Jeans, jeans, jeans...

 
 

De jeans: Levi Strauss & Co. begon met deze ultrasterke broeken te maken voor cowboys en mijnwerkers. Sindsdien is het uitgegroeid tot dé broek die iedereen in zijn kast heeft liggen. Jasjes, jurkjes en andere kledingstukken van spijkerstof volgden snel. Denim is hot, hip en in. We leven nu in een tijdperk met een explosie van spijkerstofproducten.

Favoriete kledingstuk
Wat is het toch met de jeans dat we er altijd weer op terugvallen en ons er zo prettig bij voelen? Als we op een relaxte dag geen zin hebben om uitgebreid voor de kledingkast te staan, trekken we snel een jeans uit de la. Het past bij bijna elke kleur en kledingstuk. De spijkerbroek en de manier van dragen zeggen iets over onze persoonlijkheid. Gevangenen in Amerika mochten geen riemen dragen omdat ze dat bijvoorbeeld als wapen konden gebruiken. Toen zakten de broeken steeds af. Tegenwoordig is dat een manier van dragen geworden voor veel hiphoppers. In de jaren zestig droegen de hippies juist weer wijde spijkerbroeken. Vroeger was het de mode jeans tot ver boven de heupen te dragen en tegenwoordig is dat weer een stuk lager.

Juist door het dragen van hippe accessoires erbij maak je de jeans. Je kunt bijvoorbeeld een kleurrijk riempje dragen, een
Galaxy Note 4 case om je smartphone uit je zak laten uitsteken of juist een sjaaltje gebruiken als riem. Zo wordt het echt jouw broek.

Natuurlijk match je dat ook met een leuk topje en andere accessoires. Zit je op school vaak achter je telefoon? Dan moet je
L80 pouch wel passen bij je kleurrijke riem. Een horloge en sjaaltje in dezelfde kleur erbij, eventueel een elastiekje in je haar die matcht bij je vrolijke outfit en klaar! Dat ziet er super fancy uit!

 Denim
Natuurlijk hoef je het niet bij alleen een spijkerbroek te laten. Momenteel zien we heel veel leuke spijkerjasjes in de winkel. Ook jurkjes en rokjes van spijker zijn heel hip! Denim heet dat. Zelfs schoenen kunnen we erin vinden, vooral All Stars.

Zachte stof (satijn) combineert men in de modewereld tegenwoordig veel met spijkerstof. Een stoer spijkerjasje bijvoorbeeld met een satijnen paarse bloes eronder. Super vrouwelijk staat dat! Draag daar dan vette
Hi Navy All Stars onder en schaf een glossy hoesje voor je Apple smartphone aan. Heel stoer lijkt dat!

Nog meer spijkervoordeel
Een ander voordeel van accessoires bij denim dragen, is dat je daarmee soms uitgewassen spijkerbroeken of –jasjes kunt bedekken. Een sjaaltje bedekt bijvoorbeeld een uitgewassen plek op je jasje. Met een handtas kun je dat enigszins bij een jeans doen. Draag ook een vestje over je jurkje. Dan kun je die nog veel langer aan. Door tactisch gebruik te maken van wat er al is, kun je nog veel langer met je favoriete jeans door!