Hoe ik mijn Instagram foto's bewerk.

 
Instagram, bijna iedere social media lover zit er wel op. Zelf post ik ook met regelmaat een foto op Instagram, want ik vind dit echt een ontzettend leuk platform. Veel leuker dan Facebook, en Twitter vind ik ook niet zoveel meer aan. Maar  er is natuurlijk ook een verschil tussen elke Instagrammer. De ene post natuurfoto's, de andere post food-foto's enzovoort. Zelf post ik foto's van beauty, fashion en lifestyle, en wanneer ik dit doe gooi ik er ook altijd een effectje overheen. Aangezien ik hier wel eens vragen over krijg besloot ik om er maar een artikel over te schrijven, want zelf vind ik het ook erg leuk om te zien van anderen.

 
Voor het bewerken van Instagram foto's zijn er heel wat apps, zowel betaalde als gratis versies. Ik heb zelf de app picfx, en hiermee bewerk ik mijn foto's. Wat je hier doet is het simpel uploaden van de foto, waarna je hem eventueel nog bij kunt knippen. Daarna druk ik op PFX Film -Set- en ga ik naar rechts om daar te zoeken naar PFX 15x. Deze maakt de foto een stuk helderder, en als je dat hebt aangeklikt kun je ook nog aanpassen hoe je het effect wilt hebben. Helemaal honderd procent effect, of minder. Dit gaat heel gemakkelijk.


En zo ziet het er dan uit. Links zonder enig effect, en rechts met effect. Via PicFX heb je heel veel effecten, maar dit is toch wel mijn favoriet. Voor PicFX moet je wel betalen (de app kost eenmalig €1.79) maar je hebt er wel wat aan en ik ben er erg blij mee.

 
Voorheen bewerkte ik mijn foto's op een hele andere manier, namelijk via Whitagram. Hier kan je foto's die niet vierkant zijn vierkant maken door er dus een wit vlak omheen te zetten. Dit gaat ook weer heel simpel; upload de foto, vergroot deze in hoeverre je het wilt en dan kan je hem weer opslaan. Ook erg leuk, al houd ik persoonlijk meer van de vierkante foto's zoals ik net heb gedaan.
 
Mijn tip voor het maken van mooie Instagram foto's? Zet je camera alvast op vierkant mocht je die mogelijkheid hebben. Zo komt alles in beeld wat je wilt hebben en past de foto makkelijker op Instagram. Zo doe ik het zelf ook altijd.
 
'' Hoe bewerk jij je Instagram foto's? Laat ook gerust je Instagram username achter in de comments! & Mocht je mij willen volgen; mijn username is @KellyMulderx

22 opmerkingen

 1. Ik gebruik voor Instagram alleen Photogrid (collages) en InstaNoCrop voor mijn 'niet vierkante' foto's. Heel af en toe gebruik ik VSCO cam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben écht verslaafd aan Instagram! Zoals je zegt vind ik aan Facebook en Twitter ook niet echt veel meer... It's Instagram all the way! Ik vind het ook erg fijn om met filters te werken. Ik ga deze zeker eens proberen! Xx Amélie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een fijne app die je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! Ik gebruik nog steeds Whitagram, maar ik begin te merken dat vierkante foto's toch wel meer bij Instagram passen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral dat je foto's vast vierkant schieten doe ik altijd, dan weet je tenminste precies wat er in beeld is op Instagram. Maar vaak vind ik de foto's van mijn telefoon gewoon nog te onscherp en lelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heel erg handig. Wat jammer dat je telefoon niet zulke scherpe foto's neemt!

   Verwijderen
 6. Wat een leuk en handig artikel.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een erg fijne app! Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk om te zien hoe jij je foto's bewerk. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk om te lezen, ik word altijd jaloers van al die mooie spulletjes van jou. Ik gebruik zelf eigenlijk alleen Afterlight, al heb ik die programma's van jou ook op mijn telefoon staan. XO

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb gelijk PicFX gedownload! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank je wel voor de tip! Zelf bewerk ik ze niet maar dat zou ik eigenlijk wel moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ga meteen picFX downloaden.! bedankt voor de uitleg ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel leuk!
  Deze ga ik onthouden :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. PicFX kende ik nog niet! Mijn instagram is @DiaryOfAMua

  Xo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Altijd leuk om van anderen te zien hoe ze hun foto's bewerken :) Ik pas tegenwoordig enkel de helderheid, soms het contrast en schaduw aan. @grietlucas

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om te lezen! Ik gebruik altijd VSCO cam en ik maak een vierkantje om mijn foto's met Instapicframes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Whitagram gebruik ik ook :) heel fijne app!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een handige tip, die app ga ik eens bekijken! @de_diy_diva

  BeantwoordenVerwijderen