MAC Disney Cinderella Eye Shadow Palette, Iridescent Powder & Lustre Lipstick.


Toen ik te horen kreeg dat MAC in samenwerking met Disney een op Cinderella geïnspireerde collectie uit zou gaan brengen werd ik onmiddellijk enthousiast. Dat ik een enorme fan ben van de producten van MAC is bij jullie vast al bekend, maar daarnaast was ik toen ik nog een heel stukje jonger was ook dol op het sprookje Assepoester. De combinatie sprak me in eerste instantie al aan, en toen ik het persbericht binnen kwam werd ik nog veel enthousiaster. Ik heb letterlijk de dagen afgeteld en gehoopt dat ik alles kon scoren wat ik wilde hebben, en dat is me gelukkig gelukt. Ik kocht het oogschaduw palette, de iridescent powder en één van de twee lipsticks en vandaag deel ik mijn eerste ervaringen met jullie.Naast dit artikel waarin ik mijn eerste indruk behandel en de swatches van de producten laat zien komt er ook nog een tweede artikel aan waarin ik de producten op mijn gezicht heb uitgeprobeerd. Echter was ik al zo enthousiast dat ik dit artikel al online wilde zetten, dus bij deze.

Ik begin zoals altijd met de verpakking en vormgeving. Ik vind dat MAC deze collectie geweldig heeft vormgegeven, heel erg passend bij Cinderella. Het lila in combinatie met goud geeft echt een sprookjesachtig effect, zowel op de doosjes als op de verpakkingen.


In bijna elke collectie van MAC zit wel een oogschaduw palette of een stel losse mono's, en in dit geval is het wederom een palette; Stroke of midnight. En hoewel dit bijna allemaal kleuren zijn die in het vaste assortiment zitten vind ik ze prachtig bij elkaar passen en is het een absolute must als je het mij vraagt.

Nu is het wel zo dat dit palette al uitverkocht is en je echt geluk moet hebben door hem bijvoorbeeld van iemand over te kunnen kopen, maar het is dus wel zo dat de kleuren voor het grootste deel in het vaste assortiment zitten. Dit zijn van links naar rechts; Vapour, Phloof!, Omega, Quarry, Satin Taupe en Stroke of Midnight.


De combinatie tussen de matte kleuren en de kleuren met shimmer vind ik geweldig. Het palette heeft een goede combinatie wat betreft deze kleuren en ik vind de finishes ook erg goed verbonden aan de desbetreffende kleuren. Zo heb je Vapour, Omega en Quarry met een matte finish en Phloof!, Satin Taupe en Stroke of Midnight.

De pigmentatie is wederom prachtig en ik heb niets te klagen. In eerste instantie zie je Vapour misschien niet helemaal op mijn huid, maar dat komt puur doordat ik een hele lichte huid heb. Het pigment is hier namelijk ook gewoon erg goed van.


Als tweede kocht ik de Iridescent Powder in de kleur Coupe D'Chic, een product wat een glinsterende glans achterlaat op je huid. In eerste instantie wilde ik eigenlijk alleen voor het palette en de lipstick gaan en wilde ik deze nog even achterwege laten, maar toen de collectie online stond kon ik het niet over mijn hart krijgen deze niet te bestellen.

En spijt heb ik zeker niet van die aankoop. Ik ben juist ontzettend blij dat ik hem heb besteld omdat ik anders des te meer had gebaald. Dit pareltje is wederom prachtig vormgegeven en ik vind het ook geen probleem dat het dekseltje niet doorzichtig is. Het is tenslotte een limited edition en dan weet ik wel welk product ik moet verwachten.


En zo ziet hij er dan uit als ik hem heb geopend. In de verpakking lijkt Coupe D'Chic nog vrij fel peachy, zelfs een beetje oudroze, maar op je huid zie je met name de shimmers en glitters terug met enkel een lichte, peachy ondertoon.


Je zou deze poeder ook als blush kunnen gebruiken, al doe ik dat persoonlijk niet. Ik gebruik hem met name graag op mijn jukbeenderen en desnoods nog een beetje over mijn blush heen. Hij geeft zo een prachtige en gezonde glans met een subtiele glitter die enkel zichtbaar is als het zonnetje schijnt. Ik ben zeker onder de indruk van dit product en ben blij dat ik hem ondanks de twijfel die ik in eerste instantie had toch heb besteld.


En tot slot wilde ik nog graag een lipstick van deze collectie in mijn bezit hebben. Deels een klein beetje voor de verpakking, en natuurlijk speelde het feit dat ik het een prachtige kleur vind ook een grote rol. Ik koos voor de kleur Royal Ball en hoewel ik vreesde dat hij wat te licht zou zijn om echt direct op mijn lippen aan te brengen had ik altijd de back up om hem over een andere kleur aan te brengen.


Ik koos voor Royal Ball omdat ik het idee had dat deze kleur net wat meer pigment af gaf, ik had tenslotte van te voren al wat swatches gezien bij buitenlandse bloggers. Dit bleek zeker geen slechte keuze want toen ik hem opende zag ik inderdaad dat hij vrij licht was. Ik ben bang dat Free as a Butterfly echt geen kleur is voor mij, maar Royal Ball is dat juist wel.


Het pigment van de lipstick is zoals we gewend zijn van MAC weer geweldig. Hij is voor mij precies goed van kleur en ik kan hem dus op zich zelf dragen, maar ook over een andere kleur heen mocht ik dat willen.

De finish vind ik ook erg mooi. Hij shimmert lichtjes en doordat het een lustre finish is geeft hij echt een prinsessen uitstraling. Ik vind hem in ieder geval prachtig en ik zal hem ongetwijfeld nog veel gaan dragen de komende tijd. Zeker in de lente en zomer!

De look en close up foto's van deze producten komen zo snel mogelijk online in een uitgebreid artikel waarin ik mijn eindoordeel geef. Voor nu ben ik in ieder geval al erg enthousiast en raad ik je absoluut aan iets van de collectie te kopen.

MAC Disney Cinderella Eye Shadow Palette - €42.00
MAC Disney Cinderella Iridescent Powder - €27.50
MAC Disney Cinderella Lustre Lipstick - €21.00
'' Heb jij iets van de collectie weten te scoren?

41 opmerkingen

 1. Prachtige collectie is dit, ik wilde ook bestellen maar alles is nog steeds uitverkocht haha, hopelijk kan ik snel wat inslaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook voor je, de collectie is prachtig!

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke collectie is dit. De verpakkingen zijn ook erg qute!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt een prachtige collectie, heerlijk sprookjesachtig. Ik hou er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de producten er erg mooi uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, ik vind dit zo'n supermooie collectie, wauwie! Ik ga zaterdag ervoor kijken in Amsterdam en sta expres vroeg voor de deur. Ik was helaas te laat met online bestellen, gelukkig komt het wel in de MAC Stores! Ik zou graag het oogschaduw palette en de poeder willen in Coupe d'Chic. Die zijn zo mooi!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze producten uit de collectie zien er ontzettend mooi uit, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw echt een super mooie collectie van MAC =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Royal Ball heb ik zelf ook en verder heb ik Mystery Princess! Nu ik Coup D'Chic zie denk ik dat ik die ook wel mooi had gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een prachtige collectie en dat palette vind ik echt fantastisch, wat een prachtige kleuren combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waauw, die lipstick! <3 Prachtige collectie weer van MAC. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw wat een prachtige collectie is dit toch! Ik wilde in eerste instantie misschien het oogschaduwpalette, maar toen ik zag dat Satin Taupe hierin zat vond ik dat toch een beetje zonde. Deze heb ik namelijk al.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw mooie aankopen! Ik ga je blog bijhouden, mooie foto's maak je!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die oogschaduw is echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. So lovely! Thank you for sharing this to us. Hope you have a fun-filled Friday! :)

  xoxo;
  STYLEFORMANKIND.COM
  Facebook / Bloglovin

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik wist niet dat alles zo mooi zou zijn! Ik vind vooral het tweede product super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Erg mooie items, zelf twijfel ik nog om het oogschaduwpalette aan te schaffen aangezien de collectie deze zaterdag bij de MAC counter in mijn buurt komt.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wauw die oogschaduwkleuren zijn geweldig, goed pigment ook voor zulke matte kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohmy wat mooi! De oogschaduws zien er goed uit zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ontzettend mooi zeg. Vooral dat oogschaduwpalette. Wauw. <3 Mooie collectie heeft MAC gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Met name het oogschaduwpalette vind ik er heel mooi uitzien. De lipstick spreek me persoonlijk niet zo aan als is de verpakking wel geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw! Wauw! Wat een prachtige producten <3

  BeantwoordenVerwijderen
 22. oh wow wat een mooie collectie!
  mooi kleurtjes en pigment zit ook goed

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie collectie! Ik vind de lipstick een erg mooie kleur hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh ik vind dat oogschaduw palette er zo mooi uitzien!!
  Ik wil die lipstick ook zo graag!
  erg mooie foto's trouwens!
  belle-fin.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtige collectie en producten <3 Ik had graag het oogschaduw palette willen hebben, maar ik was te laat met bestellen :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Erg mooie collectie, de verpakking spreekt me niet heel erg aan maar dat palette vind ik wel heel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Prachtige collectie! Dat oogschaduwpallet, echt heel mooi!
  Goede review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een prachtige oogschaduws! Ook de lipstick is perfect, hier wordt ik echt hebberig van!
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hele mooie collectie, die lippenstift lijkt me zo fijn om te hebben! Leuke post! X Minale
  http://minaleme.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 30. wauw ♥ wat een prachtige producten xx

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Gaaf! Weer echt een prachtige collectie van MAC, hebbennn!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik heb deze collectie super vaak voorbij zien komen, echt prachtig! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik vind de lipstick echt heel erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen