MAC Satin Lipstick Brave.

 
Een van de meest populaire MAC lipsticks van de afgelopen tijd is absoluut Brave. Met name dankzij de geweldige lipcombinatie van Kylie Jenner is deze lipstick tijden lang uitverkocht geweest, zowel online als in de counters. Een paar dagen geleden was hij echter weer verkrijgbaar bij Douglas en daarom kon ik het niet laten om hem eindelijk te bestellen. Hij stond tenslotte al weer veel te lang op mijn wishlist!
 


 
 
Ook had ik nog het geluk een tegoedbon van Douglas te hebben, waardoor ik veertien euro voor deze lipstick betaalde. En dat was inclusief verzending, een mooie deal die ik niet kon laten schieten. In eerste instantie bestelde ik Brave vooral om hem te dragen in combinatie met het Soar lippencil, voor het Kylie Jenner lip effect, maar toen ik hem ontving ontdekte ik dat ik hem ook erg mooi vond in zijn eigen eenvoud.
 
Over de verpakking heb ik verder niet zoveel te zeggen. Het is de standaard MAC kogelvormige lipstick die komt in een vierkant doosje. Een verpakking waar ik nog altijd geen mega fan ben, ik vind ze namelijk een beetje goedkoop ogen. Maar desondanks dat ben ik verder dol op deze lipsticks. Dit is inmiddels dan ook mijn achttiende MAC lipstick.
 
 
Brave is een ontzettend neutrale kleur en daardoor vind ik hem juist in zijn eenvoud erg mooi. Natuurlijk moet ik toegeven dat hij over Soar heen ook prachtig is, deze combinatie is dan weer een heel stukje donkerder, maar ik vind dat hij het ook zeker in zijn eentje goed doet.
 
Omdat Brave een Satin lipstick is is hij vrij creamy en is hij gemakkelijk aan te brengen op je lippen. Hij blijft wel een stukje minder lang zitten dan bijvoorbeeld de matte lipsticks, maar desondanks dat vind ik dat de werking prima is. Na het eten moet je hem even bijwerken, maar een glaasje drinken overleeft hij gelukkig wel.

 
En eigenlijk heb ik dan ook niets negatiefs te vertellen over Brave. Of hij echt zo de hype waard is? Dat wat mij betreft niet. Ik vind hem prachtig, begrijp me niet verkeerd, maar het is niet zo dat het de meest unieke kleur ooit is. Hem aan je aanraden zou ik dan wel weer doen, omdat een mooie nude kleur nooit verkeerd is. En in combinatie met Soar is het toch wel een érg mooi geheel.

 
Ja, ik ben zeker blij dat Brave na zo'n ontzettend lange tijd aan mijn stash is toegevoegd. Ik heb er dan ook ongeveer een maand of drie op moeten wachten en gelukkig heeft hij me niet teleurgesteld. Het pigment is geweldig, de bruinige/oudroze kleur is een perfect ''My nude lips but better'' kleurtje en daardoor is hij voor iedereen voor dagelijks gebruik geschikt. Hij plakt niet, blijft redelijk zitten en hij is gewoon prachtig. Een make-up of the day waarin ik deze lipstick op mijn lippen draag komt snel online.
 
MAC Satin Lipstick Brave - €19.00.
'' Heb jij Brave al in je bezit?

40 opmerkingen

 1. Ik sta normaal niet met bruinige lipkleuren. Vraag mij af of deze mij zou staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is heel subtiel en meer oudroze dan bruin, ik zou hem zeker eens uitproberen!

   Verwijderen
 2. Mooie review. Ik vind de kleur mooi en naturel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf zou ik er echt niet mee wegkomen! Helaas! Want het is inderdaad een prachtige tint. En de pigmentatie lijkt me hemels. Gelukkig was het wachten het waard ^^

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt een hele mooie kleur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij zou deze kleur niet geschikt zijn, ben benieuwd hoe hij bij jou staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw wat een prachtige kleur! Heel warm <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is zo'n mooie kleur! Ik heb hem zelf ook, ben er echt gek op!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het blijft een geweldig mooie kleur! Zelf heb ik Twig omdat brave overal uitverkocht was maar de kleur lijkt er veel op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh ik vind dit echt zo'n mooi kleurtje hé!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben benieuwd hoe de kleur bij jou staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hij is prachtig lijkt op een kleur die ik ook heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij lijkt me heel mooi, heb hem al een tijdje op mijn wishlist staan.. Ben benieuwd hoe hij jou staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb deze ook alleen bij mij valt die roze uit en bij jou bruin lijkt het wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind 'm op mijn lippen ook een beetje oudroze. Mooi is hij in ieder geval wel!

   Verwijderen
 14. wat een mooie kleur! ik heb laatst zo een kleur van chanel gehaald. even wennen, het is wat anders, maar wel heel elegant!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat grappig dat Brave bij jou zo oranje/bruin is, bij mij is 'ie veel paarsiger! xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd leuk om te zien hoe een lipstick bij iedereen weer anders is. Ben benieuwd hoe hij er dan bij jou precies uit ziet!

   Verwijderen
 16. Echt een prachtige kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben echt gek op MAC lipsticks, eigenlijk op alles van MAC maar vooral de lipsticks. Ik heb er op het moment 3 en draag Angel erg vaak. Brave lijkt me ook een mooie lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Angel is ook een prachtig kleurtje, die draag ik zelf ook regelmatig.

   Verwijderen
 18. Prachtig kleurtje! :-) Goed dat je hem hebt kunnen bemachtigen, hij schijnt heel begeerd te zijn! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wauw, wat een prachtige kleur ♥ als ik bij de mac kom kan ik nooit kiezen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. I’m in love with your blog! I like your photos and style of writing! I know that it requires so much time to update blog, but keep doing it!)
  I’ll be happy to see you in my blog!)

  Diana Cloudlet
  http://www.dianacloudlet.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben benieuwd hoe die er op je lippen uit ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtig! Ik hoop binnenkort ook weer een lippenstift te kunnen toevoegen aan mijn collectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ben heel benieuwd hoe hij bij een fullface-foto oogt, hij lijkt me heel erg mooi. x

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een prachtige kleur lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik hou van MAC lipsticks!
  deze staat zeker op mijn lijstje!
  coole post :D
  belle-fin.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hij lijkt me je prachtig staan! Wat een mooie kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hele mooie kleur, ik houd wel van bruine tinten.

  BeantwoordenVerwijderen