7 WEEKS TILL CHRISTMAS | DIY: Candy Cane Chocolate Bark.

 
Zeven weken nog voordat het kerstmis is. Dit klinkt als een lange periode, maar op zich valt het reuze mee. Een kleine twee maand en dan is het alweer zover. Ik vind de december maand altijd erg gezellig -zeker wanneer er sneeuw ligt!- en om hier alvast een beetje naar toe te leven bedacht ik een ideetje. Iedere week post ik één DIY, inspiratiepost of wat dan ook rondom de kerstdagen. Vandaag begin ik met een heel simpel, maar lekker én kerstachtig receptje; Candy Cane Chocolate Bark.

De foto's in dit artikel zijn niet honderd procent scherp, dit omdat ik ze heb gemaakt met mijn Iphone terwijl het ook wat schemerde. Ik kom vaak pas laat thuis en heb dan geen goed licht meer, zeker niet in de keuken. Maar aangezien ik dit receptje echt met jullie wilde delen moest het maar zo.

De ingrediënten:♥ Zuurstokjes
♥ Melk chocolade
♥ Witte chocolade
 
 
Wat je allereerst gaat doen is het smelten van de chocolade. Ik heb hier gekozen voor twee soorten chocolade; wit en melk. Je kan het natuurlijk met alle chocolade doen, maar persoonlijk vond ik deze combinatie het leukst en lekkerst. Deze chocolade kun je au bain-marie smelten, of in de magnetron. Zelf vind ik het au-bain marie het makkelijkste en lekkerste, zo brand het namelijk niet aan.
 
In de tussentijd heb ik bakpapier in mijn bakblik gedaan. Hier doe ik straks de chocolade op zodat deze niet vast blijft zitten aan het bakblik en het er makkelijk uit wil.Het chocolade smelten duurt wel even, dus wat je in de tussentijd ook kan doen is het kapot slaan van de candy canes. Ik gebruikte er ongeveer 4/5 voor mijn chocolade. Je kunt trouwens de gewone zoete doen, maar ook die met pepermunt smaak. Zelf ben ik niet zo van mint in combinatie met chocolade en daarom koos ik voor de zoete. Doe deze in een stevig zakje -je wilt niet met de hamer door je zakje heen slaan- waarna je erop los kunt slaan. Maak het niet te klein zodat je straks niet alleen maar poeder over houd.

 
Vergeet ondertussen de chocolade niet. Roer hier af en toe in, en daarna is het tijd deze te verdelen over het bakblik. Dit hoeft geen dikke laag te zijn, het is juist de bedoeling dat het kleine stukjes chocolade worden. Ik nam steeds een lepel en wat chocolade en maakte zo een aantal strepen.Daarna maakte ik een marble patroon in de chocolade. Ik trok eerst horizontale strepen, en daarna verticale strepen. Dit deed ik gewoon met een mes om zo een mooi patroontje te creëren. Zo hecht de chocolade ook meteen mooi aan elkaar.

 
En daarna sprinkelde ik nog wat candy canes bovenop om het helemaal af te maken. Deze stap is optioneel, maar zelf vond ik het wel leuk om het zo in de kerststemming te maken.
 
 
Het recept beviel mij erg goed en dit is ook erg leuk om cadeau te geven aan een chocoladeliefhebber. Doe er een labeltje op, een leuk lintje en je bent klaar om het te geven!
 
'' Wat is jouw favoriete kerstkoek/snoep?

17 opmerkingen

 1. Wat een leuk, lekker en 'kerstig' recept! Super leuk om aan iemand te geven of gewoon zelf te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit moet ik gaan maken, dit ziet er zo lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een super leuk idee! En het eind resultaat ziet er prachtig uit, wie houdt er nou niet van chocolade? haha Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Owwh, dat ziet er lekker uit.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh, wat ziet dat er lekker uit! :-D
  Echt ontzettend leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat makkelijk om te maken, maar het ziet er wel erg lekker uit! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat heerlijk! Dat ziet er super lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oehhhh YUMMY dat ziet er lekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Omg dat ziet er heerlijk uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahhww, dit is echt superleuk bedacht! En lijkt me yummyyy <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah dat ziet er goed uit zeg! Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. oejjj dat ziet er superleuk uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat ontzettend leuk (& lekker).!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, wat een leuk idee! Ik ben benieuwd naar de volgende DIY! Xx Amélie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk!
  Ziet er heerlijk uit :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen