Catrice Prime & Fine Eyeshadow Base.


 
Het is al weer eventjes geleden dat ik voor het laatst een budget product heb gereviewd op mijn blog. De laatste tijd koop ik eigenlijk nooit meer echt budget producten, alleen zo af en toe eens iets van bijvoorbeeld Max Factor of Maybelline, maar mijn make-up haal ik niet meer zoals vroeger bij Essence of Catrice. Voor mijn blog begon ik mij echter wel te bedenken dat het leuk zou zijn zo af en toe wel eens budget producten te reviewen. Er zijn tenslotte genoeg kwalitatief goede producten die niet zoveel kosten als bijvoorbeeld de producten van MAC of Chanel. Zo liep ik laatst het Kruidvat in om wat dingetjes te halen voor mijn blog, en één van de nieuwe items die ik tegen kwam was de Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base.
 

 
De verpakking van dit product is vrij simpel en strak, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. Ik vind de producten van Catrice over het algemeen dan ook mooier vormgegeven dan die van bijvoorbeeld Essence. Je betaald er iets meer voor, maar je krijgt er ook daadwerkelijk iets meer voor.
 
Verder vind ik het fijn dat dit geen oogschaduwbasis is in een potje, want daar moet je telkens weer met je vingers in en dat vind ik een stukje onhygiënischer. Bij deze oogschaduwbasis kun je hem aanbrengen met het kwastje om hem vervolgens uit te blenden met je vingers. Een stukje hygiënischer omdat je niet steeds weer met bacteriën in de verpakking hoeft.
 
 
Het kwastje is overigens heel simpel, maar meer dan dit heb je ook niet nodig voor een goede oogschaduwbasis. Hij brengt zo gemakkelijk aan en is ook prima om uit te blenden. Zodra je eenmaal begint te blenden is het ook niet zo dat je oogleden kleuren. Bij de I love stage oogschaduw basis van Essence die ik vroeger altijd gebruikte was het zo dat hij echt heel oranje was, maar deze is een stukje meer nude en dat vind ik persoonlijk erg prettig. Bij mij zie je in ieder geval niets van de kleur!

 
En ook de werking van dit product vind ik erg fijn. Het is niet zo dat hij er echt voor zorgt dat mijn oogschaduw veel beter uit komt, je ziet wel degelijk verschil maar het is niet denderend, maar wat hij wel goed doet is het er voor zorgen dat mijn oogschaduw voor de rest van de dag op zijn plek blijft zitten en niet begint te glijden.
 
Op bovenstaande foto zie je overigens links steeds een oogschaduw zonder oogschaduw basis, en rechts zie je diezelfde oogschaduw over de oogschaduwbasis van Catrice heen. Zoals ik al zei is het geen denderend effect, maar hij werkt als nog erg goed.
 
Al met al ben ik zeker tevreden over dit product, zeker voor de prijs. Ik vind mijn MAC Prep & Prime oogschaduwbasis wel een stukje fijner, hiermee komen mijn oogschaduws net wat beter uit, maar het prijsverschil tussen deze twee is dan ook nog vrij hoog!
 
Catrice Prime & Fine Eyeshadow Base - €4.99
'' Wat is jouw favoriete oogschaduw basis?

28 opmerkingen

 1. BIj jou klinkt het wel goed, maar ik heb wat mindere artikels gelezen! Ben toch een beetje aan het twijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig inderdaad wanneer je veel negatieve reviews hebt gelezen. Nu scheelt het wel dat hij heel goedkoop is en je hem kunt proberen zonder bang te hoeven zijn dat je veel geld hebt weggegooid.

   Verwijderen
 2. Oehh klinkt goed! Ik gebruik zelf altijd de foundation van Catrice die is ook zo fijn x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb veel gemengde meningen gehoord, maar het ziet er bij jou echt heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik hem nu een tijdje en vind hem echt heel erg fijn. En dat terwijl ik altijd heel kritisch ben bij mijn reviews!

   Verwijderen
 4. Wat een fijne oogschaduwbasis!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van de Hema is ook supergoed, je oogschaduw blijft de hele dag op zijn plek. Ik heb nu die van Essence maar net mee begonnen dus moet nog even wat langer getest. Maar volgens mij zo op het eerste indruk ook prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze lijkt mij wel fijn, ik heb nu die van Essence (i love stage) en daarom ben ik ook tevreden over!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vond ik ook altijd prima, afgezien van het gelige laagje.

   Verwijderen
 7. klinkt wel goed eigenlijk!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze basis lijkt me wel oké, ben zelf wel benieuwd naar die van MAC haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kan ik je zeker aanraden, geweldig product is het!

   Verwijderen
 9. ik heb m zelf toevallig net gekocht en vind hem best fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik eigenlijk geen oogschaduw, maar ik ben wel op zoek naar een leuk palletje! Deze oogschaduwbzdis lijkt me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb deze ook, maar moet het nog uit proberen :)
  X klinkt alvast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wel fijn, maar ik 5 euro vind ik dan ook niet zo goedkoop voor budget. Ik zou dan liever voor een MAC gaan, daar heb je wel meer aan ^^ x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MAC is inderdaad een stukje prettiger, maar als je echt een laag budget hebt vind ik deze ook prima te doen! Maar gelijk heb je. Ik kies zelf ook liever voor een mooi MAC product.

   Verwijderen
 13. Ik heb deze ook. Een fijn product! Hiervoor had ik die in het potje, die vond ik ook heel fijn, maar inderdaad wat minder hygiënisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je nu ook terug wat meer budget-producten gaat reviewen! Persoonlijk vind ik het leuk als er een evenwicht is tussen budget & high-end! :D en deze primer heb ik ook nog in mijn handen gehad maar toch niet gekocht, ik zweer gewoon echt nog steeds bij mijn MAC Paintpots en mijn Urban Decay Primer potion!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! Ik wil ook nog graag eens een MAC Paintpot uitproberen trouwens. Die van Urban Decay is ook erg fijn, die gebruik ik ook regelmatig.

   Verwijderen
 15. Lijkt mij een erg fijne budget oogschaduwbasis. Ik vind de vormgeving van deze ook prachtig. Ik heb er best al positieve reviews over gelezen. Fijn dat hij jou ook goed bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw de pigmentatie van je oogschaduw verbeterd wel zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zag 'm al liggen maar twijfelde, toch maar halen als ik dit zo lees! Die van Essence vind ik vreselijk want bij mij is die echt knaloranje.

  BeantwoordenVerwijderen