My tips to walk in high heels comfortable.

Hakken draag ik bijna dagelijks, gevarieerd tussen een lengte van zo ongeveer negen tot twaalf centimeter. Hoewel ik in het begin van het dragen van hakken nog wel eens moeite had met een volledige dag heb ik hier nu weinig tot geen problemen meer mee en daarom leek het mij leuk om mijn tips met jullie te delen!

Zelf draag ik mijn hakken dus bijna elke dag. Naar school, maar ook als ik eens een vrije dag heb. Ik vind hakken, in de vorm van laarsjes of pumps, net wat vrouwelijker dan een sneaker. Natuurlijk is daar ook niets mee en zie je mij zo af en toe ook wel een dagje op sneakers lopen, maar bij mij vind ik het een stukje minder mooi staan. In dit artikel deel ik met name de wat kleinere tips en ga ik niet zozeer in op de basis, want die kennen we allemaal natuurlijk. Ik deel mijn favoriete trucjes waardoor het echt niet zo'n hel is om op hakken te lopen!

Go high or go home
Zelf ben ik absoluut geen fan van pumps of laarsjes met een hak van een centimeter of drie/vier. Doe mij maar gewoon een hoge hak, of helemaal niet. Echter is het prettig om te beginnen met zo'n lage hak als je nog niet zo vaak op hakken hebt gelopen. Vooral laarsjes zijn dan prettig omdat deze net wat meer stevigheid geven en ervoor zorgen dat je niet uit je schoen kan ''floepen''. Bij pumps wil je dat namelijk nog wel eens hebben zodra het wat warmer is of wanneer de schoen net een beetje aan de grote kant is. Het is echt niet erg om laag te beginnen, want zo kun je het juist mooi opbouwen naar steeds een iets hogere hak waarop je uiteindelijk heel stevig loopt.

Hoog naar laag
Als je dan eenmaal een beetje gewend bent aan hakken is het geen probleem meer om op een hak van bijvoorbeeld 9 cm te lopen. Wat ik altijd heel fijn vind is om eerst een dagje waarop ik geen school of andere afspraken heb op een hele hoge -en dunne- hak te lopen, eentje van 12 cm bijvoorbeeld. Als je de volgende dag dan weer die hakken van 9 cm aandoet zul je merken dat het opeens voelt alsof je hakken een heel stuk lager zijn. Deze tip vind ik echt geweldig, want zo voelt het voor mij alsof ik gewoon op platte schoenen loop.

Heel Patches
Deze gebruik ik zelf altijd van het merk Hansaplast en ik vind ze erg aangenaam. Dit zijn strips die je aan de binnenkant van je pumps plakt om zo te voorkomen dat het heel erg gaat drukken. Deze patches kun je ook nog aan de zijkant bij je tenen plakken, maar persoonlijk heb ik niet zoveel last van de druk die daarop staat. Mocht je dat wel hebben zijn deze patches geweldig, want doordat het doorzichtig is zie je het niet en staat het veel galanter dan het plakken van pleisters.

Zit wanneer het mogelijk is
Het is heerlijk om eventjes te kunnen zitten als je je hakken al een langere tijd draagt. Dus ga zitten wanneer het mogelijk is; het maakt niet uit voor hoelang. Het feit dat je je voeten even kunt laten rusten zal ervoor zorgen dat je daarna weer kunt lopen alsof je de schoenen net aan hebt getrokken.

Ruw de zool van je schoenen
Dit klinkt misschien een beetje vreemd en lichtelijk angstaanjagend, het is tenslotte een nieuwe schoen, maar het werkt echt. Ruw de onderkant van je schoenen -met name de punt- om ze een stukje stabieler te maken. Hierdoor zal je niet uitglijden als je eens over een gladde vloer loopt omdat je hakken zelf al ruw zijn!

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips voor het dragen van hakken, maar dit zijn toch wel mijn favorieten en meest gebruikten. Ik ben dan ook heel benieuwd welke trucjes jullie gebruiken bij het dragen van hakken en wat jullie favoriete haklengte nou precies is.

'' Wat is jouw favoriete trucje bij het lopen op hakken?

23 opmerkingen

  1. Hakken vinden in mijn maat (43) is onmogelijk dus loop ik eigenlijk alleen op platte schoenen haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tips! Mijn tip is stofzuigen op hakken, het maakt niet uit als je struikelt in je huis en je leert snel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede tips, vooral dat ruw maken van de zool

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel handig. Ik geef je helemaal gelijk over sneakers. Mijn goal is ook om later gewoon standaard high heels te dragen :) Hoge enkelaarsjes gaat prima, maar echte naaldhakken is natuurlijk n ander verhaal... Ik las op Elle.nl een heel handig trucje met tapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een goede tips! Leuk artikel om te lezen.
    Liefs, Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Such a lovely post dear!

    xo. Sascha

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super tips! Ik vroeg me altijd af of die Hansaplast patches wel werkten, maar nu weet ik dus dat dat wel zo is! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk artikel! Ik loop haast nooit op hakken maar ik las pas ergens dat het schijnt te helpen als je je derde en vierde teen aan elkaar vat taped?! schijnt de druk beter te verdelen vond het wel grappig maar dus nog niet geprobeerd ;) X

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Go high or go home, you damn right about that girl! :)
    Ik moet ook nog steeds van die strips kopen, die lijken me erg fijn. Ik vind wel dat als ik juist ga zitten met mijn pumps en weer na een tijdje ga opstaan, dat de pijn juist erger word.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Handige tips! En die patches zijn geweldig. Gebruik ze vooral wanneer ik de hele dag op hakken loop. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hele fijne tips! Kan ik goed gebruiken, ik ga over een paar maanden voor het eerst hoge pumps aandoen voor mijn gala en ik ben nog niet echt bepaald wat je noemt een pro haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alvast veel oefenen dan, dat helpt echt! Zo moeilijk is het niet. :)

      Verwijderen
  12. Ik ga die heel patches proberen. Heb zelf altijd zo snel pijn van hakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Goede tips! Ik vind high heels prachtig, maar ik doe er helaas te weinig moeite voor. Ik vind het zo onhandig als ik veel moet lopen, of als ik haast heb. :')

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Echt heel handig artikel! Vooral de van hoog naar laag tip ga ik onthouden. :) Nog een kleine tip: hakken met plateauzolen! Heeft het uiterlijk van hoge hakken maar loopt een stuk makkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Plateauzolen lopen inderdaad ook een stukje makkelijker, al vind ik die persoonlijk wat minder mooi!

      Verwijderen
  15. Leuk artikel!! Die schoenen op de foto zijn echt to-die-for. Mijn tip: OEFENEN. Heel veel oefenen en gewoon dragen. Door de pijn heen bijten. En in combinatie met de extra trucks als heel pads en je zolen ruwen kom je dan een heel eind haha! Ik houd inmiddels prima een hele nacht uit vol op 12cm naaldhakken X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind ze ook prachtig! Door de pijn heen bijten is inderdaad het beste, al vind ik het met deze trucjes helemaal niet pijnlijk meer.

      Verwijderen