Mineralogie Pressed Mineral Eye Shadow Melon & Watermelon Splash Lipstick.Nog niet zo lang geleden hoorde ik pas voor het eerst over het merk Mineralogie, een merk met 100% minerale make-up producten. Echter kwam er niet veel later al een pakketje binnen met daarin twee van hun producen; een Pressed Mineral Eye Shadow in de kleur Melon en een lipstick in de kleur Watermelon Splash. Twee prachtige producten die ik vandaag voor jullie review.Op de website van Mineralogie zijn er verschillende producten te vinden en het assortiment is naar mijn mening vrij ruim. Zo heb je de losse oogschaduws, maar bijvoorbeeld ook palettes. En naast lipsticks zijn er ook lipglossjes, lipliners en lipliners. Dit is bovendien nog lang niet het gehele assortiment, want Mineralogie heeft de meeste make-upproducten wel.


Wat wel een klein minpuntje is -is de verpakking. Bij mij kwamen de producten binnen in een beschadigde verpakking waar allemaal deuken en scheuren in zaten. Op zich niet zo'n probleem, maar ik vind het toch jammer en voor het zelfde geld was het het product zelf geweest!

Maar de oogschaduw is gelukkig heel gebleven en deze heb ik daarom gewoon kunnen reviewen. Ik vind allereerst de verpakking hiervan erg mooi. Hij is simpel qua vormgeving en kleuren, klein en compact en daardoor gemakkelijk in gebruik. Nu moet ik zeggen dat ik vaak wel meer naar een palette grijp dan naar losse oogschaduws, maar zo af en toe kies ik ervoor om dat niet te doen.


En nu ik melon in mijn bezit heb zal ik deze zeker vaker gaan pakken in combinatie met andere oogschaduws. Want ondanks dat het een losse oogschaduw is vind ik hem prachtig en heb ik genoeg oogschaduw kleuren in mijn stash die hier bij passen om er een volledige look mee te kunnen maken.

Melon is een lichte oudroze teint met daarin een boel shimmers, al is het niet zo dat deze shimmers te overheersend zijn. Melon is voor mij ook licht genoeg om hem op mijn bewegend ooglid te dragen en onderaan dit artikel heb ik hem dan ook zo in een look verwerkt.


Maar voordat ik hem op mijn ogen zou gaan gebruiken was ik eerst erg benieuwd naar een swatch. Ik heb hier drie laagjes van de oogschaduw over elkaar aangebracht en zoals je kunt zien is het pigment erg goed. Ik was hier dan ook blij verrast over, want ik heb ook al eens minerale producten geprobeerd waarbij het zo was dat er amper pigment af kwam.


Over de oogschaduw was ik meteen enthousiast, en natuurlijk hoopte ik deze conclusie uiteindelijk ook te kunnen trekken uit de review van de lipstick. Ik ontving deze lipstick in de kleur Watermelon Splash, een felle rode kleur die wat meer naar koraal toe neigt. Een kleur die ik zelf nooit zou hebben uitgekozen en daardoor vind ik het des te leuker hem te ontvangen en het zo toch uit te kunnen proberen.


De verpakking van de lipstick is wederom simpel en deze vind ik ook iets minder mooi dan die van de oogschaduw. De lipstick vind ik er een klein beetje goedkoop uitzien terwijl hij dat juist niet is. Dit komt met name door het zilveren gedeelte wanneer je hem opent en doordat het een vrij dunne lipstick is.


Maar ook bij dit product was ik weer verrast over hoe geweldig het pigment uiteindelijk bleek. Die verpakking maakt me dan niet zoveel uit, want als het product naar wens is ben ik al tevreden. Deze lipstick is niet alleen goed gepigmenteerd, ik vind ook de kleur geweldig. Het is echt een zomers watermeloen kleurtje!


En hoewel ik normaliter niet snel een rode lipstick draag vind ik dit kleurtje wel erg leuk staan. In het zonlicht is hij net wat meer roze dan rood en vooral dan vind ik hem erg mooi, en op bovenstaande foto is hij wat meer rood.

De lipstick geeft wel gemakkelijk af doordat hij zo creamy is en gaat niet zo heel lang mee op je lippen, maar mooi vind ik de kleur wel. Dat vind ik dan ook weer erg belangrijk. Plakken doet hij in ieder geval niet, want als er iets is wat ik vervelend vind is dat het wel.

En naast dat ik erg blij ben met de lipstick is de oogschaduw ook zeker een aanwinst. Ik heb hem hier op het eerste gedeelte van mijn bewegende ooglid aangebracht en de rest van de gebruikte oogschaduws komen uit het MAC 15 Warm Neutrals Palette. Ik ben in ieder geval erg tevreden over deze producten!

'' Heb jij al eens iets van Mineralogie geprobeerd?

 *Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

27 opmerkingen

 1. Dit merk ken ik helemaal niet, de producten zien er echt mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind beide producten er erg mooi uitzien, je look is ook prachtig. De lipstick die zou ik ook zo aanschaffen, wat een heerlijk zomers kleurtje<3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zelf nog niet bekend met dit merk, maar de producten zien er goed uit. De rode lipstick staat je goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @auw die lipstick ziet er echt prachtig uit en de pigmentatie. Wauw! Ken dit merk niet misschien maar eens een kijkje nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie producten. Het pigment is van beide erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit merk kende ik nog niet! De producten zien er mooi uit. Vooral de lipstick vind ik prachtig, en hij staat je ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kende het merk nog helemaal niet, maar ziet er super goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou van rode lippenstift xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw wat een mooi merk, ik kende dit nog niet. de producten zien er prachtig uit, goede kwaliteit zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie producten, kende het merk nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zien deze er tof uit. Ik kende het merk (nog) niet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie producten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Omg, die lipstick! Wat een geweldige kleur is dat ♥ Ik ken het merk nog niet, maar lijkt me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, wat een mooie producten. De lipstick vind ik vooral heel erg mooi, lekker fel! X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie producten. Die lippenstift is echt prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw at goed. Ziet er echt prachtig uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die lipstick vind ik prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ziet er prachtig uit! Ik kende het merk nog niet

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige producten! Ik kende het merk nog niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De lipstick staat je echt prachtig! Bedankt om me te volgen, ik volg je terug ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooie foto's en producten! xx

  BeantwoordenVerwijderen