Real Techniques Sam's Picks Brush Set.


The Sam's Picks brush set by Real Techniques is on my wishlist for quite a long time already. I really wanted to try out the brushes, but because I was a little lazy and hesitating I didn't purchase them untill a little while ago. On Ebay I saw this great offer for a little more than ten euros instead of the regular (almost) fourty euros you pay for the set. I was now definitely willing to buy them and after waiting for a few monts I received my brushes. They aren't laying around the house unused, I already tried them out, and I can't wait to share my opinion with you guys; so that's going to happen right now! NL: Al een lange tijd staat de Sam's Picks kwastenset van Real Techniques op mijn wishlist, maar aangezien ik steeds geen zin had om ze te bestellen kwam het er toch maar niet vang. Nu kwam ik ze laatst echter tegen op Ebay voor iets meer dan een tientje, terwijl je er normaal bijna veertig euro voor betaald. Een groot verschil en dit gaf dan ook de doorslag dat ik ze eindelijk bestelde (via Ebay gaat dat nou eenmaal ook een stukje makkelijker en sneller). Natuurlijk heb ik ze al in gebruik en deel ik mijn mening graag met jullie.


This set cointains out of six brushes, four for the face and two for the eyes. They are all made out of synthetic hairs, and to be exactly clear the set cointains out of the following brushes; Multi-task brush; for powder, blush and bronzing powder. Buffing brush; for powder or mineral foundation. Essential crease brush; for eyeshadow in your crease. Setting brush; for highlighter, powder and fixating your foundation. Pointed foundation brush; for foundation. Fine liner brush; for fluid/creamy eyeliner. NL: Deze set bestaat uit zes kwasten, waarvan er vier voor het gezicht zijn en twee voor de ogen. De kwasten zijn allemaal gemaakt van synthetische haren, en de set bestaat om precies te zijn uit;
- Multi-task brush; voor poeder, blush en bronzer.
- Buffing brush; voor poeder of minerale foundation. - Essential crease brush; voor oogschaduw in de crease. - Setting brush; voor highlighter, poeder en het fixeren van foundation. - Pointed foundation brush; voor foundation. - Fine liner brush; voor vloeibare/creamy eyeliner.I'm starting with the first two brushes in the kit, both in a lovely, pink colour. This is also my favourite colour of the set, and besides the sweet colours I really appreciate the designs of the brushes. They are simple, yet they look good and I especially love the use of the brushes. NL: Ik begin met de eerste twee kwasten in het setje, beide in een roze kleur. Dit is dan ook meteen mijn favoriete kleur uit de set, en naast de lieve kleurtjes vind ik de vormgeving verder ook erg mooi gedaan. Ze zijn simpel, maar toch zien ze er goed uit en met name het gebruik van de kwasten spreekt mij erg aan.

The left brush is the Multi task brush, which I like to use for applying my powder. It's quite a big brush with really soft hairs, but even though it's that soft it picks up the product very well and I love to use it. After using the Multi task brush I'm going further with the Setting brush. I use this one to set my foundation and concealer under the eyes a bit, because I think they deserve a little more powder for themselves. For this step I really like the brush and it definitely satisfies my demands.  NL: De linker kwast is de Multi task brush, welke ik zelf graag gebruik voor het aanbrengen van mijn poeder. Het is een vrij grote kwast met zachte haartjes, maar hij pakt het product desondanks goed op en zorgt ervoor dat de poeder goed aangebracht kan worden. Ik vind deze heel erg fijn en gebruik hem graag voordat ik de Setting brush erbij pak. Deze gebruik ik om de foundation en concealer onder mijn ogen een beetje extra te setten. Hiervoor vind ik een kleine kwast net wat handiger en deze voldoet helemaal aan mijn eisen.As a third and fourth you find yourself the buffing brush and the pointed foundation brush in this set. I use the buffing brush for applying my foundation, and the pointed foundation brush for applying and lightly blending my concealer. Also these brushes are very soft and great to use, especially in combination with the two previous brushes. NL: Als derde en vierde kwasten in deze set vind je de buffing brush en de pointed foundation brush. Ik gebruik de buffing brush voor het aanbrengen van mijn foundation en de pointed foundation brush voor het aanbrengen en lichtjes inblenden van mijn concealer. Ook deze kwasten vind ik heel erg fijn, zeker in combinatie met de twee voorgaande kwasten.And last but not least, two brushes for the eyes. I already had a little experience with the face brushes as well as the eyeshadow brushes by Real Techniques, which is also the reason I already had the bottom brush. This is the fine liner brush, which I like to use for applying eyeshadow underneath my waterline and sometimes a little on my waterline itself. It's a really precisely brush and works perfectly! NL: En als laatste de twee kwasten voor de ogen. Ik had voor zowel de gezichtskwasten als voor de oogschaduwkwasten wel ervaring met Real Techniques en daardoor had ik de onderste kwast al in mijn bezit. Dit is de fine liner brush, die ik zelf graag gebruik voor het aanbrengen van oogschaduw onder mijn waterlijn en soms een beetje op mijn waterlijn. Hij werkt erg precies doordat hij zo klein is en deze vind ik dan ook erg fijn.

The second eyeshadow brush is the essential crease brush. This brush is designed for applying eyeshadow in the crease, but personally I don't really like it for that purpose. I like to use it better for just blending the eyeshadow in the crease a little bit. The hairs are a little too long for application in the crease (that's my taste of course) but for blending it's perfect! NL: De tweede oogschaduw kwast is de essential crease brush. Deze is oorspronkelijk bedoeld voor het aanbrengen van oogschaduw in je crease, maar daar vind ik hem persoonlijk niet zo fijn voor. De haartjes vind ik daarvoor wat te lang en ik gebruik hem net wat liever om de oogschaduw te blenden in mijn crease. Daar is hij wel erg fijn voor!

Actually I'm really satisfied with this set and I use all of the brushes with great pleasure. The only brush I don't use quite much is the essential crease brush, but the rest I use only more. For the price I paid I can't and won't complain and can only recommend it to you! NL: Ik vind het eigenlijk een ontzettend fijne set en gebruik alle kwasten met veel plezier. De enige kwast die ik niet zo vaak gebruik is de essential crease brush, maar de rest gebruik ik des te meer. Voor dit prijsje is het ook zeker een mooie set om aan te raden!

Real Techniques Sam's Picks Brush Set - €34.95/€11.52 via Ebay.
'' What's your favourite Real Techniques brush?

25 opmerkingen

 1. Echt een mooie set kwasten =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet ook echt wat vaker via eBay zoeken. Dit klinkt super goed voor zo'n mooi prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me echt een super fijne set!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een mooie set, maar ben je zeker dat het de echte is? Als je het zo goedkoop kunt krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jahoor, kwasten zijn exacte hetzelfde als mijn andere Real Techniques!

   Verwijderen
 5. Wat een geluk dat je ze zo goedkoop hebt gevonden! Ze klinken heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n mooi setje! Ik heb ook een paar kwasten van RT en ben er erg tevreden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat zien ze er goed uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie set kwasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke post! X Minale
  http://minaleme.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n fijne set! Ik heb thuis slechts drie kwasten van RT, maar het zijn absoluut mijn lievelingskwasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie kwasten en je hebt ze voor een fijne prijs kunnen scoren. Scheelt toch wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Allen van het ernaar kijken word je al hebberig,. laat staan als je voelt dat ze echt heerlijk zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige kwasten & ik vind ze ook erg fijn!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. deze staat ook nog op mijn wishlist, lijkt me geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goodness I just love your blog!
  littlemisscazzie.blogspot.com xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ze zien er echt wel goed uit
  leuke brushes ook

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooi setje! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw wat een mooie set, en dat voor die prijs! Ze zien er echt goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. zien er goed en veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie set! Deze staat ook nog altijd op mijn wishlist. Fijn prijsje via Ebay :D!

  BeantwoordenVerwijderen