MAC Philip Treacy Highlight Powders.

Een paar dagen geleden lanceerde MAC maar liefst vier nieuwe collecties; MAC is beauty, Mia Moretti, Julia Petit & Philip Treacy. Collecties waar ik in eerste instantie niets van wilde bestellen, maar uiteindelijk eindigde ik toch met de twee highlighters uit de Philip Treacy collectie in mijn mandje. Ik vond de vormgeving op zich al prachtig, maar ook de kleuren spraken mij ontzettend aan.

En aangezien ik geen keuze kon maken tussen de twee producten besloot ik om ze beide te bestellen. Allereerst heb ik de lichtste kleur; Blush Pink. Blush Pink is een hele lichte kleur die nog net naar roze neigt. Aangezien ik zelf een hele witte huid heb is hij voor mij nog bijna te licht, maar gelukkig kan ik hem nog goed hebben. 
En ondanks dat het beide highlighters zijn vind ik ze meer te gebruiken als blush. Bij Blush Pink zou het nog kunnen, maar toch vind ik dat ze meer kleur afgeven dan shimmers. Het is dan ook zo dat de prachtige zilveren deeltjes in het product puur een overspray zijn; erg jammer!
 
Een overspray houd namelijk in dat hij nadat je er één keer, als je geluk hebt twee, niet meer zichtbaar is. De prachtige zilveren stukjes in dit product zul je nadat je hem hebt gebruikt dus amper nog zien en daardoor is het effect van de producten ook anders na hem voor het eerst te hebben gebruikt.
Maar ondanks de overspray is het een prachtig product. Ik vind het patroontje op zich al erg mooi, en dat blijft hij ook nadat je hem hebt gebruikt, maar ook de kleur is prachtig. Deze gebruik ik als blush en highlighter in één, al gebruik ik Nude Pink daar weer niet voor.
Nude Pink is namelijk echt een stuk meer nude, zoals de naam al doet vermoeden. Deze kleur neigt dan ook meer naar bruin toe en dat is iets wat ik de laatste tijd steeds meer draag. Roze vind ik namelijk mooi op mijn wangen, maar bruin geeft een net wat gezondere uitstraling; daar ga ik liever voor!
En ondanks dat er wederom gebruik is gemaakt van een overspray vind ik Nude Pink ook prachtig. Hoe ik in eerste instantie toch wel een beetje twijfelde over wat mij favoriet zou zijn denk ik nu toch dat ik Nude Pink net wat vaker zal gaan dragen, al liggen ze erg dicht bij elkaar en ga ik ze beide met regelmaat gebruiken.
De Philip Treacy collectie staat momenteel nog steeds online, en hoewel veel producten zijn uitverkocht is het bij MAC vaak zo dat de producten weer worden aangevuld. Dus mocht je favoriete product nu uitverkocht zijn kan het wellicht zo zijn dat hij er over een paar dagen weer op staat.
Ik ben in ieder geval erg blij dat ik beide ''highlighters'' heb weten te bemachtigen. Nude Pink ga ik dragen als een blush en Blush Pink als blush en highlighter in één. Het pigment is van beide erg goed en je ziet een lichte shimmer door de zilveren deeltjes, maar na een tijdje zullen ze dus grotendeels mat zijn. 
De oversprays zijn een redelijke tegenvaller als je het mij vraagt, maar verder heb ik niets op te merken aan deze twee producten. Ik gebruik ze met plezier, net zoals de rest van mijn MAC producten, en ik kan je zeker aanraden de Philip Treacy collectie nog even te bekijken!
 
MAC Philip Treacy Highlight Powders - €29.00 per stuk.
'' Heb jij iets besteld uit de nieuwe MAC collecties?

25 opmerkingen

 1. Wauw echt heel mooi zijn ze =)
  Liefs Jorinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er geweldig uit! Jammer van de oversprays though :(

  My Makeup Mémoire

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lichte highlighter is echt prachtig! Jammer van de overspray.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige vormgeving. Inderdaad wel wat jammer van de overspray!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier was ik ook super benieuwd naar! Eindelijk een review!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, ze zien er echt prachtig uit! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alleen het patroontje al, kwijl! Ik baal dat ik ze uiteindelijk niet had besteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh wauw wat een mooi patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het patroontje is echt heel mooi, en ik verschiet ervan dat ze toch nog zo veel kleur afgeven. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het patroontje is prachtig! ik zou het gewoon zonde vinden om dit te gebruiken, erg he!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zien er wel echt super mooi uit! Plaatjes van highlighters door de printjes en de super mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze zien er mooi uit, wel jammer van de overspray.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een prachtige highlighters ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ouh mooi patroontje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, het patroon is echt mooi! Leuke post! X Minale
  http://minaleme.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De donkerdere variant vind ik prachtig zeg! Handig dat het een 2-in-1 product is. I like! Ik heb toch best spijt dat ik deze niet in mijn online winkelmandje heb gegooid...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jammer dat ze weer eens met oversprays werken

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een onwijs mooie producten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ze zien er alvast heel mooi uit!

  liefs
  Karlien

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als de glittertjes geen overspray zouden zijn, zou ik het product veel te heftig hebben gevonden! Dus in dat opzicht is 't wel fijn, maar toch wat misleidend. Ik vind ze erg mooi, ik hoop dat je er veel plezier uit gaat halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. cute! maar ik koop dat soort poeders dus niet meer bij mac om die overspray verhalen, alleen maar msf's

  BeantwoordenVerwijderen