een treat yourself momentje verdien kan ik dan altijd nog 1 product erbij kopen. Op die manier is elk high end product dat ik koop echt een treat voor mij en blijft het bijzonder! :) Ook probeer ik waar het kan ook altijd op mooie acties te wachten, het idee dat je dan een goede deal hebt vind ik heel erg leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds ik mijn eerste high-end product heb gekocht trakteer ik mezelf om de paar maanden op iets. Vroeger kocht ik ook alles budget en elke week wel iets, maar nu merk ik dat ik liever een bescheiden luxe stash heb dan een gigantische budget stash!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn artikel gevuld met goede tips.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk! Ik ben er ook erg bewust mee bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het lastig om zoveel geld neer te leggen voor een lippenstift. Ook al is het wel echt een investering vergeleken met low-end producten. Maar goed, jje moet het wel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel fijn en bruikbaar artikel!
  heel fijn

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn artikel! Ik wil ook meer gaan sparen voor high-end producten, maar ik zal eerst een baantje moeten zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen