Park Avenue Corrector Palette.

 
Het vinden van de juiste concealer is altijd een opgave. Ik ben een tijdje erg fan geweest van die van MAC, maar momenteel vind ik deze juist niet zo fijn. Ik gebruik er nu eentje van Benefit die me al een stuk beter bevalt, maar ik sta nog altijd open om de perfecte concealer te vinden. Zo kreeg ik laatst een pakketje met allerlei budget producten, waaronder dit Corrector Palette van Park Avenue. Een palette met vijf kleuren concealer, en die wilde ik natuurlijk erg graag uitproberen.
 
De vormgeving van dit palette is naar mijn mening niet erg speciaal. Hij deed mij meteen denken aan het concealer palette van Catrice, maar dan wat meer een goedkopere variant. Het palette op zich vind ik er dus niet heel speciaal uit zien, maar als de concealer zijn werk doet hoeft dat van mij ook helemaal niet.

 
Wat mij meteen opviel toen ik het doosje opende, was dat alle kleuren behalve de groene een oranje ondertoon hebben. Ook vind ik de bruine kleur vrij apart en onrealistisch door de overheersende oranje ondertoon. Ik denk niet dat dit een geweldige kleur is voor dames met een wat donkerdere huid, ik vind hem zelf in ieder geval een beetje apart. Ook om te shapen vind ik deze kleur niet fijn. Hij geeft mij een hele oranje teint en laat het geheel erg onnatuurlijk lijken. Jammer, maar er zitten nog vier andere tinten in!
 
De drie linker tinten liggen allemaal ontzettend dicht op elkaar, en zoals je op de swatches hieronder kunt zien is er eigenlijk geen zichtbaar verschil. Het is dus net alsof ze drie keer dezelfde concealer naast elkaar hebben gestopt, met daarnaast opeens een donkerbruine kleur. De overloop van kleuren in dit palette vind ik niet zo mooi gedaan, en ook zit er voor mij geen geschikte kleur tussen.

 
Ik schrijf niet zo graag negatieve reviews en als ik een product niet fijn vind komt hij ook bijna nooit online op mijn blog, maar over dit palette wilde ik toch een artikeltje schrijven. De dekking van de concealers is nog helemaal niet zo slecht en als je een oranje ondertoon niet erg vind kunnen de kleuren concealer best fijn zijn, maar voor mij werkt hij helemaal niet. De enige kleur die zijn werking redelijk doet is de groene kleur. Wel moet je heel goed blenden voordat de groene kleur echt weg is, waarmee je de concealer ook al weer grotendeels wegveegt en dan is het resultaat ook erg minimaal.
 
Nee, ik ben helaas niet zo blij met dit palette. En nu zal je misschien denken; een budget palette, daar kun je toch ook niet veel eisen aan stellen? En dat klopt. In eerste instantie gaf ik dit palette het voordeel van de twijfel, maar toen ik zag dat hij toch €9.95 kostte werd ik er meteen minder enthousiast over. Dan gebruik ik toch liever het palette van Catrice.
 
Park Avenue Corrector Palette - €9.95
'' Kende jij dit product al?
 
*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.

17 opmerkingen

 1. Wat jammer dat het je niet bevalt! Ik vind tien euro inderdaad best veel voor dit product!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat de kleuren niet goed bij je huidskleur passen, dan is € 10 inderdaad nog wel erg duur;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het tegenvalt! Ik kende dit product nog niet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het pallet tegenvalt! Die van catrice is dan idd een stuk beter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer want het pigment is wel heel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het tegenvalt, ik kende het hele merk eigenlijk nog niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer van de kleurkeuze, is inderdaad best wel geel/oranje! :( dat hadden ze iets beter kunnen kiezen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat het palette niet voldoet! Ik zou deze ook laten liggen en de bruine tint is inderdaad erg apart x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh heel jammer dat hij zo tegenvalt voor jou!
  blij dat je zo'n eerlijke review schrijft :)

  Liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel goed dat je er eerlijk over bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo jammer dat het product tegenvalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kende deze nog niet, jammer dat je hem een beetje vond tegenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind zo'n concealer palette eigenlijk nooit fijn ik heb liever 1 kleur die gewoon goed is dan zo'n palette waarvan ik waarschijnlijk maar 1 kleur gebruik en bovendien vind ik hem nog best prijzig, jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij ziet er wel fijn uit, maar je moet echt wel net dàt soort ondertoon in je huid hebben, jammer dat hij voor jou niet werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een fijne en eerlijke review. Jammer dat 'ie tegenvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer dat de concealer Palette tegen valt!
  Die van Catrice is wel me favoriet de kleuren zijn perfect voor me :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. jammer dat 'ie tegenvalt.! ik vind de 3 'huidskleuren' ook wel erg veel op elkaar lijken ♥

  BeantwoordenVerwijderen